Ενα πέναλτι που σήκωσε μεγάλη κουβέντα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ήταν εκείνο που την προηγούμενη αγωνιστική έδωσε τον έναν βαθμό στην Ξάνθη στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ενα πέναλτι στο οποίο το ριπλέι δεν δικαίωσε τους παίκτες του Παναθηναϊκού για τις διαμαρτυρίες τους, αφού ο Μαυρομμάτης πράγματι είχε κάνει την παράβαση.

Μία εβδομάδα αργότερα, πάλι ένα πέναλτι είναι αυτό που έδωσε στην Ξάνθη – τούτη τη φορά όχι έναν, αλλά – τρεις βαθμούς κόντρα στον Ατρόμητο. Εδώ όμως μιλάμε για το απόλυτο πέναλτι-φάντασμα, στο οποίο Χατζηισαΐας και Κάστρο έχουν μισό μέτρο απόσταση, ο δεύτερος πέφτει εντελώς μόνος του μέσα στην περιοχή του Ατρομήτου και ο Σκουλάς αντί να δώσει κίτρινη κάρτα και επιθετικό φάουλ, καταλογίζει το πιο ανύπαρκτο πέναλτι του φετινού πρωταθλήματος, αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα και χαρίζοντας επί της ουσίας τη νίκη στην Ξάνθη. Συνένοχος στο διαιτητικό… έγκλημα και ο δεύτερος βοηθός, Νικολακάκης, ο οποίος βρισκόταν μπροστά στη φάση, αλλά δεν είδε (;) πως ο Κάστρο έπεσε μόνος του.

Ενα σφύριγμα που στιγμάτισε ένα κατά τ’ άλλα πολύ όμορφο παιχνίδι, με γρήγορο ρυθμό και με δύο ομάδες που έπαιξαν ανοιχτό και ωραίο ποδόσφαιρο, όπως συνηθίζουν στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν. Μόλις στο 5′ ο ασταμάτητος Κουλούρης άνοιξε το σκορ για τον Ατρόμητο έπειτα από συνεργασία των Μάντσον και Βασιλακάκη, που κατέληξε στα δικά του πόδια. Η Ξάνθη όμως κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, δεν πτοήθηκε από το 0-1, ήταν πολύ επιθετική και ισοφάρισε με τον Ντουρίτσκοβιτς δέκα λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου.

Η εικόνα της Ξάνθης έμοιαζε πως μπορεί να την οδηγήσει στην ανατροπή χωρίς διαιτητική εύνοια. Πολύ καλά διαβασμένη, με πολλά τρεξίματα και με πολλούς τρόπους να μπαίνει στην περιοχή, σου έδινε την εντύπωση πως θα έφτανε αργά ή γρήγορα σε δεύτερο γκολ. Ηρθε όμως να την… προλάβει ο Σκουλάς με το πέναλτι που έδωσε, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κάστρο, κάνοντας το 2-1, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε αφού ο Ατρόμητος στις – λίγες – ευκαιρίες που έκανε δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση.

 

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Μπαριέντος (82′ Χατζητερζόγλου), Αλμέιδα, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Ντουρίτσκοβιτς (89′ Γέντρισεκ), Καντά (65′ Μπρίτο), Κάστρο, Μπαξεβανίδης.

Ατρόμητος: Μέγερι, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Μπουσούλατζιτς (74′ Κωτσόπουλος), Κιβρακίδης, Βασιλακάκης, Καρασαλίδης, Κουλούρης, Μπρούνο (64′ Μούγιακιτς), Ρισβάνης, Ενσικουλού (46′ Γιαννούλης).