Επίδειξη δύναμης έκανε στο δεύτερο ημίχρονο ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, επικρατώντας άνετα της Γιαντράν Σπλιτ με 13-7 στο κολυμβητήριο του Πειραιά για την 6η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Χρειάστηκε βέβαια πρώτα να ακουστούν οι φωνές του Θοδωρή Βλάχου σχεδόν μέχρι έξω από την πισίνα (όταν είδε τους παίκτες του να χαλαρώνουν μετά το γρήγορο 3-0 και τους Κροάτες να μειώνουν σε 3-2 και 4-3) για να συγκεντρωθούν και στην άμυνα οι παίκτες του.

Μετά το 7-5 όμως δέχθηκαν σε 17 λεπτά μόλις ένα τέρμα (!) μετατρέποντας σε δυνατή προπόνηση το παιχνίδι με την άλλοτε κραταιά κροατική ομάδα, που όμως δεν έχει ελπίδες πρόκρισης.

Με αυτή τη νίκη οι κάτοχοι του τίτλου παρέμειναν στην προνομιούχο 3η θέση που οδηγεί στο φάιναλ 8 και θα τελειώσουν τον πρώτο γύρο στο Ντουμπρόβνικ κόντρα στην πανίσχυρη και πρωτοπόρο Γιουγκ στις 23 του μήνα.

Οι Ερυθρόλευκοι στον δεύτερο γύρο έχουν τέσσερα παιχνίδια στην έδρα τους και από τα τρία εκτός, τα δύο είναι με τους εκ των ουραγών Σπαντάου και Γιαντράν Σπλιτ, άρα κρατάνε στα χέρια τους την πρόκριση.

Θυμίζουμε ότι από τον όμιλο του Ολυμπιακού προκρίνονται μόνο οι τρεις πρώτες ομάδες, καθώς θα περάσει (αν και τελευταίο αυτή τη στιγμή) και το Αννόβερο ως διοργανώτρια ομάδα.

Πέντε γκολ σημείωσε ο Αλέξανδρος Γούνας, τέσσερα ο Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς και από ένα οι Φουντούλης, Δερβίσης, Μπούσλιε και Αργυρόπουλος.