Σε πολωνική συνταγή (με φόντο το μέλλον) προχώρησε ο ΠΑΟΚ για τον αντι-Πρίγιοβιτς, καθώς ο 22χρονος φορ της Γιαγκελόνια, Κάρολ Σβιντέρσκι, μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη.

Ο νεαρός είναι ένα στοίχημα που ο ΠΑΟΚ μπορεί να στηρίξει, έχοντας και το +8 στη βαθμολογία, αλλά και ποντάροντας στο γεγονός ότι τις δύο μεγαλύτερες εκτός έδρας νίκες του στο πρωτάθλημα (3-1 τον ΟΦΗ και 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης) τις πέτυχε χωρίς τον σέρβο φορ.

Ο οποίος παρεμπιπτόντως έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι με την Αλ Ιτιχάντ περνώντας ως αλλαγή στο 46ο λεπτό στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αλ Γουάσμ για τους 32 του Κυπέλλου Σαουδικής Αραβίας, με την ομάδα του να παίρνει τη νίκη-πρόκριση (2-1) στις καθυστερήσεις.

Η Γιαγκελόνια ήθελε να κρατήσει τον παίκτη τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, καθώς ο πρόεδρός της θεωρούσε ότι βάζοντας ακόμα κάποια γκολ (είχε ήδη 8 στο πρωτάθλημα), αφενός θα βοηθούσε περισσότερο την ομάδα του, αφετέρου θα είχε και ο ίδιος πολύ περισσότερες (και ενδεχομένως καλύτερες) προτάσεις το καλοκαίρι.

Και αυτό δεν το έλεγε τυχαία ο ισχυρός άνδρας της πολωνικής ομάδας, καθώς ήδη τον παίκτη παρακολουθούσε η Τζένοα (ως πιθανό αντικαταστάτη του Πιάτεκ) αλλά και η Στουτγάρδη, θεωρώντας και αυτές ότι μπορούν να επενδύσουν στο ταλέντο του 22χρονου φορ.

Αλλωστε και ο ΠΑΟΚ δεν έδωσε και λίγα χρήματα (πλήρωσε ένα ποσό κοντά στα 2.000.000 ευρώ) για έναν τόσο νέο ποδοσφαιριστή, που ακόμα δεν έχει αφήσει το στίγμα του.

Παράλληλα με την περίπτωση του επιθετικού (που λογικά ήταν σε πρώτη προτεραιότητα από τη διοίκηση της ομάδας) στον ΠΑΟΚ κινήθηκαν και για να καλυφθεί το κενό του μεγάλου άτυχου της σεζόν, του σουηδού μέσου Πόντους Βέρνμπλουμ.

Ετσι ήρθαν σε συμφωνία με τον Γιόσιπ Μίσιτς, τον 24χρονο Κροάτη της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο οποίος δεν παίζει στην ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας όσο θα ήθελε και είναι δυσαρεστημένος. Αυτός είναι και ο λόγος που σκέφτηκε τη μετακίνηση, με τον ΠΑΟΚ να προσανατολίζεται να τον πάρει δανεικό έως το καλοκαίρι, έχοντας φυσικά οψιόν αγοράς του εφόσον ικανοποιήσει τον ρουμάνο τεχνικό Ραζβάν Λουτσέσκου.

Οι Πορτογάλοι, πάντως, θεωρούσαν από την πρώτη στιγμή τελειωμένη τη μεταγραφή και δεν είναι τυχαίο ότι στα ΜΜΕ της χώρας αναφέρεται ότι σύντομα ο κροάτης μέσος της Σπόρτινγκ θα είναι συμπαίκτης του συμπατριώτη τους Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Στο μεταξύ, ο Γιώργος Σαββίδης (που επιβεβαίωσε τις συμφωνίες με Σβιρντέσκι και Μίσιτς) σε κουβέντα του με φίλους του Δικεφάλου στο Instagram άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί η ομάδα και για έναν ακόμα χαφ, ώστε να έχουν εναλλακτικές τόσο ο Σάκχοφ όσο και ο Κάνιας.

Ο Λουτσέσκου

Από την άλλη πλευρά ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να έχει κάποια άλλη απώλεια στο ρόστερ, τουλάχιστον από το γκρουπ των παικτών που χρησιμοποιούνται στους αγώνες. Κάτι που σημαίνει ότι οι κυπελλούχοι Ελλάδος (που ήδη αρνήθηκαν πρόταση της Βίντι για την παραχώρηση του Εβγέν Σάκχοφ) δεν πρόκειται να ακούσουν τις ιταλικές σειρήνες (κυρίως από την Πάρμα αλλά και από όποια άλλη ιταλική ομάδα) που έχουν να κάνουν με την περίπτωση του δανεισμού του Ομάρ Ελ Καντουρί.

Για τον Σάκχοφ, του οποίου το συμβόλαιο εκπνέει στο τέλος της σεζόν, ενδιαφέρθηκαν οι Ούγγροι, ωστόσο ο Ουκρανός θα παραμείνει σε πρώτη φάση μέχρι το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη και οι συζητήσεις για το μέλλον του θα γίνουν αργότερα.