Το 2019 δεν ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ, που παρουσίασε ένα προβληματικό πρόσωπο απέναντι στον Κισσαμικό και απέτυχε να μπει στο νέο έτος νικηφόρα. Τα παραπάνω στοιχεία έφεραν με το «καλημέρα» γκρίνια και προβληματισμό στις τάξεις της ομάδας, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής.

Ο έλληνας τεχνικός βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση και το αποψινό παιχνίδι στους Ζωσιμάδες με αντίπαλο τον ΠΑΣ είναι πιθανό να αποτελέσει κριτήριο για το μέλλον του στον πάγκο των Κιτρινόμαυρων. Προς το παρόν η διοίκηση της ΑΕΚ δείχνει να στηρίζει τον Ουζουνίδη, κανείς όμως δεν μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί σε περίπτωση που έρθει μία ακόμα γκέλα για την Ενωση.

Ο Δικέφαλος έχει χάσει πολύτιμο έδαφος στη μάχη για τον τίτλο από τον πρώτο γύρο και πλέον περιθώρια για νέες απώλειες δεν υπάρχουν. Μιας και η ανάγκη να βρει η ομάδα την ηρεμία της και να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών μοιάζει επιτακτική, προκειμένου να αποφευχθούν ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες.

Το θετικό για την ΑΕΚ πάντως είναι ότι στο αποψινό ματς με τα Γιάννινα θα παρουσιαστεί ενισχυμένη. Ο Κώστας Γαλανόπουλος μπορεί να μην ακολούθησε την αποστολή, λόγω της οσφυαλγίας που εξακολουθεί να τον ταλαιπωρεί, όμως στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη θα βρεθούν οι Νέναντ Κρίστιτσιτς και Τάσος Μπακασέτας. Με τον πρώτο να ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα και τον δεύτερο για την… επιστροφή του στην Ενωση.

Αμφότεροι είναι στην αποστολή που επέλεξε για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ ο έλληνας τεχνικός, ωστόσο δύσκολα κάποιος εκ των δύο θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Μιας και το πιθανότερο σενάριο τους θέλει να έρχονται από τον πάγκο, ανάλογα και με την εξέλιξη του παιχνιδιού. Ο Ουζουνίδης δεν θέλει να ρισκάρει με την ένταξη των Μπακασέτα, Κρίστιτσιτς στην αγωνιστική εξίσωση, που θα έρθει με… σύνεση. Με την αρχή να γίνεται ωστόσο εκτός απροόπτου από σήμερα.

Οι επιλογές

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αγωνιστικά πλάνα του έλληνα τεχνικού, εκεί φαίνεται να υπάρχουν δύο επιλογές σχετικά με το πώς θα δούμε παραταγμένη την ΑΕΚ. Η μία θέλει τον Μάνταλο να χρησιμοποιείται στον άξονα, σε ρόλο δεύτερου αμυντικού χαφ, παίρνοντας θέση δίπλα στον Αλεφ. Προκειμένου να καλυφθεί με την παρουσία του αρχηγού το κενό που υπάρχει εκεί.

Σε αυτό το σενάριο δύο εκ των Μπογέ, Κλωναρίδη, Γκάλο θα βρεθούν στα άκρα, με τους Λιβάγια και Πόνσε να αποτελούν το δίδυμο της επίθεσης. Ωστόσο, στο μυαλό του Ουζουνίδη υπάρχει και το ένα πλάνο με τον Μάνταλο στις πτέρυγες και τον Τσόσιτς σε θέση «κόφτη». Μια διάταξη που δείχνει κάπως πιο συντηρητική και δεν αποκλείεται τελικώς να επιλεχθεί, προκειμένου η Ενωση να παρουσιάσει πιο συμπαγές πρόσωπο, τουλάχιστον με το ξεκίνημα του αγώνα. Από εκεί και πέρα, κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να είναι ο Μπάρκας, ενώ στην άμυνα θα βρεθούν οι Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι και Χουλτ.

Την αποστολή της ΑΕΚ για το παιχνίδι με τα Γιάννινα αποτελούν αναλυτικά οι: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου, Γκάλο, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σβάρνας, Γιαννούτσος, Κρίστιτσιτς, Αλμπάνης, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Αλεφ, Γιακουμάκης, Λιβάγια, Μπακασέτας, Πόνσε και Μπογέ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ δεν θα έχει τη συμπαράσταση του κόσμου της στο αποψινό ματς, καθώς με απόφαση της Αστυνομίας έχει απαγορευθεί τόσο η οργανωμένη όσο και η μεμονωμένη μετακίνηση οπαδών. Με το παιχνίδι να διεξάγεται έτσι παρουσία φιλάθλων μόνο του ΠΑΣ.