Φωτιές πετούσε στα Γιάννινα η ΑΕΚ, με την Ενωση να παρουσιάζεται αγριεμένη κόντρα στον ΠΑΣ και να παίρνει μια σημαντική και ευρείας έκτασης νίκη με 4-0! Οι Κιτρινόμαυροι ήταν εντυπωσιακοί, πραγματοποιώντας συνολικά την κορυφαία φετινή τους εμφάνιση. Ο Δικέφαλος κατάφερε να σκοράρει τέσσερις φορές πριν από την ολοκλήρωση των 45 λεπτών, ενώ συνολικά είχε και τρία δοκάρια! Σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο και είχε ως σημεία αναφοράς τα δύο γκολ του Πόνσε, την επάνοδο του Μπακασέτα, αλλά και το ντεμπούτο του Κρίστιτσιτς.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού στον Τάσο Μπακασέτα, επιλέγοντας παράλληλα να αλλάξει διάταξη στην ομάδα του. Που παρατάχθηκε με 3-5-2, έχοντας τον διεθνή άσο σε ρόλο εσωτερικού μέσου, μαζί με τον Μάνταλο και μπροστά από τον Αλεφ. Η Ενωση μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι από την αρχή, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 5′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάνταλου. Που μετέτρεψε σε γκολ την καθαρή ανατροπή του Πόνσε από τον Αποστολάκη.

Αυτό το γκολ δεν έκανε την ΑΕΚ να κατεβάσει στροφές και συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Μιας και μέχρι το 22′ οι Κιτρινόμαυροι είχαν σκοράρει ξανά, ενώ είχαν και δύο δοκάρια (Λιβάγια, Μπακασέτας)! Το 2-0 της Ενωσης ήρθε με αυτογκόλ του Μιχαήλ στην προσπάθειά του να κόψει μια επικίνδυνη σέντρα του Γκάλο. Ενα γκολ που φάνηκε να κόβει τα φτερά των γηπεδούχων, που από εκείνο το σημείο και μετά έμοιαζαν… παραδομένοι.

Η ΑΕΚ κατάφερε να ολοκληρώσει το ημίχρονο με το ευρύ 4-0, καθώς σκόραρε δις στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους! Ο Πόνσε νίκησε με ισάριθμες κεφαλιές τον Βελλίδη και έτσι έκανε το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης των Ζωσιμάδων να έχει μάλλον διαδικαστικό χαρακτήρα. Ωστόσο η εικόνα του αγώνα στην επανάληψη παρέμεινε εξαιρετική, με την ΑΕΚ να μην κλείνεται και τον ΠΑΣ από την άλλη να προσπαθεί να… μαζέψει το σκορ και να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορεί. Στο 47′ η Ενωση είχε και τρίτο δοκάρι στο παιχνίδι με την προσπάθεια του Χουλτ, ενώ τα Γιάννινα απείλησαν στο 58′ και στο 63′ την εστία του Μπάρκα με τους Κριζμάν και Νικολιά.

Ο Ουζουνίδης πέρασε στο τελευταίο διάστημα του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο και τον Νέναντ Κρίστιτσιτς, με τον σέρβο χαφ που αντικατέστησε τον Μπακασέτα να πραγματοποιεί έτσι το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα. Ο Κρίστιτσιτς έδειξε κάποια καλά στοιχεία, βοηθώντας στα λεπτά που αγωνίστηκε την ΑΕΚ να χαμηλώσει το τέμπο του ματς και να φτάσει… σβηστά στην πρώτη νίκη της για το 2019.

Ο Δικέφαλος έκανε από ένα σημείο και μετά συντήρηση δυνάμεων, κρατώντας τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή του και ελέγχοντας τον ρυθμό. Μιας και ήταν σαφές πως η δουλειά είχε γίνει από το πρώτο κιόλας ημίχρονο της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στο να πετύχει στις καθυστερήσεις το γκολ της τιμής, όμως ο Μπάρκας αντέδρασε εξαιρετικά στην εκτέλεση πέναλτι του Αθανασιάδη, διατηρώντας έτσι απαράλλαχτο το σκορ του ημιχρόνου. Που παρέμεινε μέχρι τέλους, με τον Δικέφαλο να φεύγει έτσι από τα Γιάννινα με τους τρεις βαθμούς και αυτό το εντυπωσιακό 4-0.

 

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης, 4-4-2): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Λίλα, Παμλίδης (46′ Σιόντης), Νικολιάς (76′ Νάουμετς), Γιάκος (83′ Ξύδας), Κριζμάν, Αθανασιάδης.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 3-5-2): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης (46′ Τσόσιτς), Γκάλο, Μπακασέτας (69′ Κρίστιτσιτς), Αλεφ, Μάνταλος, Χουλτ, Λιβάγια, Πόνσε (80′ Μπογέ).