Κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν στο βήμα όταν ακούστηκε μια ύβρις προς το πρόσωπό του: «Ποιος το είπε αυτό;» ρώτησε.

«Εγώ» πετάχτηκε ο υβριστής σαν να έκανε κατόρθωμα. Τότε ο Γέρος της Δημοκρατίας με εμφανώς αποτυπωμένο τον αποτροπιασμό στο πρόσωπό του είπε: «Ε, τότε δεν έχει καμία σημασία».

Βέβαια, την εποχή που διημείφθη ο διάλογος στη Βουλή δεν υπήρχαν social media, Διαδίκτυο και ιστοσελίδες που ο καθένας μπορεί να γράφει το μακρύ και το κοντό του και να θεωρεί τον εαυτό του σοφό. Να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν δηλώσεις κενοκέφαλων για να εξυπηρετήσει τους ποταπούς σκοπούς του.

Σε μια τέτοια περίπτωση πρωταγωνιστής είναι ο βόσνιος πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Ογκνιεν Βράνιες. Το ντουγάνι χρησιμοποιήθηκε από τους φίλους της Ενωσης αλλά και από τους εχθρούς του Ολυμπιακού ως μέσο για να επιτεθούν στους Ερυθρόλευκους.

Μετά τη μεταγραφή του στην Αντερλεχτ επιδόθηκε σε ένα σερί ονειδισμού εις βάρος του Ολυμπιακού με απρεπείς εκφράσεις, ακόμα και φωτογραφίες μικρών παιδιών που επιδείκνυαν τα γεννητικά τους όργανα.

Κάποιοι πάτρονες της δημοσιογραφίας το απολάμβαναν, το προωθούσαν και το μεγέθυναν.

Αφού το λέει ο Βράνιες, έτσι θα είναι. Ο περιλάλητος εν Ελλάδι Βόσνιος σύντομα μετατράπηκε σε απολειφάδι της Αντερλεχτ που ψάχνει τρόπο να τον ξεφορτωθεί. Η αγωνιστική του απειθαρχία σε συνδυασμό με την εξωαγωνιστική του απρέπεια δεν μπορούσαν να γίνουν πια ανεκτές από τους Βέλγους.

Τις τελευταίες ημέρες ο Βράνιες πρωταγωνιστεί σε ένα απίστευτο ερωτικό σκάνδαλο που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις διότι λαμβάνει χώρα σε ζωντανή μετάδοση από τα social media.

Οποιος διαθέτει υπομονή και ψήγματα μαζοχισμού για να παρακολουθήσει την υπόθεση αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα πόσο ψεκτός είναι ο άνθρωπος πάνω στον οποίο επένδυσαν τα πληκτρολόγια για να στραφούν εναντίον του Ολυμπιακού.

«Ποιος το είπε; Δεν έχει καμία σημασία τότε». Και όχι μόνο για τον Βράνιες.