Η πρώτη εικόνα της ΑΕΚ για το 2019 δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν σε διοίκηση και κόσμο για ένα νέο, δυναμικό ξεκίνημα των Κιτρινόμαυρων, με την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να παρουσιάζει το γνωστό προβληματικό πρόσωπο που είχαμε δει και στο πρώτο μέρος της σεζόν. Η Ενωση δεν κατάφερε να κερδίσει τον ουραγό της Football League Κισσαμικό, δείχνοντας χωρίς εμπνεύσεις, ζωντάνια και λύσεις.

Οπως γίνεται αντιληπτό το βάρος τη δεδομένη στιγμή πέφτει κυρίως στους ώμους του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο έλληνας τεχνικός πήρε τους προηγούμενους μήνες την πίστωση χρόνου που ήθελε προκειμένου να παρουσιάσει ένα διαφορετικό σύνολο, όμως πλέον νέα περιθώρια δεν υπάρχουν. Η θέση του Ουζουνίδη στον πάγκο της ΑΕΚ κρίνεται εξαιρετικά επισφαλής και δεν θα ήταν υπερβολικό να αναφέρουμε ότι το παιχνίδι της Δευτέρας με τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες αποτελεί την… τρίτη και πιθανότατα τελευταία ευκαιρία του στον Δικέφαλο.

Η διοίκηση της ΑΕΚ φαίνεται πως δεν έχει τη διάθεση να δείξει περισσότερη υπομονή. Μιας και αν κριθεί σε απόλυτο πλέον βαθμό πως ο Ουζουνίδης δεν είναι ο κατάλληλος για να εμπνεύσει τους παίκτες, να δέσει ξανά το ρόστερ και να πάρει στο γήπεδο το 100% από κάθε μονάδα του, θα προχωρήσει στην αντικατάστασή του. Που σε περίπτωση νέας γκέλας με τον ΠΑΣ, το πιθανότερο είναι να έρθει άμεσα. Αν και σύμφωνα με κάποιες πηγές εκτός ΑΕΚ δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και το σενάριο ο έλληνας τεχνικός να έχει απομακρυνθεί από τον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας νωρίτερα! Κάτι που πάντως δεν δείχνει να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να συμβεί.

Ολα δείχνουν πως ο Ουζουνίδης θα καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ στο παιχνίδι της Δευτέρας στα Γιάννινα και σε περίπτωση που οι Κιτρινόμαυροι πάρουν τη νίκη, δείχνοντας και ένα βελτιωμένο πρόσωπο, θα παραμείνει στο πόστο του μέχρι… νεωτέρας. Αφού πλέον είναι σαφές πως ο εβρίτης τεχνικός θα κρίνεται παιχνίδι με παιχνίδι.

Το τελευταίο βεβαίως μαρτυρά πως η ΑΕΚ έχει ήδη ξεκινήσει, έστω και σε διερευνητικό επίπεδο, τις κινήσεις της στην αγορά για προπονητή. Με τα βλέμματα των ανθρώπων της Ενωσης να είναι στραμμένα αποκλειστικά στην αγορά του εξωτερικού, μιας και δεν υπάρχει κάποια περίπτωση έλληνα τεχνικού που να κεντρίζει το ενδιαφέρον των Κιτρινόμαυρων.