Το ρολόι στο ΟΑΚΑ έδειχνε 93’32”, η Ξάνθη στις τελευταίες… απελπισμένες προσπάθειές της είχε ανεβάσει όλη της την ομάδα στην περιοχή του Διούδη μήπως και καταφέρει να ισοφαρίσει. Ακόμα και τον Ζίφκοβιτς, τον τερματοφύλακά της. Είχε λιγότερα από 30 δευτερόλεπτα για να καταφέρει να φτάσει στο 2-2.

Η μπάλα απομακρύνθηκε από την περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Ινσούα πάσαρε δεξιά στον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος είχε την επιλογή απλά να τη διώξει μακριά. Η εστία της Ξάνθης ήταν κενή, η απόσταση πάρα πολύ μεγάλη, αλλά ακόμα και αν δεν έμπαινε στα δίχτυα η μπάλα, θα κυλούσε ο χρόνος. Και δύσκολα η Ξάνθη θα έβρισκε την ευκαιρία για ακόμα μια επίθεση ή για κάποιο γέμισμα.

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού δεν επιλέγει να διώξει την μπάλα μακριά, αλλά πάει να την κοντρολάρει προκειμένου να αποφύγει τον αντίπαλό του και να βγει στο ανοιχτό γήπεδο με κενό τέρμα ώστε να τελειώσει το ματς με ένα τρίτο γκολ. Τη χάνει, γίνεται η σέντρα, έρχεται το δεύτερο λάθος με το πέναλτι που κάνει ο Μαυρομμάτης και η ισοφάριση της Ξάνθης. Από τη στιγμή που ο διαιτητής Ευαγγέλου έδωσε το πέναλτι, ο Χατζηγιοβάνης γυρίζει και κοιτάζει προς τον πάγκο, σκύβοντας το κεφάλι.

Στη συνέχεια πηγαίνει στο πλάι της περιοχής και όταν ο Κάστρο ευστοχεί, η κάμερα τον πιάνει να βαδίζει αργά, με το κεφάλι χαμηλά στον πάγκο. Λίγο αργότερα ξεσπάει. Το κλάμα του προδίδει τις ενοχές που νιώθει για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δέχθηκε την ισοφάριση στο φινάλε. Οταν όλοι οι συμπαίκτες του πήγαν στον Ευαγγέλου για να διαμαρτυρηθούν, εκείνος δεν είχε τη δύναμη να κάνει το παραμικρό.

Ο προπονητής τερματοφυλάκων, Παναγιώτης Μαλλιαρίτσης, έσπευσε να τον ηρεμήσει, ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Σταμάτης Γαρρής, βρέθηκε δίπλα του, δύο συμπαίκτες του έτρεξαν να του χτυπήσουν την πλάτη, ο βοηθός του Δώνη, Μάκης Αγγελίνας, τον συνόδευσε μέχρι τα αποδυτήρια κρατώντας τον πατρικά απ’ το κεφάλι. Εκείνη τη στιγμή δεν ήταν ο Χατζηγιοβάνης του Παναθηναϊκού. Ηταν ο Τάσος. Ενα παιδί που κλαίει γιατί έχει κάνει ένα λάθος. Οι Πράσινοι οφείλουν να μάθουν να… ζουν με τα λάθη των παιδιών τους. Οσο μεγαλώνουν ποδοσφαιρικά, είναι λογικό να υπάρχουν λάθη όπως αυτό του Χατζηγιοβάνη κι εκείνο του Μαυρομμάτη. Η διαχείριση της επόμενης ημέρας των συναισθημάτων και η στήριξη θα είναι αυτή που θα τους πάει στο επόμενο βήμα.

Τους συσπείρωσε

Στα αποδυτήρια τόσο οι Δώνης, Νταμπίζας, όσο και οι συμπαίκτες του προσπάθησαν να τον παρηγορήσουν. Και λίγο αργότερα ο Εργκους Κάτσε τον αποθέωσε δημόσια. «Αδερφέ μου, την άλλη φορά θέλω ψηλά το κεφάλι. Οχι κλάματα, είσαι με διαφορά ό,τι καλύτερο υπάρχει στην ηλικία σου, μαθήματα είναι αυτά». Και είναι αλήθεια πως όλος αυτός ο… συναγερμός που υπήρξε γύρω από τον «Χάτζη» του έκανε καλό, αφού φεύγοντας το βράδυ της Κυριακής από το ΟΑΚΑ ήταν ήρεμος πια, έχοντας αφήσει πίσω του όλα όσα τον έκαναν να ξεσπάσει ενώπιον όλης της Ελλάδας.