Ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί στο δεύτερο ματς με την BBSK μετά τη νίκη του στην Τουρκία και το απέδειξε και στο κλειστό του Ρέντη, επικρατώντας 3-1 (22-25, 26-24, 25-22, 25-19) και παίρνοντας την πρόκριση για την προημιτελική φάση του CEV Cup στο βόλεϊ.

Στη συνέχεια, στον δρόμο για τα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Μπουργκάς, με το πρώτο παιχνίδι στη Βουλγαρία (στο διάστημα 28-30/1) και τη ρεβάνς στο κλειστό του Ρέντη (12-14/2).

Ο Ολυμπιακός πιέστηκε από την τουρκική ομάδα στο πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια επέβαλε τον δικό του ρυθμό και πήρε τα δύο επόμενα, τα οποία του έδωσαν την πρόκριση. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός ήθελε δύο σετ για να προκριθεί.

«Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς η τουρκική ομάδα παίζει πολύ καλά και εκτός έδρας και το απέδειξε. Δεν αρχίσαμε καλά, αλλά μετά το πρώτο σετ βρήκαμε ρυθμό», είπε ο Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ.

Κορυφαίος για τους Ερυθρόλευκους ο Τεοντόρ Αλεξίεφ (24 π. με 22/37 επ., 1 μπλοκ, 1 άσος). «Παίξαμε καλά μετά το δεύτερο σετ, συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και τώρα κοιτάμε τον επόμενο αντίπαλο. Οσο περνάει ο καιρός και εγώ θα είμαι ακόμα καλύτερος, καθώς είναι μικρό το διάστημα που επέστρεψα. Είμαι χαρούμενος που είμαι και πάλι εδώ», είπε ο βούλγαρος ακραίος.