Ο Γιώργος Μπόγρης και ο Ζακ ΛεΝτέι φώναξαν «είμαστε εδώ» στον Ντέιβιντ Μπλατ, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα τους να φύγει αλώβητη (παρά το γεγονός ότι στο φινάλε έκανε τα εύκολα δύσκολα) από μια από τις πιο δύσκολες έδρες του ελληνικού πρωταθλήματος, όπως είναι αυτή του Προμηθέα (80-77).

Οι απουσίες των Νίκολα Μιλουτίνοφ (τώρα συνέρχεται, καθώς όντας κλινήρης είχε χάσει και τα δύο μεσοβδόμαδα παιχνίδια για την Ευρωλίγκα με την Μπασκόνια και τη Ρεάλ Μαδρίτης) και Γιώργου Πρίντεζη (τον οποίο ήθελε να ξεκουράσει ο Ντέιβιντ Μπλατ) καλύφθηκαν επάξια από τους αντικαταστάτες τους.

Ο Γιώργος Μπόγρης μάλιστα ήταν και ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού με 14 πόντους (7/11 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο, σε 24:37 λεπτά συμμετοχής). Ακόμη μία ουσιαστική παρουσία από εκείνον, ύστερα και από την εξαιρετική εμφάνισή του στη Μαδρίτη, δείχνοντας πως δεν έχει… μέσο αλλά διακριτό ρόλο στο ρόστερ της ομάδας.

Ο Ζακ ΛεΝτέι ήταν πρώτος σκόρερ των φιλοξενουμένων με 18 πόντους (6/10 δίποντα), μαζεύοντας και 7 ριμπάουντ.

Παράλληλα χρειάστηκε και ο παίκτης του μήνα (και βάλε) Κώστας Παπανικολάου να κάνει μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση (17 πόντους με 4/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο) ενώ αυτή τη φορά ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν άφησε τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος να ολοκληρώσει τον αγώνα με τον τίτλο του μοιραίου και στο φινάλε (όταν τα απανωτά λάθη του Αμερικανού στην πίεση των γηπεδούχων είχαν ξαναβάλει τον Προμηθέα στη διεκδίκηση του αγώνα) έβαλε τον Βασίλη Σπανούλη να έχει ήσυχο το κεφάλι του.

Κι άλλο ρεκόρ!

Ο αρχηγός των Ερυθρολεύκων εκτός του ότι ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του (16 πόντοι, 3/6 τρίποντα, 6 ασίστ), έγραψε και ιστορία, καθώς μόλις μία εβδομάδα μετά την απόλυτη πρωτιά του στις ασίστ, ξεπέρασε στην κορυφή (του επαγγελματικού πρωταθλήματος, δηλαδή από το 1992 και μετά) και των εύστοχων τριπόντων τον Δημήτρη Διαμαντίδη και στρογγυλοκάθισε αυτός με 627. Σύντομα θα ξεπεράσει και τον κορυφαίο όλων των εποχών, που είναι ο Αγγελος Κορωνιός με 636, από καταβολής Α1 (και τριπόντου…).

«Επρεπε να διαχειριστούμε καλύτερα τη διαφορά στο φινάλε και να μην πάμε σε ειδικές καταστάσεις. Ομως από τη μία είναι η εξαιρετική εμφάνιση του Προμηθέα που του αξίζουν συγχαρητήρια και από την άλλη ότι για μας ήταν το 5ο δύσκολο παιχνίδι σε εννέα μέρες και κάποιες στιγμές το μυαλό σταματάει να λειτουργεί» παραδέχθηκε ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Ολυμπιακού Κώστας Παπανικολάου, που είδε την ομάδα του να προηγείται 73-59 στο 36′ αλλά από εκεί και πέρα να αρχίζει ένα γαϊτανάκι λαθών (κυρίως του Ουίλιαμς-Γκος).

«Ο Ολυμπιακός ξέρει να τιμωρεί κάθε λάθος, αλλά το ότι φεύγουμε από το γήπεδο πικραμένοι έχοντας χάσει μόλις με τρεις πόντους από μια τέτοια ομάδα δείχνει τον χαρακτήρα της ομάδας μας, που έχει μπροστά της μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση τώρα με την Μπεσίκτας» τόνισε ο κορυφαίος παίκτης των γηπεδούχων (που προηγήθηκαν 29-17 στο 12′) Λεωνίδας Κασελάκης (20 π., 5 ριμπ.), ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Ελις (17 π.).

Αυτοί που δεν πήραν για μια ακόμα φορά την ευκαιρία ήταν οι διαιτητές (Αναστόπουλος, Ψαριανός, Πουρσανίδης) που παρά το instant replay που είδαν δεν καταλόγισαν το φάουλ του Μέγιερ στον Παπανικολάου και επέμειναν ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού πατούσε (που δεν πατούσε) γραμμή, για να κριθεί στο εκπρόθεσμο (καθώς το ρολόι είχε κολλήσει) άστοχο τρίποντο του Χολ το ότι δεν πήγε το παιχνίδι στην παράταση!