Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1993. Ακριβώς στο μέσον μιας τριετίας που η ΑΕΚ κατακτούσε τον έναν τίτλο πρωταθλήματος πίσω από τον άλλο. Τότε που όλοι αναγνώριζαν πως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε φτιάξει ίσως την καλύτερη έκδοση της κιτρινόμαυρης ομάδας που είδαμε ποτέ στα ελληνικά γήπεδα. Ο Τάσος Μπακασέτας έφτασε ήδη να είναι 25 στα 26. Το ’93 και το ’94 δεν καταλάβαινε τίποτα από ποδόσφαιρο – είναι βέβαιο. Αλλά πέρυσι, όταν έκανε τον γύρο του θριάμβου στα στενά της Νέας Φιλαδέλφειας, ασφαλώς και θα ρούφηξε τις στιγμές μέχρι το μεδούλι. Αλλωστε, είχε βάλει και ο ίδιος τη σφραγίδα του σε πλείστες περιπτώσεις. Η χθεσινή ημέρα σηματοδότησε το φινάλε μιας περιπέτειας που δεν κράτησε ούτε ένα δίμηνο. Τέλη Νοεμβρίου ήταν, παραμονές του ματς με τον Αγιαξ στο ΟΑΚΑ (27/11), όταν μαζί με τους Σιμόες και Λαμπρόπουλο τέθηκαν στο περιθώριο επειδή δεν συμφωνούσαν με την πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου τους. Η διοίκηση τους άφησε στην άκρη, ο Ουζουνίδης εποίησε την νήσσαν, αλλά ουδέποτε ο διεθνής μεσοκυνηγός έκοψε τις επαφές με την ομάδα. Απλά δεν συμμετείχε στους αγώνες. Παρών σε όλες τις εκδηλώσεις, λες και υπήρχε μια χαραμάδα αισιοδοξίας πως η κατάσταση θα άλλαζε. Κι όντως, έτσι συνέβη και χθες ήρθαν οι επίσημες ανακοινώσεις για τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών έως το 2022. Αρα, μιλάμε για νέο τριετές συμβόλαιο του «Μπάκα» με την ΑΕΚ, με αρχή το καλοκαίρι του 2019.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έγινε αυτό που θέλαμε από την αρχή και εγώ και η ΑΕΚ. Το να παραμείνω ήταν το καλύτερο σενάριο για μένα και πλέον θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα από όσα καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια. Μιλήσαμε με τον κ. Μελισσανίδη και λύθηκαν αμέσως οι όποιες παρεξηγήσεις είχαν δημιουργηθεί. Πολλά πράγματα δεν ήταν όπως είχαν παρουσιαστεί», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο άσος και συμπλήρωσε: «Ηταν πολύ δύσκολο αυτό το διάστημα αλλά ποτέ δεν απέκλεισα μέσα μου το να μείνω στην ομάδα. Πάντα πίστευα ότι στο τέλος θα γίνει κάτι και θα μείνω. Με βοήθησε πολύ ο κ. Δημητριάδης και τον ευχαριστώ πολύ, όχι μόνο τώρα, είχε κερδίσει τον σεβασμό μου την πρώτη χρονιά όταν δεν έκανα απολύτως τίποτα από τα όσα περίμενε ο κόσμος και οι άνθρωποι της ομάδας από εμένα, αλλά με βοήθησε πολύ και αυτό το εκτιμώ βαθύτατα. Είναι όνειρο να παίξω στην “Αγια-Σοφιά”, θα είναι το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα με βάση τα όσα έχουμε δει και το περιμένω πώς και πώς. Θα είναι εκπληκτική η ατμόσφαιρα, ανυπομονώ να το ζήσω».

Κάθε εμπόδιο για καλό

Κάπως έτσι, ο διεθνής ποδοσφαιριστής με το υπέροχο και πολύ δυνατό αριστερό πόδι, ο άνθρωπος που μπορεί να βρει δίχτυα και να σημειώσει θεαματικά γκολ, συνεχίζει στην ομάδα. Ενα μίνι θρίλερ έλαβε τέλος. Μα, κάπως έτσι δεν είχε ενταχθεί στην ΑΕΚ και το καλοκαίρι του 2016; Το ‘χει η μοίρα φαίνεται! Τότε, πίεσε καταστάσεις για να πάει μόνο στα Σπάτα και να πάρει μεταγραφή από τον Πανιώνιο. Το πέτυχε. Τώρα, ήθελε ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο, αλλά δεν του έλαχε η καλή ευκαιρία όταν αναζήτησε κάτι διαφορετικό το διάστημα που έδειχνε μετέωρος. Ισως να μην έφτασε ακόμη η καλή του στιγμή, ίσως πάλι να έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων. Κάθε εμπόδιο, ωστόσο, για καλό. Η ΑΕΚ του προσφέρει τη ζεστασιά της, ο κόσμος πιστεύει τον Μπακασέτα, συγχωρεί πως αλληθώρισε και κοίταξε στα ξένα μήπως βρει ένα συμβόλαιο με περισσότερα ευρώ, οπότε ο παίκτης καλείται να δικαιώσει όσους τον εμπιστεύονται. Γιατί χρήματα θα πάρει. «Το σίγουρο είναι πως η επαγγελματική σχέση της ΑΕΚ με τον Μπακασέτα δοκιμάστηκε στα δύσκολα και άντεξε. Ισως γιατί είναι αληθινή. Και η κάθε πλευρά έκανε αυτό που έπρεπε χωρίς να το διατυμπανίσει. Εγινε απλώς αυτό που έπρεπε να γίνει», σχολίασε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος. Εμπειρος καθώς είναι, δεν είπε τίποτα υπερβολικό, αλλά αποτύπωσε την πραγματικότητα.