Η ανακωχή κράτησε για λίγο στο Ποτάμι. Ενώ μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς έμοιαζαν έτοιμοι να παραμείνουν στο κόμμα, παρά το «ναι» του Σταύρου Θεοδωράκη στη Συμφωνία, μια ανάρτηση στο Facebook καθιστούσε σαφές πως η ενδεχόμενη αποχώρησή τους παραμένει στο τραπέζι. «Δηλώνουμε και εκφράζουμε την απόλυτη διαφωνία μας με την περίεργη, επαμφοτερίζουσα και αλλοπρόσαλλη στάση του κόμματος. Διατηρούμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας και του επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με το Ποτάμι» ανέφεραν οι δύο βουλευτές και, πλέον, ο κίνδυνος το Ποτάμι να μείνει χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα αμέσως μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών φαντάζει πιο κοντά από ποτέ.
Τι μεσολάβησε; Μια εκδήλωση υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, που διοργανώνει το κόμμα και που θα λάβει χώρα σήμερα και μια συνέντευξη του επικεφαλής του Ποταμιού στην οποία επανέλαβε τη θέση του για λύση στο Μακεδονικό. Παράλληλα, με μια ακόμα ανάρτηση ο Ψαριανός κατήγγειλε πως, ενώ μετά την αποχώρηση του Σπύρου Δανέλλη, ο ίδιος θα τον αντικαθιστούσε στην Επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων από πλευράς του Ποταμιού, στη συζήτηση για τις Πρέσπες τη θέση του θα έπαιρνε ο Γιώργος Μαυρωτάς. Αφήνοντας να εννοηθεί πως όλο αυτό συνέβη γιατί η Συμφωνία δεν θα συγκέντρωνε την πλειοψηφία και δεν θα έφτανε ποτέ στην Ολομέλεια.
«ΝΑΙ» ΑΠΟ ΛΥΚΟΥΔΗ. Την Παρασκευή το βράδυ, πάντως, οι ΜΕΤΑρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη αποφάσισαν να υπερψηφίσουν τη Συμφωνία – καταδικάζοντας την κυβέρνηση, αλλά επισημαίνοντας ότι η Συμφωνία «έχει θετικό κεντρικό άξονα, γιατί απαντά στην εδώ και χρόνια βασική εθνική επιδίωξη να έχει η γειτονική χώρα σύνθετη ονομασία erga omnes». Ετσι τα «ναι» από την πλευρά του Ποταμιού ανάγονται σε τρία (Σ. Θεοδωράκης, Γ. Μαυρωτάς, Σπ. Λυκούδης), ακόμα και με την ένσταση που εξέφρασε ο Γιώργος Μαυρωτάς σε περίπτωση που η απόλυτη πλειοψηφία εναπόκειται σε εκείνους. Η θέση των τριών έρχεται να «κουμπώσει» και με τη στάση του Θανάση Θεοχαρόπουλου. Από τη ΔΗΜΑΡ τόνιζαν πως η στάση της Σεβαστουπόλεως θα ζυγίσει στην εισήγηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, ενώ τα «ναι» Θεοδωράκη και Λυκούδη αναφέρθηκαν ονομαστικά από τον ίδιο τον Θεοχαρόπουλο κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ως δείγμα «καθαρής πολιτικής θέσης» των προοδευτικών δυνάμεων.