Ηταν καλό αυτό που συνέβη χθες με την οριστική ανακοίνωση της μετακίνησης του Πρίγιοβιτς στην Αλ Ιτιχάντ. Τα σύννεφα διαλύθηκαν, οι όποιες αμφιβολίες εξαφανίστηκαν, ο ουρανός είναι πλέον καθαρός. Διότι όλοι είχαν εγκλωβιστεί σε μια υπόθεση και ανέμεναν το τέλος της.

Επί της ουσίας, τα δεδομένα είναι τα εξής: Πρώτον, ο ΠΑΟΚ πιάστηκε κομματάκι αδιάβαστος. Αιφνιδιάστηκε. Δεν περίμενε όχι μόνο ότι ο Πρίγιοβιτς θα έφευγε από την Τούμπα, αλλά και τις καταιγιστικές εξελίξεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Συνήθως, οι ομάδες έχουν plan Β, φροντίζουν να βγάζουν από το συρτάρι εναλλακτικές λύσεις, υπάρχουν τέλος πάντων άνθρωποι που οφείλουν να είναι έτοιμοι ώστε να διαμορφώσουν νέα δεδομένα. Αν αυτό το καμπανάκι δεν το άκουσαν στον ΠΑΟΚ, ευκαιρία είναι την επόμενη φορά να δείξουν υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας. Γιατί αν δεν ήταν έτσι, τότε δεν θα ακούγαμε για γνώριμες λύσεις στα μεταγραφικά σενάρια.

Δεύτερον, το θέμα δεν είναι μόνον η πώληση. Ολες οι ομάδες στον κόσμο προχωρούν σε τέτοιες κινήσεις. Το ζήτημα είναι αφενός τα χρήματα που μπαίνουν στο ταμείο και αφετέρου πώς αυτά επενδύονται. Το 10 εκατ. που θα εισπράξει ο ΠΑΟΚ δεν είναι τρελό ποσό, σίγουρα όμως δεν το λες και μικρό. Μπορεί να βγει στην αγορά, να κυνηγήσει κάτι καλό, ένα ηχηρό όνομα που και προδιαγραφές θα έχει, αλλά και θα μπορεί να βοηθήσει σχετικά γρήγορα. Η ανασφάλεια ποτέ δεν ωφέλησε κανέναν…

Τρίτον, τα περί δεσίματος ποδοσφαιριστών και ομάδων στις μέρες μας είναι κάτι ολότελα ανεδαφικό να το πιστεύει κάποιος στον απόλυτο βαθμό. Ολοι είναι επαγγελματίες. Μόλις κούνησαν τα ευρώ στον Σέρβο, ο κυνηγός έφυγε και εδώ που τα λέμε, ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει που θα πάρει πάνω από 20 εκατ. ευρώ; Τέτοιες ευκαιρίες-προτάσεις δεν τις αφήνεις. Τις πιάνεις από τα μαλλιά! Τα όσα είπε για τον κόσμο και την ομάδα απλά ήταν αναμενόμενα, ενώ εντύπωση έκανε πως δεν αφιέρωσε κάποιο θερμό λόγο για τη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Ισως, συνεπώς, δεν είναι μακριά από το θέμα όσοι υποστηρίζουν πως ανάμεσα στις δύο πλευρές οι τελευταίες ημέρες είχαν χαμηλή θερμοκρασία.

Τέταρτον και τελευταίο: Ο ΠΑΟΚ επιβίωσε και έκανε σπουδαία πορεία στον χρόνο ακόμη και όταν έχασε τους πλέον σημαντικούς ποδοσφαιριστές του. Γιατί ποτέ κάποιος δεν μπορεί να είναι πάνω από την ομάδα. Αν αξιοποιήσει τα όσα διδάσκει αυτή η ιστορία, μπορεί να βγει ωφελημένος.