Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς αποφάσισε να αφήσει τη Σούπερ Λίγκα και τον ΠΑΟΚ, για να μεταναστεύσει στη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να φορέσει τη φανέλα της Αλ Ιτιχάντ. Τα πετροδόλαρα που προσέφεραν στον φορ της ομάδας της Θεσσαλονίκης οι Αραβες έκαναν τον Σέρβο άσο να πει το «ναι» και έτσι να αποτελέσει ένα ακόμα πρόσωπο του ποδοσφαίρου που μετακομίζει σε μια αντίστοιχη χώρα μέσω Ελλάδας. Μιας και τον ίδιο δρόμο είχαν ακολουθήσει αρκετοί ποδοσφαιριστές ή προπονητές κατά το παρελθόν.
Μια περίπτωση που θυμίζει σε πολλά εκείνη του Πρίγιοβιτς ήταν αυτή του Νάτσο Σκόκο. Ο αργεντινός άσος αποφάσισε το 2011 να αφήσει την ΑΕΚ, για την Αλ Αΐν των Αραβικών Εμιράτων. Σε μια μεταγραφή που απέφερε ένα σημαντικό ποσό στην Ενωση και γέμισε παράλληλα τον λογαριασμό του ποδοσφαιριστή, που έμεινε στην Αραβία δύο χρόνια. Χωρίς ωστόσο να καταφέρει σπουδαία πράγματα, μετρώντας 9 γκολ σε 22 συμμετοχές.
Στην πορεία προέκυψαν κι άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μετακόμισαν στα εν λόγω κράτη από την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο Γιώργος Σαμαράς, αλλά και ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Από τους προαναφερθέντες πάντως, εκείνος που «στέριωσε» κατά κάποιον τρόπο ήταν ο Φετφατζίδης.
Ο νυν άσος του Ολυμπιακού αγωνίστηκε τρία χρόνια με τη φανέλα της Αλ Αχλί, καταγράφοντας 67 συμμετοχές και 15 γκολ. Με την παραμονή του στην Αραβία να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι που μας πέρασε, όταν και επέστρεψε στη χώρα μας για να φορέσει ξανά τα ερυθρόλευκα.
Και προπονητές
Βεβαίως στον δρόμο των… πετροδόλαρων δεν βάδισαν μονάχα έλληνες ποδοσφαιριστές. Καθώς υπάρχουν και τα παραδείγματα των Γιώργου Δώνη, Τάκη Λεμονή, που επέλεξαν σε κάποια στιγμή της καριέρας τους να κάνουν το συγκεκριμένο βήμα. Ο νυν τεχνικός του Παναθηναϊκού ανέλαβε το 2015 την Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας, ενώ έναν χρόνο μετά μετακόμισε στην Αλ Σάρτζα των Αραβικών Εμιράτων. Οπου παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2017.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Τάκη Λεμονή, τη σεζόν 2015-2016 έκανε ένα πέρασμα από τον πάγκο της Αλ Ραΐντ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να προσαρμοστεί στις συνθήκες που συνάντησε, με την επιστροφή του στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου να έρχεται αμέσως.
Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση του Μανόλο Χιμένεθ, που μετά την ΑΕΚ και τη Σαραγόσα βρέθηκε στο Κατάρ για λογαριασμό της Αλ Ραγιάν. Εκεί όπου έμεινε μια διετία, επιλέγοντας να πάρει μαζί του από την Ενωση και τον βοηθό του Αλέξανδρο Κολιάδη.