Ο παραιτηθείς υπουργός Αμυνας δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πόσο ακατάλληλος ήταν για το αξίωμα το οποίο του εμπιστεύθηκε ο Πρωθυπουργός: επιβάρυνε τον ελληνικό λαό με χιλιάδες ευρώ μόνο και μόνο για να κάνει μια τελευταία επίδειξη πατριδοκαπηλίας με στρατιωτικό ελικόπτερο πάνω από το Αιγαίο.

Ευτυχώς οι έλληνες πολίτες δεν θα πληρώσουν άλλο τις βόλτες του πρώην υπουργού. Δυστυχώς όμως θα συνεχίσουν να κυβερνώνται από μια κυβέρνηση που θυσιάζει την πολιτική σταθερότητα, την οποία τόσο έχει ανάγκη ο τόπος, στο όνομα της πάση θυσία παραμονής της στην εξουσία. Θα συνεχίσει να κυβερνάται από μια ασταθή κυβέρνηση, η οποία θα στηρίζεται πότε στον έναν και πότε στον άλλον βουλευτή. Μπορεί, αλήθεια, να κυβερνηθεί έτσι μία χώρα;

Η απάντηση είναι φυσικά αρνητική. Εφόσον ο Πρωθυπουργός κόπτεται τόσο για τη συμφωνία των Πρεσπών, η πολιτικά έντιμη στάση θα ήταν να ζητήσει τη στήριξη των κομμάτων που έχουν ταχθεί υπέρ της συμφωνίας και να προκηρύξει αμέσως εκλογές. Αντ’ αυτού προτίμησε να κερδίσει λίγο καιρό ακόμη στην εξουσία στηριζόμενος σε μια περίεργη πλειοψηφία.

Ο Πρωθυπουργός δεν προέταξε το συμφέρον του τόπου, αλλά επιδόθηκε σε ένα μικροπολιτικό παζάρι με τον πρώην εταίρο του με την ελπίδα ότι έτσι θα διασφαλίσει το δικό του συμφέρον. Μόνο που η βαλίτσα δεν μπορεί να πάει μακριά έτσι. Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση έχει αρχίσει. Ας προτάξει λοιπόν την υστάτη ώρα ο Πρωθυπουργός το συμφέρον της χώρας.