Παρά τη διαφορά των έξι βαθμών από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ, στην Μπάγερν αισιοδοξούν πως μπορούν να κάνουν την ανατροπή στον δεύτερο γύρο του γερμανικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Νίκο Κόβατς αρχίζει αυτή την προσπάθεια από το αποψινό εκτός έδρας παιχνίδι με τη Χόφενχαϊμ. Είναι η πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2011 που η ομάδα της Βαυαρίας δεν είναι στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τη χειμερινή διακοπή.

«Δεν υπάρχει κανένας από εμάς που να μην πιστεύει πως μπορεί στο τέλος εμείς να είμαστε πρωταθλητές», λέει ο αμυντικός της Μπάγερν, Νίκλας Σούλε. «Οι έξι βαθμοί της διαφοράς δεν είναι το τέλος του κόσμου».

Ο αθλητικός διευθυντής Χασάν Σαλιχάμιζιτς αναφέρθηκε στο κομμάτι της εμπειρίας: «Αυτή είναι συχνά σημαντική, ιδιαίτερα για μία ομάδα που έχει βιώσει τα πάντα». Ο πρώην αρχηγός της Μπάγερν και της Εθνικής Γερμανίας, Λόταρ Ματέους, αναφέρθηκε σε ανταλλαγή ρόλων.

«Τώρα αυτή που κυνηγά είναι η Μπάγερν, ενώ η Ντόρτμουντ είναι αυτή που πρέπει να αμυνθεί για να αντέξει. Είναι κάτι διαφορετικό και για τις δύο ομάδες, και αυτή που θα καταφέρει να το διαχειριστεί καλύτερα θα φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου».

Στη Βαυαρία ετοιμάζουν και τον 18χρονο Καναδό Αλφόνσο Ντέιβις, καθώς θέλουν να προβάλουν και την προσπάθεια προώθησης νέων παικτών. Ο Ντέιβις αποκτήθηκε από τους Γουάιτκαπς του Βανκούβερ. Στην Μπάγερν ανήκει επίσης ο Γάλλος Μπένζαμιν Παβάρ, ενώ βασικοί μεταγραφικοί στόχοι είναι οι Οντόι από την Τσέλσι, Λούκας Ερνάντες από την Ατλέτικο Μαδρίτης και ο επιθετικός της Λειψίας, Τίμο Βέρνερ.

«Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε άλλα λάθη», πρόσθεσε ο Τζόσουα Κίμιχ. «Μετά το ματς με τη Χόφενχαϊμ θα ξέρουμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε».

Ψυχραιμία στο Ρουρ

Πώς αντιμετωπίζουν όμως στη Βεστφαλία την αντεπίθεση που ετοιμάζει στον β’ γύρο η Μπάγερν; «Τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν; Θα υποστήριζαν πως δεν θέλουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα; Είναι φυσιολογικό να προσπαθήσουν να μας βάλουν σε πίεση», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Ντόρτμουντ, Χανς-Γιοακίμ Βάτσκε.

«Για εμάς, είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε πως είμαστε και πάλι μια δύναμη στο γερμανικό ποδόσφαιρο και ότι έχουμε φέρει ξανά το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα».

«Τι άλλο θα μπορούσε να πει η Μπάγερν στην κατάσταση που βρίσκεται; Εμείς θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία και να αντιμετωπίζουμε με ηρεμία κάθε κατάσταση», πρόσθεσε ο μέσος Αξελ Βίτσελ.

Και η Ντόρτμουντ βέβαια έχει δύσκολη πρεμιέρα στον β’ γύρο, καθώς αγωνίζεται αύριο εκτός έδρας με τη Λειψία.

Ο Λισιέν Φαβρ επέλεξε για τη χειμερινή προετοιμασία τη Μαρμπέλα και προγραμμάτισε φιλικά με τις ολλανδικές Φέγενορντ και Βίλεμ, αλλά και τη Φορτούνα Ντύσελντορφ. Η Ντόρτμουντ στηρίχθηκε στον πρώτο γύρο στον ισπανό επιθετικό Πάκο Αλκάρεθ, ο οποίος ήταν βασικός σε ελάχιστα ματς, σημείωσε 12 γκολ, αλλά και στον αρχηγό Μάρκο Ρόις, που είχε 11 γκολ και πέντε ασίστ.