Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που αποθεώθηκε χθες στην επιστροφή του στο ΣΕΦ, είδε ένα δικό του παιδί να τον «εκτελεί». Ο Κώστας Παπανικολάου – τον οποίο είχε πιστέψει και στηρίξει στη θητεία του στους Ερυθρόλευκους ο κόουτς της Χίμκι – δεν ήθελε αυτή τη φορά να περιμένει την τελευταία φάση του αγώνα (όπως είχε στείλει στην παράταση τον αγώνα με την Μπασκόνια) και ξεκινώντας με 4/5 τρίποντα (τελείωσε με 4/8 και 14 π.) βοήθησε την ομάδα του να φτάσει σε μια άνετη επικράτηση επί της ρωσικής ομάδας (71-57).

Πρόκειται για τον πιο φορμαρισμένο παίκτη των Ερυθρολεύκων το τελευταίο δίμηνο (περισσότερο και από τον Μιλουτίνοφ) με τον Ολυμπιακό να το εξαργυρώνει σε βαθμούς και μεγάλες νίκες.

Επειτα από ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο όπου οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 20-9 μόλις στο 9ο λεπτό (με πρώτο σκόρερ τον Πρίντεζη με 6 πόντους), στη συνέχεια έπαθαν μπλακάουτ και έμειναν για έξι λεπτά χωρίς πόντο με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν σε 20-18 (15′)! Η είσοδος όμως και πάλι του Νίκολα Μιλουτίνοφ στον αγώνα άλλαξε τις ισορροπίες προς το καλύτερο για τους γηπεδούχους, που έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με +10 πόντους (32-22). Στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κώστα Παπανικολάου να ανεβάζει στροφές, η διαφορά έφτασε και στους 20 πόντους (48-28 στο 26′) με τον Ολυμπιακό να μετατρέπει σε τυπική διαδικασία τον αγώνα και να νικάει χάρις στην άμυνά του.

Σούπερ Μιλουτίνοφ

«Οταν βλέπεις ότι δεν πάει καλά η μια πλευρά, στην περίπτωσή μας απόψε η επίθεση, πρέπει να έχεις καλή την άλλη και εμείς ήμασταν εξαιρετικοί στην άμυνα» παραδέχθηκε ο κόουτς των Πειραιωτών, που είχε ένα ιδιαίτερα πλατύ χαμόγελο για την επιστροφή του Μιλουτίνοφ ο οποίος ήταν εξαιρετικός.

Σχεδόν δεν φάνηκε ότι την περασμένη εβδομάδα ήταν στο νοσοκομείο! «Ξέρετε, δεν ήταν εύκολο να το κάνω αυτό γιατί είχα χάσει 5-6 ημέρες λόγω της ίωσης και έπρεπε να δουλεύω σκληρά για να καλύψω το χαμένο έδαφος, αλλά η νίκη είναι ομαδική δουλειά» τόνισε ο σέρβος σέντερ, που είχε 13 π. και 7 ριμπ., ενώ ο τρίτος… σωματοφύλακας χθες των Πειραιωτών ήταν ο εξαιρετικά εύστοχος (14 π. με 4/5 δίπ., 2/3 τρ.) Σάσα Βεζένκοφ που επίσης «πλήγωσε» τον πρώην προπονητή του στην Μπαρτσελόνα. Οι Ερυθρόλευκοι παρέμειναν στην 5άδα φτάνοντας στη 12η νίκη τους, αλλά δύσκολα θα κλείσουν την αγωνιστική ως 4οι καθώς η Εφες Αναντολού φιλοξενεί την Νταρουσάφακα και έχει εύκολο έργο.

«Τους ευχαριστώ»

«Νιώθω πάντα πολύ χαρούμενος όταν έρχομαι εδώ, γιατί βλέπω οικεία πρόσωπα και ευχαριστώ για την υποδοχή του κόσμου» τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, τον οποίο την ώρα που μιλούσε στη Nova τον διέκοψε για έναν θερμό εναγκαλισμό ο εκ των προέδρων Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

«Είμαστε φτωχοί επιθετικά αλλά η ομάδα είναι κουρασμένη καθώς παίζει “μισή” εδώ και αρκετό καιρό» συμπλήρωσε για το αγωνιστικό κομμάτι ο κόουτς της Χίμκι, που είχε και πολλές κατ’ ιδίαν συναντήσεις με καλούς φίλους και μετά τον αγώνα.

Ολυμπιακός (11/13 βολές, 15/29 δίποντα, 10/25 τρίποντα, 33 ριμπάουντ, 20 ασίστ, 6 κλεψίματα, 2 τάπες, 14 λάθη): Γκος 3 (1), Τουπάν, Σπανούλης 6 (9 ασίστ, 5 λάθη), Τίμα, Μιλουτίνοφ 13 (7 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 11 (3), Βεζένκοφ 14 (2), Πρίντεζης 10 (8 ριμπάουντ), Παπανικολάου 14 (4), Μάντζαρης, Μπόγρης, ΛεΝτέι.

Χίμκι (18/34 δίποντα, 6/24 τρίποντα, 3/8 β., 28 ριμπάουντ, 16 ασίστ, 6 κλεψίματα, 10 λάθη): Μποστ 3 (1), Κρόκερ 10 (2), Βιάλτσεβ 2, Γκριν, Ζαΐτσεβ, Μάρκοβιτς 2, Γκιλ 9 (1), Γκουμπάνοβ, Ζούμπκοβ, Τζένκινς 4, Τόμας 6, Μίκι 21 (2).