Τη γενική ευφορία που επικρατεί αυτές τις μέρες στην Τούμπα (με τον ΠΑΟΚ να προχωράει σε μεταγραφές, να έχει δύο νίκες με 3-0 στη μετά Πρίγιοβιτς εποχή και να διατηρεί το +8 από τον δεύτερο Ολυμπιακό) δεν συμμερίζεται στο ελάχιστο ο τεχνικός της ομάδας Ραζβάν Λουτσέσκου.

Που δεν ξεχνά ότι η ομάδα του εκτός του πρωταθλήματος διεκδικεί το πρώτο της νταμπλ και το τρίτο συνεχόμενο Κύπελλο, αλλά για να μπορεί να κρατήσει ζωντανό αυτό το όνειρο θα πρέπει να ανατρέψει απόψε (19.30, Cosmotesport 1) στην Τούμπα τη νίκη της Παναχαϊκής με 2-1 από το πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 στην Πάτρα.

Ο ρουμάνος τεχνικός έχει «πιπιλίσει» το μυαλό των παικτών του για το ότι πρέπει να μπουν από το πρώτο λεπτό σοβαρά, για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα από μια ομάδα που τους έβαλε δύσκολα στο γήπεδό της.

Την ίδια ώρα που η διοίκηση είναι σε προχωρημένες επαφές με τη Ροστόφ για την απόκτηση του Σβέριρ Ινγκασον, ο οποίος προορίζεται να αντικαταστήσει τον Εβγέν Χατσερίντι.

Τα ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγο σχεδόν για τελειωμένη συμφωνία και μάλιστα αναφέρουν πως ήδη η διοίκηση της Ροστόφ αναζητεί παίκτη για να αντικαταστήσει τον ισλανδό αμυντικό.

Ο Σφιντέρσκι

Στο μεταξύ, ο νεοαποκτηθείς Πολωνός Κάρολ Σφιντέρσκι είδε από κοντά τη νέα του ομάδα στον αγώνα με τον Πανιώνιο και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του μιλώντας στην κάμερα του διαδικτυακού τηλεοπτικού καναλιού ΡΑΟΚ TV.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη μεταγραφή μου. Τις τελευταίες τρεις-τέσσερις ημέρες ο ΠΑΟΚ προσπάθησε αρκετά για να με φέρει στην ομάδα. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή για εμένα και γι’ αυτό αποφάσισα να έρθω εδώ. Ανυπομονώ να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή και να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο» τόνισε αρχικά ο 22χρονος επιθετικός, που μάλιστα ήρθε και… ενημερωμένος: «Ο ΠΑΟΚ είναι ένας πολύ δυνατός σύλλογος, με πολύ κόσμο. Εχω έναν φίλο που μου μίλησε για τον ΠΑΟΚ και μου εξήγησε ότι είναι μια ομάδα τρεις φορές καλύτερη από τη Λέγκια Βαρσοβίας. Εύχομαι να έχω κάνει μια καλή επιλογή για το μέλλον μου και ανυπομονώ να παίξω και να πετύχω το πρώτο μου γκολ. Ο πιο σημαντικός στόχος κι εκεί που πρέπει να επικεντρώσουμε την προσπάθειά μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, που θα μας δώσει και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Προτεραιότητα, λοιπόν, έχει η ομάδα. Από εκεί και πέρα, ήρθα με τη φιλοδοξία να πετύχω αρκετά γκολ και ελπίζω να το καταφέρω» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Γιαννούλης επέστρεψε στην Τούμπα και μάλιστα ανανεώνοντας το συμβόλαιό του μέχρι το 2022, ενώ ο Αμρ Ουάρντα (που πάει στον Ατρόμητο) αποχαιρέτησε συμπαίκτες, προπονητή, κόσμο και διοίκηση.

Μια πολύ όμορφη παράδοση συνεχίζει να διατηρεί εδώ και χρόνια ο ΠΑΟΚ, που αποτελεί τον «αιμοδότη» της Παιδοογκολογικής Πτέρυγας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Ουσιαστικά αποτελεί την… κληρονομιά από τη διοίκηση του αείμνηστου Γιώργου Παντελάκη, που ουσιαστικά δημιούργησε την πτέρυγα και πλέον επί διοίκησης Ιβάν Σαββίδη συνεχίζεται η προσφορά.

Ενίσχυση στο ΑΧΕΠΑ

Ο Βιεϊρίνια και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ εκπροσώπησαν τον ΠΑΟΚ στην παράδοση της ετήσιας επιταγής ύψους 64.000 ευρώ για την ενίσχυση του ΑΧΕΠΑ, ενώ μοίρασαν και δώρα στα παιδιά που δίνουν τον δικό τους δύσκολο αγώνα.

Πρόκειται για ένα βασικό κομμάτι του προγράμματος PAOK Action, το οποίο οργάνωσε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία έξι χρόνια ο πρόεδρος των κυπελλούχων Ελλάδος έχει συμβάλει στην αγορά μηχανημάτων, ενώ έχει καλύψει τους μισθούς για την εργασία 14 ιατρών που εργάζονταν και εργάζονται στην Πτέρυγα προκειμένου να φροντίζουν τα περισσότερα από 200 παιδιά που έχουν νοσηλευτεί στο ΑΧΕΠΑ.