Ο Ντόναλντ Τραμπ ξαναχτύπησε, χρησιμοποιώντας για μια ακόμη φορά το δημοφιλές του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό του μπήκε ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής της Amazon.

Ο Μπέζος παίρνει διαζύγιο από τη σύζυγό του ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η εφημερίδα «National Enquirer» αποκάλυψε ότι διατηρούσε εξωσυζυγικό δεσμό εδώ και οκτώ περίπου μήνες.

Ο Τραμπ έκανε λογοπαίγνιο με το όνομα του Μπέζος αποκαλώντας τον Μπόζο, όνομα που παραπέμπει σε κλόουν. «Λυπήθηκα που άκουσα τα νέα ότι ο Τζεφ Μπόζο δέχτηκε πλήγμα από έναν ανταγωνιστή του οποίου το ρεπορτάζ, από ό,τι καταλαβαίνω, είναι πολύ πιο έγκυρο από τα ρεπορτάζ της εφημερίδα συμφερόντων του, της Amazon Washington Post. Ελπίζω ότι η εφημερίδας σύντομα θα περάσει σε καλύτερα και πιο υπεύθυνα χέρια» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι άσπονδος φίλος με τον Μπέζος, ο οποίος ελέγχει την «Washington Post», επειδή η εφημερίδα ασκεί δριμεία κριτική στην πολιτική του. Αντίθετα η ταμπλόιντ εφημερίδα «National Enquirer» ελέγχεται από υποστηρικτές του Τραμπ. Εκδότης είναι ο Ντέιβιντ Πέκερ, φίλος εδώ και πολλά χρόνια του Τραμπ.

Η εταιρεία American Media που εκδίδει την εφημερίδα ταμπλόιντ έχει συνδεθεί σε δικαστικά έγγραφα με προσπάθειες να μείνει μυστική πιθανή σχέση μεταξύ του Τραμπ και του πρώην μοντέλου του «Playboy» Κάρεν ΜακΝτούγκαλ. Το Σαββατοκύριακο η «Washington Post» από την πλευρά της είχε γράψει ότι ο Τραμπ κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να αποκρύψει στοιχεία που αφορούσαν την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.  Ο Μπέζος και η σύζυγός του Μακένζι ανακοίνωσαν επίσημα το διαζύγιό τους την προηγούμενη εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις του «National Enquirer» που αφορούσαν μεταξύ άλλων γραπτά μηνύματα και φωτογραφίες σχετικά με τη σχέση που είχε με άλλη γυναίκα.

Την ίδια στιγμή όλοι περιμένουν να δουν εάν και πώς θα επηρεάσει το διαζύγιο των Μπέζος την ίδια την Amazon. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται σε περίπου 780 δισ. δολάρια. Ο Μπέζος ελέγχει το 16% των μετοχών της εταιρείας. Οι μετοχές αυτές σε συνδυασμό με άλλα περιουσιακά στοιχεία ανεβάζουν την εκτιμώμενη περιουσία του στα 137 δισ. δολάρια. Μένει να φανεί εάν με το διαζύγιο θα μοιραστούν και οι μετοχές με τη σύζυγό του, η οποία εάν συμβεί αυτό θα γίνει αυτόματα ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Amazon. Οπως αναφέρει το περιοδικό «Φορμπς» και οι δύο ζουν στην Ουάσιγκτον όπου προβλέπεται πως περιουσιακά στοιχεία που αποκτώνται από ένα ζευγάρι μοιράζονται ισόποσα σε περίπτωση διαζυγίου, εκτός εάν υπάρχει άλλη συμφωνία.