Υπάρχει μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από τα δρώμενα της 16ης αγωνιστικής; Ή μήπως τελικά η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα στην Τρίπολη και η διατήρηση του +8 για τον Δικέφαλο του Βορρά ήταν τέτοια που κάνει την κουβέντα του τίτλου να ατονεί χαρακτηριστικά;

Ενα «πακέτο» ερωτήσεων Σούπερ Λίγκας, που είναι αλήθεια πως έχουν την τιμητική τους από το βράδυ της Κυριακής, γύρω από το τραπέζι του ποδοσφαίρου. Γιατί είναι αλήθεια πως η 14η φετινή επικράτηση της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου (σε 15 αγωνιστικές), η διατήρηση του μεγάλου βαθμολογικού πλεονεκτήματος και το γεγονός ότι σβήστηκε από το ασπρόμαυρο καλαντάρι μια τόσο δύσκολη αποστολή εκτός έδρας κάνουν τον ΠΑΟΚ να φαντάζει ακόμη μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Πολλώ δε μάλλον αν προσθέσει κανείς στην εξίσωση το εύκολο πρόγραμμα που ακολουθεί για εκείνον (τρία ματς εντός έδρας στη σειρά με Πανιώνιο, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα) αλλά και τη διάθεση της κάλυψης των μεταγραφικών αναγκών που προέκυψαν μετά τον τραυματισμό του Βέρνμπλουμ και την πώληση του Πρίγιοβιτς.

Ποια είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω; Ο Ολυμπιακός. Πώς απαντούν οι Ερυθρόλευκοι λοιπόν σε αυτό το… ερωτηματολόγιο; Με πράξεις. Και μάλιστα ισχυρές. Με την επικράτησή τους στη Λιβαδειά. Με το επίπεδο ποδοσφαίρου που παρουσίασαν. Με το ένα ακόμη δείγμα-απόδειξη πως είναι μακράν η ποιοτικότερη ομάδα της χώρας. Και ύστερα; Υστερα με το πάθος που δείχνει ο Πέδρο Μαρτίνς από τον πάγκο, είτε παίζει με τη Μίλαν για μία ιστορική ευρωπαϊκή πρόκριση, είτε με τον Λεβαδειακό για την εγχώρια Λίγκα. Ο πορτογάλος «αρχιτέκτονας» του νέου Ολυμπιακού, φροντίζει σε κάθε ευκαιρία δίνοντας πρώτος το παράδειγμα, να να στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι το πρωτάθλημα όχι μόνο δεν τελείωσε αλλά τώρα… αρχίζει. Να δείξει ότι παίκτες του είναι αποφασισμένοι για όλα στη φετινή περιπέτεια της Σούπερ Λίγκας. Να το πάνε ώς το τέρμα. Δίχως να κοιτάζουν τα αποτελέσματα των άλλων. Δίχως να μπαίνουν σε κουβέντες σαν αυτές που προλογίσαμε.

Ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Εχει πρώτο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και θα τα δώσει όλα για αυτόν τον σκοπό. Δίχως άλλες σκέψεις. Δίχως υπολογισμούς. Εχει μπροστά του 15 ματς. Αλλη τόση διαδρομή. Θα προσπαθήσει για τη μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή. Και το ταμείο θα γίνει στο τέλος. Η καταδίωξη λοιπόν συνεχίζεται κανονικά.

Βελτίωση

Με όπλο τη βελτίωσή τους. Την πραγματικά πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον Ρέντη. Το επίπεδο ποδοσφαίρου που παρουσιάζουν στη Σούπερ Λίγκα (με μέσο όρο 16 τελικές ανά παιχνίδι και με πέντε στα δεκαπέντε ματς ώς τώρα να τα τελειώνουν με τουλάχιστον 20 εκτελέσεις στην αντίπαλη εστία). Τη μεγάλη βοήθεια που παίρνουν από τον κόσμο τους. Από τον 12ο παίκτη, που και την Κυριακή στη Λιβαδειά έδειξε και απέδειξε πόσο πιστεύει σε αυτόν τον Ολυμπιακό. Πόσο εμπιστεύεται αυτή την προσπάθεια που κάνουν οι Ερυθρόλευκοι από το καλοκαίρι ώστε να σχηματίσουν μια ομάδα από την αρχή.

Την ομάδα που απέκλεισε τη Μίλαν, φτάνοντας ώς τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, συνεχίζοντας το ταξίδι στην Ευρώπη. Την ομάδα που όλη η Ελλάδα παραδέχεται ως την καλύτερη της χώρας και ας είναι οκτώ βαθμούς μακριά από την κορυφή. Την ομάδα που θα διεκδικήσει ώς το τέλος και τους δύο εγχώριους στόχους. «Είμαστε ικανοί για όλα και στις τρεις διοργανώσεις» έλεγε το βράδυ της Κυριακής ο Γκιγέρμε (ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει σε ένα από τα επόμενα τέσσερα ματς πρωταθλήματος), αποτυπώνοντας την αίσθηση που υπάρχει στα αποδυτήρια. Για μια χρονιά που ακόμη είναι στα μισά της…