«Είσαι το θρίλερ του Σαββάτου, τα αθλητικά της Κυριακής» τραγουδούσε με επιτυχία ο Μανώλης Μητσιάς στο άσμα της Λίνας Νικολακοπούλου (στίχοι) και του Σταμάτη Κραουνάκη (μουσική).

Με το εν λόγω τραγούδι να βρίσκει εφαρμογή το απόγευμα του Σαββάτου με τα θρίλερ σε Χολαργό, Ρέθυμνο και Λήμνο, με τους δύο γηπεδούχους αλλά και τον φιλοξενούμενο Αρη να χαμογελούν τελικά την ώρα που είχαν αρχίσει να τους… ζώνουν τα φίδια του άσματος.

Ο Αυτοκράτορας βρέθηκε να χάνει με 15 πόντους (47-32) στην Κρήτη από το Ρέθυμνο αλλά νίκησε με 76-74. «Επιτέλους κάναμε εμείς την ανατροπή και δεν ήμασταν ως συνήθως το θύμα αυτής όπως με Χολαργό και Κύμη. Πάντως ένιωσα πως πετούσα αυτή τη φορά στο παρκέ και ο λόγος ήταν η νεογέννητη κόρη μου» είπε στα «ΝΕΑ» ο σέντερ του Αρη Γκάρι ΜακΓκι (13 π., 10 ριμπ.) καθώς την Πέμπτη είχε γίνει πατέρας, με τη γυναίκα του Μέρι να φέρνει στον κόσμο ένα πανέμορφο κοριτσάκι.Επίσης 17 πόντους για τον Αρη είχε ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Στον Χολαργό μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο έκοβαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους (παρουσία και του Γιάννη Ιωαννίδη που είδε και το θρίλερ στο παρκέ), αλλά το φλουρί το πέτυχε… νωρίτερα ο Ζερμέιν Λαβ (23 π., 3 ριμπ., 4 ασίστ) που με καλάθι στην εκπνοή – με δύο παίκτες κρεμασμένους πάνω του – έδωσε την πύρρειο νίκη στον Χολαργό (74-73).

Πύρρειο διότι κινδυνεύει να χάσει για δύο αγωνιστικές τον Γιάνκοβιτς (ο οποίος είχε κάνει το 72-70) που του κρατήθηκε το δελτίο.

Ο Μπέρι (17 π., 3 ριμπ.) με τρομερό τρίποντο (72-73 στα 3.7”) φαινόταν να χαρίζει μεγάλη νίκη στον Πανιώνιο αλλά λογάριαζε χωρίς τον Λαβ («Επρεπε να το βάλω γιατί όλη η ομάδα βασιζόταν πάνω μου» είπε). Την ίδια ώρα στη Λήμνο ο Ηφαιστος με τον Σον Εβανς να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι (28 πόντους και 15 ριμπάουντ) πέτυχε την 6η νίκη του σε ισάριθμα εντός έδρας (sold out) παιχνίδια με αντίπαλο το Λαύριο (80-76) και τον τεχνικό του Σωτήρη Μανωλόπουλο να παραδέχεται ότι για να φτάσουν στη νίκη «χρειάστηκε να επιστρατεύσουμε όλο τον… τσελεμεντέ του μπάσκετ».