Πολύγυρος

Οι σίγουροι και οι φήμες

Με το… σταγονόμετρο ανακοινώνονται τα ονόματα των υποψηφίων, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τον Δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής. Οι φήμες για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι είναι αρκετές, όχι όμως και οι επίσημες ανακοινώσεις. Μέχρι στιγμής την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο έχει ανακοινώσει επίσημα ο νυν δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος. Το ΚΚΕ πρόκειται να στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου τη δημοτική σύμβουλο Πολυγύρου Αγγελική Χριστιανού. Από κει και πέρα, αρκετά είναι τα ονόματα που… μπαινοβγαίνουν στην προεκλογική λίστα των υποψηφίων. Μένει να φανεί ποιοι τελικά θα ανακοινώσουν την υποψηφιότητά τους και ποιοι θα φτάσουν μέχρι την ημέρα των εκλογών.

Μύκονος

Η σύγκρουση των δημάρχων

Το παλιό με το νέο συγκρούονται στο νησί των ανέμων ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου. Από τη μία πλευρά είναι ο νυν δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς (φωτογραφία), ο οποίος θα διεκδικήσει εκ νέου τα ηνία του δήμου και από την άλλη ο Χρήστος Βερώνης, ο οποίος διετέλεσε για 18 χρόνια δήμαρχος του νησιού.

Ηγουμενίτσα

Οι τρεις πρώτοι για τον δήμο

Με τρεις επίσημες υποψηφιότητες προχωρά η προεκλογική περίοδος στην Ηγουμενίτσα. Ο σημερινός δήμαρχος, προερχόμενος από τη ΝΔ, Γιάννης Λώλος (φωτογραφία) έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία στις εκλογές του Μαΐου. Απέναντί του, όμως, θα βρεθούν οι υποψήφιοι Γιάννης Γόγολος αλλά και ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ Θωμάς Δημητρίου.

Ωρωπός

Πολλοί μνηστήρες για μια θέση

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στον Δήμο Ωρωπού ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. Ο νυν δήμαρχος της πόλης Θωμάς Ρούσσης (φωτογραφία) θα διεκδικήσει εκ νέου τα ηνία της, ενώ την υποψηφιότητά τους έχουν ήδη ανακοινώσει ο Διονύσης Καμπιώτης και ο Βαγγέλης Ηλιάσκος. Το ΚΚΕ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Χασιώτη, ενώ ο προερχόμενος από τους Ανεξάρτητους Ελληνες Κώστας Σιούτης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού.

Ηλιούπολη

Κλείδωσαν έξι υποψηφιότητες

Φαίνεται πως η προεκλογική… μπίλια μέχρι στιγμής έχει κάτσει στον αριθμό έξι, όσοι δηλαδή και οι επίσημοι – τουλάχιστον προς στιγμήν – υποψήφιοι δήμαρχοι στον Δήμο Ηλιούπολης. Ετσι, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος της πόλης Βασίλης Βαλασόπουλους (φωτογραφία), ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει υποψήφιος ο Χρήστος Κοκοτίνης. Οι Τάσος Ευσταθίου και Γαβριήλ Αραμπατζής είναι υποψήφιοι προερχόμενοι από τον χώρο της ΝΔ, ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας θα στηρίξει την Τασία Τσατσούλη. Τέλος, υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου θα είναι και ο Αποστόλης Στασινόπουλος.

Ορεστιάδα

Οι 4+1 διεκδικητές

Ο νυν δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης (φωτογραφία) θα βρει απέναντί του στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου τον πρώην δήμαρχο Νέας Βύσσας Παναγιώτη Σιανκούρη, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Την ίδια στιγμή, τον Δήμο Ορεστιάδας θα διεκδικήσει ο πνευμονολόγος Σάκης Παπανδρέου, ενώ την πρόθεσή της να είναι υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας ανακοίνωσε και η επικεφαλής της παράταξης Ορεστιάδα Τόπος να Ζω Μαρία Γκουγκουσκίδου. Τέλος, υποψήφιος θα είναι και ο Κωνσταντίνος Ζαλουφλής, ο οποίος είναι το νέο πρόσωπο που τελικά θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών, με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας.

Παπάγου – Χολαργός

Σκηνικό σκληρής μάχης

Με τη στήριξη διαφόρων συλλογικοτήτων και ομάδων πολιτών του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, ο γιατρός και επικεφαλής της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης (φωτογραφία), πρόκειται να διεκδικήσει τον δήμο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Στον προεκλογικό αγώνα, πάντως, έχουν ήδη ριχθεί ο νυν δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Τίγκας, ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Τούτουζας και ο Αντώνης Ρεκλείτης, ο οποίος έχει τη στήριξη του ΚΚΕ.

Αργος – Μυκήνες

Με 3 ξεκινάει η κούρσα

Τρεις είναι μέχρι στιγμής οι υποψηφιότητες για τον Δήμο Αργους – Μυκηνών. Εκτός από τον σημερινό δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει πως θα διεκδικήσει και πάλι τη δημαρχία, στο προεκλογικό κάδρο μπαίνει και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος ως υποψήφιος για τον δήμο. Με ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει καταλήξει στο πρόσωπο το οποίο θα στηρίξει στις δημοτικές εκλογές, κι αυτό δεν είναι άλλο από τον Γιώργο Θεοδοσίου.

Δεσκάτη

Τα έως τώρα ονόματα

Στον Δήμο Δεσκάτης, των 5.850 και πλέον κατοίκων, του Νομού Γρεβενών, ήδη, οι μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου φτάνουν τους τέσσερις. Εκτός από τον σημερινό δήμαρχο Δημήτρη Καραστέργιο (φωτογραφία), ο οποίος θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία, υποψήφιοι είναι ο νυν δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μωυσιάδης, ο Δημήτρης Κορδίλας, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς και ο υποψήφιος του ΚΚΕ Δημήτρης Γαλάνης.

Αίγινα

Φίλιππος Τζίτζης υποψήφιος δήμαρχος

«Αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος για τον Δήμο της Αίγινας, με στόχο να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής,

η επίλυση χρόνιων παθογενειών, η προσέλκυση

επενδύσεων για δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας και

η εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων του νησιού μας, οι άμεσες προτεραιότητες. Γιατί #Αίγινα αξίζεις να πας ψηλότερα».