Το γκολ του Ματίγια στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε την πρώτη νίκη στον Αρη έπειτα από τρία αρνητικά αποτελέσματα. Ωστόσο, το 1-0 επί της Λαμίας στο Κλεάνθης Βικελίδης δεν ηρέμησε τους φίλους της ομάδας, που συνέχισαν τις αποδοκιμασίες για την άσχημη εμφάνιση. Η αντίδρασή τους μάλιστα είχε αρχίσει από το 65ο λεπτό.

Ο Σάββας Παντελίδης ήταν απογοητευμένος από την απόδοση των παικτών του. «Δεν είμαι ευχαριστημένος από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Το παιχνίδι ήταν για ισοπαλία. Υπάρχουν προβλήματα που κάποιος πρέπει να τα δει, δεν είχαμε λύσεις στην επίθεση», υποστήριξε ο Παντελίδης, που αναγκάστηκε μόλις στο 11′ να αποσύρει τον Μπρούνο Γκάμα λόγω τραυματισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη του Αρη από τις 20 Σεπτεμβρίου (2-0 τον Αστέρα Τρίπολης).

Ηταν ένα παιχνίδι χωρίς ρυθμό στο πρώτο μέρος, με μία μόλις τελική και από τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, όμως ήταν φανερό πως ήταν επηρεασμένοι από την αγωνιστική απραξία (τελευταίο ματς στις 20/12). Στο δεύτερο μέρος δημιουργήθηκαν φάσεις και από τις δύο ομάδες. Οι καλύτερες στιγμές των δύο ομάδων: Για τη Λαμία στο 65′ (ο Κουέστα εξουδετέρωσε σουτ του Μπερτόλιο), αλλά και στο 72′ (προβολή του Μπαράλες άουτ), ενώ η κορυφαία στιγμή του Αρη ήταν με τον Γιουνές στο 79′ (άτσαλο πλασέ από κοντά άουτ). Τη λύση τελικά έδωσε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Ματίγια στις καθυστερήσεις.

Ο Μάκης Χάβος ήταν ικανοποιημένος από την αγωνιστική παρουσία της Λαμίας: «Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία, ωστόσο ένα παιχνίδι τελειώνει όταν σφυρίξει ο διαιτητής. Δεν μπορώ να έχω παράπονα από τους παίκτες».

Να σημειώσουμε πως ο Αρης ανακοίνωσε χθες τη μεταγραφή του ούγγρου αμυντικού Μίχαϊ Κόρχουτ, ενώ σήμερα αναμένεται να επισημοποιηθεί και η απόκτηση του Μάρτιν Τόνσο.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Ματίγια, Ιντζόγλου, Γκάμα (13′ Μενέντεθ –  85′ Παυλίδης), Γκαρσία, Μαρτίνες (63′ Γιουνές), Ντιγκινί

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέντζο, Μπεχαράνο, Πλιάτσικας, Μπαράλες, Μπερτόλιο (89′ Σκόνδρας), Καραμάνος (85′ Ασίγκμπα), Τόμας (63′ Επστάιν), Δημούτσος, Βάντερσον.