Ταλαιπωρείται από την περασμένη Κυριακή, έχει… καθηλωθεί στο νοσοκομείο και μαθαίνει τα νέα των προπονήσεων από τους συνεργάτες του. Ο Γιώργος Δώνης, για δεύτερη φορά στη σύντομη θητεία του στον Παναθηναϊκό, μπήκε στο νοσοκομείο (είχε προηγηθεί μια εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε), αλλά αυτή τη φορά το θέμα υγείας που αντιμετώπισε αποδείχθηκε περισσότερο σοβαρό.

Παρ’ όλα αυτά, ο έλληνας τεχνικός έχει το μυαλό του μόνο στην ομάδα του και πώς θα μπορέσει να βρίσκεται μαζί με τους ποδοσφαιριστές του στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στη Λαμία για το Κύπελλο. Ενα ματς στο οποίο ο Παναθηναϊκός πηγαίνει έτσι κι αλλιώς με πολλά προβλήματα λόγω της ίωσης που χτύπησε την ομάδα.

Μπορεί οι γιατροί να μη συνιστούν στον Δώνη να εκτεθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες, λόγω της ταλαιπωρίας που έχει προηγηθεί για τον οργανισμό του και τις προβλέψεις να μιλούν για άσχημο καιρό για ακόμα μια φορά, αλλά ο 49χρονος προπονητής είναι αποφασισμένος να βρεθεί στη Λαμία και αυτό αναμένεται να γίνει σήμερα μόλις πάρει εξιτήριο.

Αντίθετα με τον προπονητή του, για τη Λαμία δεν ταξίδεψε χθες με την υπόλοιπη αποστολή ο Εργκους Κάτσε, που έχασε κι εκείνος προπονήσεις λόγω της ίωσης και ο Δώνης δεν θέλει να ρισκάρει καθώς την Κυριακή με την Ξάνθη θα απουσιάζει ο Κουρμπέλης, που είναι τιμωρημένος, ενώ αποκλείστηκε και ο Μαυρομμάτης. Τα προβλήματα για τον Παναθηναϊκό είναι πολλά και σημαντικά και δεν περιορίζονται μόνο στις απουσίες των Κάτσε και Μαυρομμάτη. Εκτός είναι οι τραυματίες Μακέντα, Κότσαρης και Αποστολάκης, αλλά και οι Μπουζούκης, Οικονόμου, Καμπετσής, Θεοχάρης και Σέχου που επίσης τις προηγούμενες μέρες ταλαιπωρήθηκαν από την ίωση που χτύπησε τον Παναθηναϊκό.

Αντίθετα, για τη Λαμία ταξίδεψαν οι Μουνιέ και Κουλιμπαλί οι οποίοι έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις εδώ και αρκετές μέρες και ίσως πάρουν χρόνο συμμετοχής. Η αποστολή αποτελείται από τους: Διούδη, Ξενόπουλο, Χριστογεώργο, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιο, Χατζηθεοδωρίδη, Παντελάκη, Πούγγουρα, Κουλιμπαλί, Στάικο, Δώνη, Μουνιέ, Χατζηγιοβάνη, Κουρμπέλη, Τζανδάρη, Σερπέζη, Εμμανουηλίδη και Βέργο.

Βίντεο με παιχνίδια της Λαμίας από τότε που την ανέλαβε ο Μάκης Χάβος είδαν οι παίκτες πριν από τη χθεσινή προπόνηση προκειμένου να πάρουν μια γεύση από το τι θα αντιμετωπίσουν σήμερα. Οσον αφορά το σχήμα και τα πρόσωπα τα οποία θα απαρτίζουν την ενδεκάδα, το πιθανότερο είναι να αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός με τέσσερις στην άμυνα.

Τους Κολοβέτσιο και Πούγγουρα ως κεντρικούς αμυντικούς, τον Γιόχανσον δεξιά και τον Ινσούα αριστερά, με τον Διούδη στα γκολπόστ. Τριάδα στα χαφ θα είναι οι Κουρμπέλης, Δώνης και ένας εκ των Τζανδάρη ή Στάικου, στις δύο άκρες ο Χατζηγιοβάνης με τον Εμμανουηλίδη και στην κορυφή ο Νίκος Βέργος.

Από την Τρίτη ο Δημήτρης Σερπέζης είχε ενημερωθεί από το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού πως θα βρίσκεται στην αποστολή του σημερινού αγώνα με τη Λαμία, καθώς ο κανονισμός λέει πως πρέπει να υπάρχουν σε 18άδα αγώνα Κυπέλλου δύο παίκτες γεννημένοι μετά το 1999 και οι μόνοι διαθέσιμοι ήταν οι Χριστογεώργος και Εμμανουηλίδης.

Ο μεσοεπιθετικός της ομάδας Νέων του Παναθηναϊκού λογικά θα βρεθεί και στη 18άδα, καθώς δύσκολα ο Δώνης θα αποφασίσει να έχει στον πάγκο τον νεαρό Χριστογεώργο ως δεύτερο γκολκίπερ, πίσω από τον Διούδη.

Ο Δημήτρης Σερπέζης είναι μέλος της ακαδημίας του Παναθηναϊκού από το 2010, καθώς μέχρι τότε αγωνιζόταν στον Ερμή Ηρακλείου. Η ομάδα του έδωσε ένα φιλικό στην Παιανία, ένας εκ των προπονητών των Πρασίνων εισηγήθηκε να κάνει δοκιμαστικό και τελικά αποκτήθηκε.

Ο Σερπέζης άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο ως εξάρι την πρώτη χρονιά που ήταν στο Τριφύλλι και εν συνεχεία τη δεύτερη καθιερώθηκε ως φορ και μετά αγωνίστηκε ως δεκάρι. Ο 17χρονος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τον Νοέμβριο του 2017 με διάρκεια έως το 2020.