Μπορεί τα νούμερά του έως τώρα στο πρωτάθλημα να μην είναι και τόσο εντυπωσιακά, όμως η γενικότερη παρουσία του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού σου δίνει να καταλάβεις πόσο σημαντικός είναι για το σύνολο. Τρία γκολ και μία ασίστ μετράει ο Γιάννης Μπουζούκης έως τώρα στο πρωτάθλημα, όμως οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια. Μοιάζουν «μικροί» μπροστά σε όλα όσα προσφέρει ο νεαρός στην ομάδα του.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το ματς με την Ιεράπετρα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, εκεί όπου οι Πράσινοι τα βρήκαν πραγματικά σκούρα απέναντι σε μια ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Παίζοντας με πολλούς αναπληρωματικούς, χρειάστηκε να φτάσουν ώς το τελευταίο λεπτό για να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να γλιτώσουν από ιστορική γκέλα, που θα τη μνημονεύαμε μια ζωή.

Τι σχέση έχει ο Μπουζούκης με αυτό το ματς; Ηταν ο ποδοσφαιριστής που με την είσοδό του στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε όλη την εικόνα του Παναθηναϊκού. Οι συμπαίκτες του ακουμπούσαν σε αυτόν, ο Παναθηναϊκός έγινε πιο δημιουργικός, περισσότερο επιθετικός και απειλητικός. Από τα πόδια του Μπουζούκη δημιουργήθηκαν οι περισσότερες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού.

Βαρόμετρο αποδείχθηκε η δική του απόδοση και στο ματς με την Ξάνθη την περασμένη Κυριακή. Στο πρώτο μέρος ο Μπουζούκης ήταν άφαντος. Σε κάθε επαφή του με την μπάλα υπήρχαν δύο και τρεις αντίπαλοι που τον επιτηρούσαν, με τον Μίλαν Ράσταβατς να έχει οργανώσει την αμυντική τακτική του προσαρμοσμένη στις κινήσεις του νεαρού μέσου του Παναθηναϊκού. Η κακή απόδοση του Μπουζούκη επηρέαζε σαφώς όλη την εικόνα της ομάδας και με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Δώνης αποφάσισε να του αλλάξει θέση.

Τον έφερε στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής και μέχρι ο Ράσταβατς να… καταλάβει τι έχει γίνει (πήγε ο Μουνιέ σε θέση φορ και το σχήμα άλλαξε σε 4-4-2), ο Μπουζούκης στο 48′ είχε ισοφαρίσει. Με διαγώνια κίνηση μέσα στην περιοχή, εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ινσούα και χρειάστηκε μόλις δύο μέτρα ελεύθερου χώρου για να… οπλίσει και να εκτελέσει. Η απόδοσή του ανέβηκε κατακόρυφα, ανεβάζοντας ταυτόχρονα και τους γύρω του, αφού ο Παναθηναϊκός έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και ο Μπουζούκης απέδειξε ξανά πως από τα δικά του κέφια εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό η απόδοση ολόκληρης της ομάδας.

Τι συμβαίνει με Αρμενάκα

Εχει περάσει περίπου ένας μήνας από την ημέρα που ο Παναθηναϊκός έδινε τα χέρια με τον Πάνο Αρμενάκα και τους εκπροσώπους του. Επειτα σχεδόν 20 μέρες δοκιμής, ο νεαρός μεσοεπιθετικός είχε πείσει τον Δώνη πως αξίζει να γίνει μέλος του πρότζεκτ του Τριφυλλιού. Από τη στιγμή, δε, που και τα χρήματα δεν ήταν πολλά, Δώνης και Νταμπίζας προχώρησαν σε θετική εισήγηση και απέμεναν τα διαδικαστικά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Ωστόσο φαίνεται ότι τελικά τα θέματα δεν είναι και τόσο διαδικαστικά. Η Ουντινέζε έχει απαιτήσεις για τροφεία του ποδοσφαιριστή, που αγγίζουν το ποσό των 50.000 ευρώ, με τον Νταμπίζα να είναι ξεκάθαρος προς τους ατζέντηδες του παίκτη ότι δεν πρόκειται να βγει ούτε… ευρώ απ’ τα ταμεία, μιας και στις συζητήσεις που είχαν γίνει, είχε ειπωθεί ότι ο Αρμενάκας είναι ελεύθερος και δεν θα υπάρξουν οικονομικές απαιτήσεις από κανέναν σύλλογο. Αν οι απαιτήσεις παραμείνουν, τότε η μεταγραφή δεν θα πραγματοποιηθεί.