«Αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, είναι απίστευτο. Θα έλεγα παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν ξέρω ειλικρινά αν υπάρχει άλλος σύλλογος στον κόσμο με 27 τρόπαια σε μια σεζόν όπως πέρυσι και μακάρι να την επαναλάβουμε εφέτος». Μπορεί να μην έκανε το καλύτερο παιχνίδι του, μπορεί να είχε μπλοκαριστεί από την αντίπαλη άμυνα χωρίς να έχει βρει τον δρόμο για τα δίχτυα για 29 λεπτά, αλλά ο Αλέξανδρος Γούνας απόδειξε και στο Καρπενήσι ότι είναι ασταμάτητος!

Τρία λεπτά πριν από το φινάλε του τελικού Κυπέλλου τον οποίο η εξαιρετική Βουλιαγμένη είχε φέρει στην ισοπαλία (4-4) και θα κρίνονταν όλα σε μια κλωστή με τον τερματοφύλακά της Αντονι Χρύσανθο να μοιάζει ανίκητος, ο Γούνας πέτυχε το ωραιότερο γκολ του τελικού (με μια πανέξυπνη λόμπα) και σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα της καριέρας του σφραγίζοντας το 20ό Κύπελλο του Ολυμπιακού.

Το κερασάκι

Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 6-4 στο Καρπενήσι της Βουλιαγμένης, με τον Γούνα να βάζει το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ με πέναλτι.

«Πράγματι ήταν από τα σημαντικότερα γκολ στην καριέρα μου. Λέτε και από τα ομορφότερα, αλλά δεν έχει σημασία για μας αν είναι όμορφο, καθώς από μικροί μάθαμε ότι όλα μετράνε για ένα γκολ» λέει στα «ΝΕΑ» ο MVP του φάιναλ φορ και πρώτος σκόρερ (με 6 γκολ συνολικά, τα 2 κρίσιμα στον τελικό) που δεν φοβήθηκε ούτε όταν η Βουλιαγμένη προηγήθηκε με 2-0 και 3-1.

«Ναι, γιατί είδα ότι άρχισε να λειτουργεί εξαιρετικά η άμυνά μας και όταν δέχεσαι μόλις 4 γκολ και παράλληλα έχεις τόσο ταλαντούχους παίκτες στην ομάδα σου, είναι δύσκολο να χάσεις, αφού αργά ή γρήγορα θα επιβάλεις τον ρυθμό σου. Είχαμε αντίπαλο μια πολύ καλή ομάδα και έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα.

Δεν έχει σημασία που βρέθηκα εγώ εκεί την κρίσιμη στιγμή, θα μπορούσε να είναι ο Γιάννης (Φουντούλης) ή ο Κώστας (Γεννηδουνιάς) ή όποιος άλλος. Αυτό είναι ομάδα και πίσω έχουμε έναν τρομερό τερματοφύλακα, τον Πάβιτς που μαθαίνουμε πράγματα από αυτόν. Πανηγύρισα έντονα το γκολ γιατί αφενός βγήκε η ένταση της στιγμής και αφετέρου γιατί ένιωσα ότι περνώντας πάλι στο προβάδισμα σε ένα τόσο καθοριστικό σημείο δύσκολα θα χάναμε», λέει ο μπαλαντέρ του Ολυμπιακού που από τη στιγμή της επιστροφής του πέρυσι άλλαξε προς το καλύτερο τα δεδομένα για την ομάδα του. Αλλωστε δύο χρόνια νωρίτερα στο ίδιο κολυμβητήριο η Βουλιαγμένη είχε πάρει το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό με τον Γούνα να παίζει τότε στην Ιταλία!

«Οπως πέρυσι»

«Μακάρι το πρώτο Κύπελλο της χρονιάς τόσο για μας όσο και για τον Ερασιτέχνη να φέρει γούρι και να έρθει μια ανάλογη σεζόν με πέρυσι. Δεν θέλω απλά να προτρέχω και πάντα με δουλειά και σεμνότητα προχωράμε» πρόσθεσε ο Αλέξανδρος Γούνας που… ζήλεψε το εκπληκτικό κολυμβητήριο του Καρπενησίου.

«Μακάρι να είχαμε ένα ανάλογο στον Πειραιά τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και την εθνική ομάδα. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που το διατηρούν έτσι και τους ευχαριστούμε για τη φιλοξενία σε μια τέλεια διοργάνωση».

Πράγματι το στολίδι του Καρπενησίου ζήλεψαν οι πάντες και όπως είπε στα «ΝΕΑ» ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Αριστείδης Τασσιός: «Ο στόχος μας είναι να διατηρούμε όλες τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις καλοσυντηρημένες και λειτουργικές για να φιλοξενούν τέτοιες διοργανώσεις. Μας πιάνει θλίψη όταν βλέπουμε σε άλλες πόλεις εξαιρετικές εγκαταστάσεις που δυστυχώς είναι παρατημένες και δεν λειτουργούν».