-Ενα σχόλιο για τη διαιτησία;

-Δεν θέλω να μιλήσω. Δεν μ’ αρέσει να σχολιάζω τους διαιτητές, αυτό είναι δουλειά άλλων.

Η απάντηση ανήκει στον Νταμίρ Κάναντι και έχει ειπωθεί πολλάκις. Σχεδόν κάθε φορά που τα media ρωτούσαν τον προπονητή του Ατρομήτου για διαιτητικές αποφάσεις, σαν να… εκβίαζαν μια απάντηση που θα τους έδινε τον τίτλο του άρθρου τους, ο Αυστριακός, σαν σε κασέτα, απαντούσε το ίδιο.

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, όταν πριν καν αντικρίσει τους εκπροσώπους του Τύπου, αποφάσισε να πάει και να τα πει στον ίδιο τον διαιτητή, σε μια στιγμή πολύ σπάνια για έναν προπονητή που μας έχει απασχολήσει για τις ικανότητές του και σχεδόν ποτέ για τους λάθος λόγους. Ετούτη τη φορά ένιωθε πως τον πνίγει το δίκιο και αποφάσισε με το σφύριγμα της λήξης του ισόπαλου 2-2 με τον Παναιτωλικό στο Περιστέρι να… σπριντάρει και να κολλήσει «μούρη με μούρη» με τον Παπαπέτρου.

Ο λόγος; «Πάντα προσπαθώ να δείχνω σεβασμό προς όλους και να δείχνουν όλοι οι παίκτες μου σεβασμό. Προσπαθώ να δείχνω σεβασμό στον διαιτητή, αλλά δεν είναι δυνατόν να μη δείχνει αυτός και σε μένα και στην ομάδα. Αυτό έγινε. Η κίτρινη κάρτα και η ατάκα του “σκάσε” στον Κιβρακίδη είναι έλλειψη σεβασμού», εξήγησε ο Κάναντι μετά το παιχνίδι για την εικόνα που το… στιγμάτισε. Ωστόσο, πριν συμβεί αυτό, συνέβησαν πιο όμορφα πράγματα εντός τεσσάρων γραμμών. Κι ένα δεύτερο ημίχρονο που καθήλωσε.

Με τον Παναιτωλικό να βάζει «στοπ» στο… πολυβόλο που ακούει στο όνομα Ευθύμης Κουλούρης, να κρατά τη νίκη μέχρι το 83′ αλλά να φεύγει τελικά με τη… χαρμολύπη του τελικού 2-2. Και με τον Ατρόμητο να μένει όρθιος παρά το γεγονός ότι είδε τους Αγρινιώτες να κάνουν την ανατροπή, αλλά να μένει με μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια του. Δείγμα ενός – μίνι – ντεφορμαρίσματος της ομάδας του Κάναντι.

Η αλήθεια είναι πως όλα έμοιαζαν ιδανικά για τους Περιστεριώτες στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Το γκολ του Ενσικουλού τους έφερε μπροστά στο 50′, ο έλεγχος του αγώνα ήταν δικός τους, το ανέβασμα του Παναιτωλικού τους έκανε επικίνδυνους στο ανοιχτό γήπεδο. Σε μία από τις κόντρα επιθέσεις ο Μάντσον αστόχησε από καλή θέση για να… κλειδώσει το ματς και ο Παναιτωλικός γύρισε το ματς μέσα σε οκτώ λεπτά, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μανά.

Ισοφάριση στο 69′ έπειτα από σέντρα του Μαρινάκη και δεύτερο γκολ στο 78′ για το 2-1 του Παναιτωλικού, που άγγιζε ένα σπουδαίο διπλό. Ομως ο Ατρόμητος έγινε… ορμητικός στη συνέχεια, ισοφάρισε μόλις πέντε λεπτά μετά (83′) με τον Μούγιακιτς και θα μπορούσε στο φινάλε να πάρει και τη νίκη, αλλά ο Κυριακίδης κράτησε όρθια την ομάδα του.

Ο Κάναντι εκτός από τα παράπονα για τη διαιτησία έκανε παράπονα και για τις πολλές καθυστερήσεις των παικτών του Παναιτωλικού στο φινάλε, με τον Δέλλα να διαφωνεί και να λέει ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση και πως εκείνος σε προηγούμενο παιχίδι είχε ζητήσει συγγνώμη για καθυστερήσεις των παικτών του.

Ατρόμητος (4-3-2-1): Μέγερι, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας (80′ Ούμπιδες), Γιαννούλης, Καρασαλίδης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Ενσικουλού (78′ Κωτσόπουλος), Μπρούνο (78′ Μούγιακιτς), Κουλούρης.

Παναιτωλικός (4-2-3-1): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μαλής, Αργκους (87′ Αμαράλ), Τσοκάνης, Λιάβας, Λουσέρο, Γουίλιαν (93′ Γκούγκα), Μάζουρεκ (84′ Μιχάι), Μανά, Μοράρ.