Απ’ όλα έχει ο μπαξές της μεταμνημονιακής εποχής. Από τη μια, στην εσωτερική πολιτική, ανθεί το εμπόριο της απατηλής ελπίδας, στο οποίο συστηματικά επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το συντηρεί και το προμοτάρει η κυβερνητική προπαγάνδα περί «θετικών μέτρων», που μένουν για το υπόλοιπο της κυβερνητικής θητείας, εννοώντας τα «ψίχουλα της φιλανθρωπίας».

Κι από την άλλη, στην εξωτερική πολιτική, προβάλλεται το έργο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, μέσα από τη βαθύτερη εμπλοκή της στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, που φέρνουν μεγάλους κινδύνους για τον λαό μας και όλη την περιοχή.

Πρόκειται για δυο αλληλοσυμπληρούμενα τμήματα της μιας και ενιαίας κυβερνητικής πολιτικής, ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της οποίας είναι δεδομένος και ολοφάνερος.

Αλήθεια, ποιον κοροϊδεύει και για ποια θετικά μέτρα μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ όταν διατηρεί σε πλήρη λειτουργία όλους τους μνημονιακούς νόμους, όταν:

  • δεσμεύεται για τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060(!),
  • η ασφυκτική επιτροπεία είναι πάντα εδώ,
  • η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και κατασχέσεων είναι αλματώδης,
  • η φοροεπιδρομή όχι μόνο δεν κοπάζει αλλά εντείνεται,
  • γενικεύεται η μερική απασχόληση,
  • η θηλιά των πλειστηριασμών σφίγγει ολοένα και πιο πολύ την πρώτη κατοικία των λαϊκών οικογενειών που βλέπουν την όποια προστασία της να απομακρύνεται,
  • τα μόνα που δεν τσιγκουνεύεται κι αυτή η κυβέρνηση είναι μόνο τα νέα προνόμια προς το μεγάλο κεφάλαιο;

Κι έτσι τα «θετικά» αυτά μέτρα, που δεν είναι παρά η επιστροφή του ελάχιστου μέρους από τη ληστεία σε βάρος του λαού, όχι μόνο δεν κλείνουν τις πληγές των Μνημονίων, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά ούτε καν ανακόπτουν το περαιτέρω άνοιγμα αυτών των πληγών.

Είναι σαν τα ψίχουλα που τα παίρνει ο άνεμος της αντιλαϊκής πολιτικής, πριν ακόμη δοθούν.

Κι όπως δείχνει η πείρα, αυτήν την πολιτική υπηρετούν με συνέπεια τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ και τα άλλα κόμματα.

Οσο για τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας» διαβατήριό της έχει τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτελεί βασική πλευρά των συνολικότερων αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στην περιοχή.

Πρόκειται για σχεδιασμούς τους οποίους τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ. Καμμένος, τους υπηρέτησαν με χαρακτηριστική συνέπεια, μετατρέποντας την Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, αλλά και σχεδιασμούς τους οποίους δεν αμφισβητεί ούτε η ΝΔ, ούτε εκείνοι που ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού και του φασισμού, παίζοντας το παιχνίδι των ιμπεριαλιστών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ΠΓΔΜ.

Τη Συμφωνία των Πρεσπών την ήθελαν και την επέβαλαν με κάθε τρόπο οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, για τα δικά τους συμφέροντα που κοντράρονται με αυτά της Ρωσίας ή της Κίνας.

Πρόκειται για τους ίδιους εκείνους που ενώ αιματοκύλισαν τα Βαλκάνια και όξυναν τις εθνικιστικές διαιρέσεις, επαναχαράσσοντας τα σύνορα με το αίμα των λαών, εμφανίζονται τώρα ως εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας της περιοχής.

Κι όλοι αυτοί, Τραμπ και Μέρκελ κι επιτελεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι που πρώτοι πρώτοι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν τους χαλά χατίρια κι υλοποιεί όλες τις δεσμεύσεις της.

Επειτα από όλα αυτά αυτονόητα το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση.

Το ζητούμενο όμως είναι να την καταψηφίσει κι ο ίδιος ο λαός.

Ο Γιάννης Δελής είναι βουλευτής του ΚΚΕ