Με χιόνι ήρθε, με χιόνι φεύγει. Οπως παρατήρησε και ο ίδιος, χιόνιζε εκείνη τη μέρα πριν από δύο χρόνια (16-1-2017), όταν ήρθε στη Θεσσαλονίκη από τη Λέγκια Βαρσοβίας. Ουσιαστικά άγνωστος μεταξύ αγνώστων ήρθε, αλλά φεύγει πλάι στον… Λιονέλ Μέσι, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Μοχάμεντ Σαλάχ και τον Λουίς Σουάρες, καθώς με τα 35 γκολ που σημείωσε το 2018 βρέθηκε δίπλα σε μύθους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Πολύ απλά γιατί μπήκε στην κορυφαία δεκάδα των σκόρερ στην Ευρώπη.
Προς τιμήν του παραδέχθηκε ότι λόγω του ΠΑΟΚ άνοιξε και η πόρτα της Εθνικής Σερβίας και έστω και αν δεν ήταν βασικός, η συμμετοχή και μόνο στο Μουντιάλ της Ρωσίας το περασμένο καλοκαίρι είναι από τις πιο ξεχωριστές στιγμές στην καριέρα του, κάτι που θα έχει να θυμάται για χρόνια.
Φεύγει από τη Θεσσαλονίκη έχοντας σημειώσει συνολικά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ πάνω από 50 γκολ (55 για την ακρίβεια), κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του Δικεφάλου με κανέναν άλλο επιθετικό, Ελληνα ή ξένο. Το πιο σημαντικό είναι το πώς «κούμπωσε» αυτός ο παίκτης στο αγωνιστικό πλάνο του ΠΑΟΚ και πόσο τελικά επηρέαζε όλο του το παιχνίδι.
Ουσιαστικά αποχωρεί αφήνοντας ένα μεγάλο δώρο στην ομάδα που τον έκανε γνωστό. Με τα δικά του γκολ στα περισσότερα παιχνίδια του πρώτου γύρου, αφήνει παρακαταθήκη στον ΠΑΟΚ μια διαφορά 8 βαθμών που για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος θεωρείται εξαιρετικά σημαντική και δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στους κυπελλούχους Ελλάδας στον δρόμο προς το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και το πρώτο μετά το 1985! Δεν είναι τυχαίο το παρατσούκλι που του έβγαλαν και άρεσε ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, ο Μεγαλέξαντρος του ΠΑΟΚ, συνδυάζοντάς το με το μικρό του όνομα και την αποτελεσματικότητά του.
Γιατί, ως γνωστόν, ο πιο φημισμένος Μεγαλέξαντρος του ΠΑΟΚ σε όλη του την ιστορία είναι χωρίς αμφιβολία ο Γιώργος Κούδας. Ο Πρίγιοβιτς έγινε ένας από τους ξένους που δέθηκε απίστευτα με τον κόσμο και δεν ήταν τυχαίο ότι στον διαδικτυακό αποχαιρετισμό του είχε ιδιαίτερη αναφορά στους φίλους του Δικεφάλου. Οπως φυσικά και στον προπονητή του (ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν αυτός που ακόμα και όταν δεν τον έβαζε βασικό, τον βοήθησε τα μέγιστα να αντιληφθεί τον ρόλο του) αλλά και τους συμπαίκτες του.
Αντίθετα, προκάλεσε αίσθηση η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στο αποχαιρετιστήριο διαδικτυακό «αντίο» τού Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στην οικογένεια Σαββίδη. Διότι, ενώ ο 29χρονος διεθνής σέρβος σέντερ φορ αποχαιρέτησε τους πάντες εντός και εκτός ομάδας, με ξεχωριστές μάλιστα αναφορές, δεν έκανε καν αναφορά είτε στον Ιβάν Σαββίδη είτε στον γιο του Γιώργο. Μάλιστα, ενώ ήταν ένας από τους πιο φανατικούς ακολούθους του προσωπικού λογαριασμού τού υιού Σαββίδη στο Instagram, σταμάτησε να τον ακολουθεί αμέσως, λίγο μετά τη δημοσίευση του μηνύματος του Γιώργου Σαββίδη που έγραφε: «Ουδείς αναντικατάστατος όσο καλός και αν είναι».
