Από τη στιγμή που έχει μπει η νέα χρονιά, τα προβλήματα δεν λένε να αφήσουν σε ησυχία τον Παναθηναϊκό. Οι ιώσεις και οι τραυματισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο στο Κορωπί, με αποτέλεσμα να μην έχει υπάρξει ούτε μέρα έως τώρα που ο Γιώργος Δώνης να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του διαθέσιμους, προκειμένου να δουλέψει απερίσπαστος για τα κρίσιμα και δύσκολα παιχνίδια που έρχονται.

Το πιο λεπτό ζήτημα φαίνεται να είναι αυτό του Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος δεν υπολογίζεται για το ματς της Δευτέρας με τη Λαμία για το πρωτάθλημα, είναι αμφίβολο αν θα αγωνιστεί σε εκείνο της ερχόμενης Πέμπτης με την ίδια ομάδα για το Κύπελλο, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο αρθροσκόπησης στο γόνατο, προκειμένου να λυθεί μια και καλή το πρόβλημα. Ο Κουρμπέλης αισθάνθηκε πόνο στο ίδιο γόνατο που είχε το πρόβλημα μετά το ματς με τη Λαμία για το Κύπελλο και χθες έκανε μόνο τρέξιμο. Περισσότερο στο δικό του χέρι και στο τι θα αποφασίσει ο ίδιος είναι το αν θα κάνει αρθροσκόπηση ή θα πάει με συντηρητική αγωγή, ωστόσο φαίνεται πως είτε το ένα αποφασίσει είτε το άλλο, θα παραμείνει εκτός για μίνιμουμ 15 μέρες, κάτι που σημαίνει πως χάνει τα τρία επόμενα ματς τουλάχιστον: με Λαμία σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και με τη Λάρισα για το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ.

Ωστόσο ο Κουρμπέλης δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δώνης ενόψει του αγώνα της Δευτέρας κόντρα σε μια ομάδα που έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής τις τελευταίες ημέρες, κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό και χάνοντας στο 92′ στο Κλεάνθης Βικελίδης από τον Αρη.

Εκτός μάχης αναμφίβολα είναι ο τιμωρημένος Ινσούα και ο τραυματίας Πούγγουρας, όπως και ο Κουλιμπαλί, ο οποίος παρέμεινε και χθες κλινήρης λόγω της ίωσης που θερίζει. Είναι χαρακτηριστικό πως στο σπίτι τους λόγω ίωσης έμειναν και οι συνεργάτες του Δώνη, Μάκης Αγγελίνας και Γρηγόρης Γεωργίτσας.

Από κει και πέρα, οι Κάτσε και Κολοβέτσιος, που επίσης ταλαιπωρήθηκαν, πιθανότατα θα καταφέρουν να αγωνιστούν τη Δευτέρα, ενώ ο Φεντερίκο Μακέντα που χθες το πρωί ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης, το απόγευμα γυμνάστηκε κανονικά.

Πρόταση σε Κουλιμπαλί

Το θέμα της ανανέωσης του Δημήτρη Κολοβέτσιου ολοκληρώθηκε πολύ γρήγορα για τον Παναθηναϊκό, αφού υπήρξε αμοιβαία επιθυμία και οι δύο πλευρές συμφώνησαν μέχρι το 2022, με τον παίκτη μάλιστα να ανακοινώνεται λίγο πριν από τον αγώνα με την Ξάνθη από τα μεγάφωνα του ΟΑΚΑ.

Στον Παναθηναϊκό θέλουν πλέον να κλείσουν και το θέμα του Ουσμάν Κουλιμπαλί, με τον οποίο υπήρξαν επαφές τις προηγούμενες ημέρες, και χθες ο Παναθηναϊκός κατέθεσε επίσημη πρόταση στον παίκτη. Ο Κουλιμπαλί έχει ζητήσει διορία απ’ τους Πράσινους για να απαντήσει, καθώς θέλει να εξετάσει τα δεδομένα, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος απ’ το οικονομικό σκέλος.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, θα επιχειρήσει να λάβει όσο το δυνατόν πιο σύντομα απάντηση από τον Κουλιμπαλί προκειμένου να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Διότι αν η απάντηση είναι αρνητική, τότε οι Πράσινοι θα κινηθούν από τώρα ενόψει του καλοκαιριού ώστε να βρουν τη διάδοχη λύση, με το βλέμμα πρώτα στην ελληνική αγορά. Ο Αφρικανός, ωστόσο, δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα του εξωτερικού, και δη της Αγγλίας, στην οποία ψάχτηκε και το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς να βρει πρόταση που να τον ικανοποιήσει.

Ερχεται ο Αρμενάκας

Παίκτης του Παναθηναϊκού και τυπικά πρόκειται να γίνει ο Πάνος Αρμενάκας. Ο ομογενής μεσοεπιθετικός τα βρήκε με την Ουντινέζε προκειμένου οι Ιταλοί να μην αξιώσουν χρήματα και αναμένεται άμεσα στην Αθήνα ώστε να υπογράψει συμβόλαιο και να ενσωματωθεί στην ομάδα του Τριφυλλιού.