Στη μετά Πρίγιοβιτς εποχή κινείται το τελευταίο 24ωρο ο ΠΑΟΚ, ψάχνοντας τον αντικαταστάτη του, που πάντως δεν θα είναι ο – δανεικός – πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Ευθύμης Κουλούρης. Ή τουλάχιστον αυτό δεν φαίνεται πολύ πιθανό.

Ενα από τα ονόματα που από χθες «παίζει» στη μεταγραφική λίστα των κυπελλούχων Ελλάδος είναι ο Βραζιλιάνος της Γουλβς, Λεονάρντο Μπονατίνι, ο οποίος είχε ακουστεί και για τον Ολυμπιακό πριν από την απόκτηση του Σολδάνο.

Ο 24χρονος Βραζιλιάνος με μόλις εννέα συμμετοχές, ένα γκολ και μία ασίστ, φέτος δεν βρίσκεται ουσιαστικά στα πλάνα του τεχνικού των Λύκων, του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, και παίρνει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο παίκτης έπαιζε πριν στη Σαουδική Αραβία (Αλ Χιλάλ), εκεί όπου οδεύει τώρα ο Πρίγιοβιτς! Από αυτή την ομάδα τον απέκτησε η Γουλβς, δαπανώντας πάνω από 5 εκατ. ευρώ και την πρώτη σεζόν ήταν εξαιρετικός, έχοντας σε 47 συμμετοχές 12 γκολ και 6 ασίστ. Επίσης διαθέτει ιταλικό διαβατήριο.

Πάντα ο Μάρκους Μπεργκ είναι στο κάδρο και πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι έχει προβάδισμα στην προτίμηση και του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο γιος του Μπεμπέτο

Στο μεταξύ, τα πορτογαλικά ΜΜΕ έγραψαν ότι ο ΠΑΟΚ κοιτάει με ενδιαφέρον την περίπτωση του 25χρονου Βραζιλιάνου Ματέους ντε Αντράντε Γκάμα ντε Ολιβέιρα.

Ενας μεσοεπιθετικός, ο οποίος μετά τις ακαδημίες της Φλαμένγκο ήρθε στην Ευρώπη και στην Πορτογαλία για την Εστορίλ, αποκτήθηκε από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας το 2017 και έπειτα από μία κακή σεζόν πέρυσι αγωνίζεται από τον περασμένο Ιανουάριο στην Γκιμαράες με τη μορφή δανεισμού, δίχως πάντως να ξεχωρίζει αισθητά με την απόδοσή του.

Πρόκειται για έναν παίκτη με διάσημο πατέρα, καθώς είναι ο γιος του Μπεμπέτο, που είχε γεννηθεί δύο μέρες πριν από τον προημιτελικό του Μουντιάλ των ΗΠΑ (1994) Βραζιλίας – Πορτογαλίας (3-2).

Εκεί ο πατέρας του είχε κάνει το 2-0 και το είχε πανηγυρίσει με έναν από τους πιο ξεχωριστούς πανηγυρισμούς στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου – μαζί με τον Ρομάριο και τον Μαζίνιο – κάνοντας ότι νανουρίζουν ένα μωρό, που ήταν ο μόλις δύο ημερών γιος του, για τον οποίο τώρα (πάντα σύμφωνα με τους Πορτογάλους) ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ.

Κατά τα άλλα, ίσως και σήμερα να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Πρίγιοβιτς από την Αλ Ιτιχάντ. Ο παίκτης βρίσκεται όλες αυτές τις μέρες στη Σαουδική Αραβία (εξού και δεν θα γίνει το ραντεβού με τον Ιβάν Σαββίδη, καθώς δεν υπάρχει λόγος) για να τελειώσει και τυπικά η μεταγραφή του. Οπως επιμένουν όλες οι πηγές, τόσο κοντά στον ΠΑΟΚ όσο και κοντά στον παίκτη.

Αυτό θα γίνει φυσικά μόλις η Αλ Ιτιχάντ καταβάλει το πρώτο μέρος της δόσης των 10 εκατ. ευρώ της ρήτρας.

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει σε λογαριασμό του ΠΑΟΚ 2.500.000 ευρώ και στη συνέχεια τρεις ισόποσες δόσεις θα κατατεθούν τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι επιμένουν πως ο Δημήτρης Πέλκας είναι ο βασικός στόχος της Φενέρμπαχτσε, χωρίς να διευκρινίζουν ωστόσο αν η διοίκηση της τουρκικής ομάδας είναι διατεθειμένη να μπει σε διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ και τον 24χρονο μεσοεπιθετικό ή απλώς εξετάζουν την περίπτωσή του μεταξύ άλλων.

Πρόσφατη είναι άλλωστε η διάψευση για τα σενάρια αναφορικά με το μέλλον του, τόσο από την πλευρά του Δημήτρη Πέλκα (είχε πει με χαρακτηριστικά χιουμοριστικό τρόπο ότι συνάντησε τον Αϊ-Βασίλη και συμφώνησε με την ομάδα της Ροβανιέμι!), όσο και από αυτή του ΠΑΟΚ.

Πάντως, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι (τουλάχιστον) δεν παρατάνε την υπόθεση, επιμένοντας στα μεταγραφικά τους σενάρια, αναφορικά με την περίπτωση του άσου του Δικεφάλου.