Με βιονικούς τους Παπαπέτρου και Καλάθη ο Παναθηναϊκός μπήκε και πάλι σε τροχιά πλέι οφ με την άνετη νίκη επί της Μπάγερν στο ΟΑΚΑ (77-67) και ταξιδεύει σήμερα στη Βαρκελώνη για το colpo grosso κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Τι και αν έπαιξαν ο πρώτος σχεδόν 35 λεπτά και ο δεύτερος κοντά στα 37, έκαναν τη διαφορά κάνοντας την πάντα υπολογίσιμη γερμανική ομάδα να φαίνεται ακίνδυνη.

«Δεν νιώθω καθόλου κουρασμένος και είμαι ήδη έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι» είπε χαμογελαστός ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, που είχε ένα ακόμα νταμπλ νταμπλ (14 π., 11 ασίστ και επιπλέον 6 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα) και ήταν ο ηγέτης της ομάδας του.

«Τα ρεκόρ δεν λένε τίποτε για μένα, το βασικό είναι να νικά η ομάδα» πρόσθεσε ο έτερος πρωταγωνιστής, η κορυφαία μεταγραφή-επένδυση του συλλόγου το καλοκαίρι, που προκάλεσε αίσθηση και ήδη έχει αρχίσει να αποσβένει μέρος του συμβολαίου του. Με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε κάνει ρεκόρ καριέρας με 17 π., το έσπασε χθες με την Μπάγερν (18 πόντους μαζί με 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα) ο Ιωάννης Παπαπέτρου και δημιούργησε ένα φονικό δίδυμο για τους πρωταθλητές, που πλέον ξεκινούν τους εκτός έδρας «τελικούς» αρχής γενομένης από αύριο στη Βαρκελώνη. Επτά παιχνίδια μακριά από την έδρα του στις επόμενες εννέα αγωνιστικές (!) θα λύγιζαν τις περισσότερες ομάδες αλλά όχι μια που έχει έξι αστέρια στη φανέλα της και πρόσφατη ενίσχυση (Κιλπάτρικ).

Νέα μπηχτή

«Ναι, ξέρω ότι κούρασα κάποιους παίκτες μας αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Ξέρω ότι είχαν συνηθίσει να παίζουν με αλλαγές στην άμυνα, εγώ θέλω πρέσινγκ και τρέξιμο. Ναι, μετρούν οι τραυματισμοί αλλά δεν έχουμε καλή φυσική κατάσταση» τόνισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ρικ Πιτίνο, που θέλοντας και μη «έριξε» εκ νέου (έπειτα από αυτή για τα πολλά συστήματα…) μπηχτή για το πώς αμυνόταν η ομάδα του επί Πασκουάλ αλλά και γενικότερα για την κατάσταση στην οποία την παρέλαβε!

Κλειδί πάντως και χθες στην άμυνα ήταν ο Λεκαβίτσιους.

«Νιώθω χαρούμενος εδώ και αυτό φαίνεται, αλλά αν πρέπει να πάρουμε περισσότερες νίκες και αυτό θα με κάνει πολύ πιο ευτυχισμένο» πρόσθεσε στις δηλώσεις του ο Παπαπέτρου, που ξεπέρασε πολύ γρήγορα την πολύ κακή εμφάνισή του στην πρώτη επίσκεψη ως αντίπαλος του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και αντιθέτως έβγαλε αντίδραση και ήταν ο ουσιαστικός MVP.

Ξεχωριστή στιγμή η βράβευση του Απόστολου Κόντου, η πρώτη από μια σειρά βετεράνων που θα τιμήσει ο Παναθηναϊκός.

Παναθηναϊκός: Τόμας 10, Παπαγιάννης 2, Λάσμε, Παπαπέτρου 18 (6/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Παππάς 4, Γκιστ 13, Λεκαβίτσιους 1, Λοτζέσκι 11 (1), Καλάθης 14 (6/7 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 λάθη), Μήτογλου 4.

Μπάγερν Μονάχου: Ντάνγκουμπιτς, Χομπς 3 (1), Κινγκ 3 (1), Κόπονεν 9 (1), Ραντόσεβιτς 5, Λούτσιτς 8 (1), Λο 5, Τζέντοβιτς 4, Γιόβιτς 2, Μπαρτέλ 7, Γουίλιαμς 21 (3).