Παγοθραυστικό με ηγέτη τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ο ΠΑΟΚ πέρασε και από τη «στοιχειωμένη» Τρίπολη (3-0 τον Αστέρα) και παραμένει το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Στο πρώτο του παιχνίδι χωρίς τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο το ξεπέρασε ανώδυνα, αλλά πέτυχε την πιο ευρεία εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα!

Μέχρι τώρα το 3-1 στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ (πάλι χωρίς Πρίγιοβιτς σε εκείνο το παιχνίδι καθώς τον ξεκούρασε ο Λουτσέσκου!) ήταν η μεγαλύτερη νίκη των κυπελλούχων Ελλάδας, η οποία εδώ αποκτά ξεχωριστή σημασία.

Πολύ απλά διότι ήρθε σε μια έδρα όπου ο ΠΑΟΚ είχε γνωρίσει την τελευταία του ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα (3-2) πριν από έναν ολόκληρο χρόνο! Ηταν η νίκη σε μια έδρα όπου ο Δικέφαλος είχε χάσει στις 10 από τις τελευταίες 15 αναμετρήσεις του!

Εκεί όπου ο προπονητής του Ραζβάν Λουτσέσκου (και ως τεχνικός της Ξάνθης) δεν είχε νικήσει ποτέ στις τέσσερις προηγούμενες επισκέψεις του.

Δύσκολο ξεκίνημα

Είναι από τις νίκες που χαρακτηρίζονται δικαίως ως «σημάδια τίτλου» και ήρθε κόντρα στην αναγεννημένη ομάδα του Αστέρα που επί Γιώργου Παράσχου μετρούσε 5/5 νίκες! «Είναι μία από τις μεγαλύτερες νίκες της χρονιάς για μας γιατί ήρθε κόντρα σε μια πολύ δύσκολη έδρα απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα, και μάλιστα σε έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο» τόνισε περιχαρής ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου που είδε την ομάδα του να υποφέρει στο πρώτο ημίχρονο (με εμφάνιση ανάλογη με αυτή στην Πάτρα με την Παναχαϊκή για το Κύπελλο) από τον εξαιρετικό Αστέρα, που όμως έπεσε πάνω στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ο οποίος λειτούργησε ως τελευταίο οχυρό στις επιθέσεις κατά ριπάς των γηπεδούχων. Χάρη στους Κυριακόπουλο – Τσιλιανίδη από αριστερά και τον Καλτσά από δεξιά, ο Αστέρας έκλεισε τον ΠΑΟΚ στα καρέ του στο πρώτο ημίχρονο. Ομως ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου (και με τη βοήθεια του δοκαριού του στη φάση του Ιγκλέσιας) κράτησε το μηδέν τουλάχιστον σε τέσσερις περιπτώσεις, με μοιραίο από πλευράς των γηπεδούχων τον Καλτσά.

«Ποιες αποκρούσεις, εγώ θυμάμαι την γκολάρα του Βιεϊρίνια» τόνισε ο Πασχαλάκης, ο οποίος στο 12′ έκανε μεγάλη απόκρουση σε τετ α τετ, όπου ο επίδοξος σκόρερ πάντως φαίνεται να ξεκινάει οριακά από θέση οφσάιντ που ξέφυγε από την προσοχή της κυρίας Κουρουμπίλια.

Ο Τσιλιανίδης (25′) αστόχησε εξ επαφής, ο Ιγκλέσιας (26′) νικήθηκε από τον Πασχαλάκη και το αριστερό του δοκάρι, ενώ ο κίπερ του ΠΑΟΚ έκανε διπλή μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Μανιά και του Ινγκλ (36′).

Και όμως ο ΠΑΟΚ κόντρα στη ροή του αγώνα έπρεπε να πάει προηγούμενος στο ημίχρονο, καθώς στη δική του μοναδική ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο ο Μπίσεσβαρ (φεύγοντας από κανονική θέση) πλάσαρε εύστοχα τον Παπαδόπουλο (18′). Ωστόσο ο βοηθός Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος – κακώς – τον συμπεριέλαβε σε ένα γκρουπ συμπαικτών του που ήταν εκτεθειμένοι αλλά δεν επηρέαζαν τη φάση. Το δεύτερο μέρος ήταν μια άλλη ιστορία και μετά το γκολ του Βιεϊρίνια με απευθείας φάουλ (μεγάλη ευθύνη πάντως φέρει ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος) στο 65′ ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την ψυχολογική κατάρρευση των γηπεδούχων και «χτύπησε» ξανά μέσα σε ένα τετράλεπτο (69′), με τον Μαουρίσιο να «εκτελεί» από κοντά αξιοποιώντας την ασίστ του Μπίσεσβαρ και να τελειώνει το παιχνίδι. «Το αφιερώνω στην κόρη μου που μου ζητάει συνέχεια γκολ και στον πεθερό μου που έχει γενέθλια» τόνισε ο Βιεϊρίνια. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε η κακή συνεννόηση Τριανταφυλλόπουλου – Παπαδόπουλου, με τον πρώτο να… πλασάρει τον τερματοφύλακά του με κεφαλιά στις καθυστερήσεις.

Ο ΠΑΟΚ έχασε με δύο κίτρινες κάρτες (72′ και 77′) τον Μάτος, όταν όμως όλα είχαν κριθεί.

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης (71′ Φερνάντεθ), Κώτσιρας, Ιγκλέσιας (87′ Δουβίκας), Μουνάφο, Καλτσάς, Βαλιέντε, Τσιλιανίδης, Μανιάς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Πέλκας (71′ Ελ Καντουρί), Ζαμπά (77′ Λημνιός), Μπίσεσβαρ (86′ Τόσκα), Ακπόμ.