Ξεκαθαρίζει το τοπίο στην Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου. Στη λίστα με τα ονόματα που έχουν ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους προστίθενται δύο ακόμη. Ετσι, εκτός από την νυν περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου, που θα έχει τη στήριξη της ΝΔ, τον Παναγιώτη Χριστόφα, που θα είναι ο εκλεκτός του Κινήματος Αλλαγής, και τον πρώην πρύτανη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και νυν πρόεδρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος κατεβαίνει ως ανεξάρτητος, στη μάχη ρίχνονται ο καθηγητής του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννης Σπιλάνης καθώς και Σταύρος Τάσσος, ο οποίος θα έχει τη στήριξη του ΚΚΕ.

Ρέθυμνο

Κλείδωσαν 4 υποψηφιότητες

Με τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής ο νυν δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης (φωτογραφία) θα διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο τον Μάιο. Στην εκλογική κούρσα θα λάβει μέρος ως ανεξάρτητος ο Γιώργος Ταταράκης, ενώ η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τον Θοδωρή Νίκο. Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου Μανούσος Μανουσογιάννης θα είναι ο υποψήφιος του ΚΚΕ.

Σαμοθράκη

Ενας νυν και ένας πρώην

Στο νησί του Θρακικού Πελάγους η εκλογική μάχη του Μαΐου θα δοθεί, όπως φαίνεται, ανάμεσα στον πρώην και τον νυν. Ετσι ο νυν δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας (φωτογραφία) θέτει εκ νέου υποψηφιότητα, την οποία στηρίζει το Ποτάμι. Στην απέναντι… όχθη βρίσκεται ο Γιώργος Χανός, ο πρώην δήμαρχος του νησιού, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον δήμο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Παλλήνη

Οι πρώτοι 5 για την κούρσα

Εχουν γίνει οι απαιτούμενες ανακοινώσεις από τους υποψηφίους για τον Δήμο Παλλήνης. Ετσι ο νυν δήμαρχος της πόλης Θανάσης Ζούτσος, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, πρόκειται να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στον δήμο. Το ΚΚΕ – όπως έχει ανακοινώσει – θα στηρίξει το μέλος της Τομεακής Επιτροπής του Τομέα Μεσογείων και Λαυρεωτικής του κόμματος Θεοδώρα Πασχαλίδου, ενώ ακόμη δύο υποψήφιοι διεκδικούν τον Δήμο Παλλήνης: ο Παναγιώτης Μερτύρης και ο Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης. Στη λίστα με τους υποψηφίους έχει μπει και η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή.

Πειραιάς

Με ισχυρό ψηφοδέλτιο

Με αμείωτο ρυθμό και δυνατά ονόματα συμπληρώνεται το ψηφοδέλτιο του Πειραιά Νικητή. Ετσι, οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη λίστα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στην εκλογική μάχη δίπλα στον νυν δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μώραλη (φωτογραφία), είναι ο Νίκος Γρυπαίος, ο οποίος έχει διατελέσει αντιδήμαρχος και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πειραιά από το 2010 έως το 2013, η Ειρήνη Κάτρη Μεϊντάση, το ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Νέου Φαλήρου Αργυρώ Λαγκαδιανού-Κανιούρα, ο Λεωνίδας Μανωλάκος καθώς και οι επιχειρηματίες Λευτέρης Χρυσοφάκης και Σμάρα Γλου.

Αγρίνιο

Πολλοί μνηστήρες για τη θέση

Και επίσημα πλέον η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει τον Δήμο Αγρινίου. Ετσι, απέναντι από τη Σταρακά θα βρίσκονται ο νυν δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου (φωτογραφία), ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου Νίκος Καζαντζής, ο Δημήτρης Τραπεζιώτης με τη στήριξη – όπως όλα δείχνουν – του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τίμος Παπανικολάου, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Θεστιέων Κώστας Κατσαρής. Στο μεταξύ, εκτός προεκλογικής κούρσας έθεσε τον εαυτό του ο Παύλος Μοσχολιός, οπότε στην παράταξή του γίνονται διεργασίες για την εκλογή νέου επικεφαλής.

Νέα Ιωνία

Δέσποινα Θωμαΐδου, υποψήφια δήμαρχος

«Εχω στόχο να προωθήσω την άμεση, συστηματική και μακροπρόθεσμα στοχευμένη, ουσιαστική ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας που

θα αναδείξει τον δυναμισμό, ιδιαίτερα των γυναικών και των νέων της πόλης μας».

Ναύπακτος

Τα έως τώρα ονόματα

Ολους τους προηγούμενους μήνες ακούστηκαν πολλά ονόματα μνηστήρων για τη θέση του δημάρχου Ναυπακτίας. Ωστόσο, προσώρας πέντε είναι αυτοί που επίσημα έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους. Ο νυν δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος (φωτογραφία) θα διεκδικήσει κι άλλη θητεία με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υποψήφιοι κατεβαίνουν οι Ντίνος Τσουκαλάς, ο πρώην δήμαρχος, Γιάννης Νταουσάνης και Γιώργος Γούλας. Πρόσφατα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο και ο δικηγόρος, προερχόμενος από τη ΝΔ, Βασίλης Γκίζας.

Χαλάνδρι

Σκηνικό σκληρής μάχης

Οι διεργασίες στον Δήμο Χαλανδρίου καλά κρατούν. Ο νυν δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, προερχόμενος από τον ευρύτερο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι και πάλι υποψήφιος. Απέναντί του έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα βρεθούν ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Κουράσης, αλλά και οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Βάσσιος και Μάνος Κρανίδης. Εκλεκτός του Κινήματος Αλλαγής για τον Δήμο Χαλανδρίου είναι ο Γιώργος Θωμάς. Το ΚΚΕ στηρίζει τη Λούλα Καρατζά, ενώ θετικοί φαίνονται και οι υποψήφιοι προηγούμενων εκλογικών μαχών, Αγγελος Νταβίας και Στάθης Ανδρεόπουλος.

Γρεβενά

Οι πρώτοι διεκδικητές

Πέντε είναι μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι για τον Δήμο Γρεβενών. Εκτός από τον νυν δήμαρχο Γιώργο Δασταμάνη, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος, στην εκλογική κούρσα του Μαΐου κατεβαίνουν ο πρώην βουλευτής Κυριάκος Ταταρίδης, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Παπαδόπουλος καθώς και ο Κώστας Παλάσκας. Εκλεκτός της ΝΔ για τον Δήμο Γρεβενών είναι ο Ανδρέας Πάτσης.