Τα μηνύματα αυτά – εκατέρωθεν – δείχνουν ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών ίσως να ψυχράθηκαν τελευταία. Ο Ιβάν Σαββίδης τού στάθηκε από την πρώτη στιγμή σαν δεύτερος πατέρας, όπως ο ίδιος ο παίκτης είχε παραδεχτεί, ενώ κατάφερε να τον κρατήσει πέρυσι για μία ακόμα χρονιά στην Τούμπα, την ώρα που γύρω τους έκαναν χορό τα εκατομμύρια από την Κίνα. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ ίσως να ήθελε να το κάνει και φέτος, αλλά είδε ότι ο παίκτης είχε πάρει την απόφασή του. Του πήραν τα μυαλά τα εκατομμύρια της Αλ Ιτιχάντ.
Ο Killer, όπως ήταν ένα από τα παρατσούκλια του, σκόραρε σχεδόν σε όλα τα ντέρμπι φέτος – πλην Ολυμπιακού -, κρίνοντας αυτά με την ΑΕΚ (πέτυχε και τα δύο γκολ στο 2-0) και τον Αρη (και τα δύο γκολ επίσης και εδώ, μεταξύ των οποίων το νικητήριο στο τέλος για το 2-1), ενώ άνοιξε τον δρόμο (πρώτο γκολ) στο 2-0 επί του Παναθηναϊκού.
Εδωσε ουσιαστικά τις νίκες με Αστέρα Τρίπολης, Λάρισα και Λεβαδειακό, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει στο Περιστέρι, στη μοναδική μέχρι στιγμής απώλεια στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ (1-1) κόντρα στον Ατρόμητο. Τη μόνη ομάδα που δεν μπόρεσε να της παραβιάσει την εστία ο σέρβος φορ αυτή τη διετία που βρέθηκε στη χώρα μας.
Ενα πράγμα για το οποίο ξεχώριζε (εκτός των γκολ) ήταν τα εντυπωσιακά τατουάζ του, με πιο εμβληματικό αυτό που καλύπτει σχεδόν όλη του την πλάτη και το αποκάλυψε πρώτα στους πανηγυρισμούς μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού. Πρόκειται για τον Στεφάν Ντούσαν, που υπήρξε βασιλιάς της Σερβίας από τις 8 Σεπτεμβρίου 1331 και τσάρος Σερβίας και Ρωμανίας από τις 16 Απριλίου 1346 μέχρι τον θάνατό του (1355). Επί των ημερών του η Σερβική Αυτοκρατορία είχε τη μεγαλύτερη έκταση στην ιστορία της.
Αν θα λείψει μία φορά ο Πρίγιοβιτς (όχι μόνο αγωνιστικά) από τους φίλους του ΠΑΟΚ, άλλο τόσο θα λείψει και η εντυπωσιακή σύζυγός του, η Μαρίνα – «έκαψε» καρδιές στη Θεσσαλονίκη. Ιδιαίτερα στις κοινές εξόδους της ομάδας μετά την κατάκτηση των κυπέλλων είχε «ρίξει» τα social media…
Αυτή ήταν και η τελευταία ελπίδα μήπως και κρατούσε τον σύζυγο στη Θεσσαλονίκη, αρνούμενη να πάει σε μια χώρα όπου οι γυναίκες ουσιαστικά απαγορεύεται να δείχνουν την ομορφιά τους και πρέπει να είναι απόλυτα σεμνά ντυμένες και συνήθως με μαντίλα. Ομως είναι πολλά τα λεφτά, Μαρίνα…