Η ΑΕΚ έδειξε να μπαίνει δυναμικά στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, με το ρεπορτάζ των προηγούμενων εβδομάδων να θέλει την Ενωση να αποκτά ακόμα και τρεις παίκτες, προκειμένου να ενισχυθεί ενόψει του δεύτερου μισού της σεζόν. Κάτι που ενισχύθηκε από την ταχύτητα με την οποία ο Δικέφαλος κατάφερε να ολοκληρώσει την προσθήκη του Νέναντ Κρίστιτσιτς, καλύπτοντας με τον σέρβο χαφ τη βασική ανάγκη του ρόστερ του.

Η απόκτηση ενός παίκτη για τον άξονα ήταν επιτακτική για την Ενωση, μιας και οι λύσεις που είχε στα χέρια του ο Μαρίνος Ουζουνίδης για τη μεσαία γραμμή ήταν περιορισμένες. Πέραν του Κρίστιτσιτς, η ΑΕΚ ψάχτηκε στην αγορά για την προσθήκη ενός εξτρέμ, καθώς και ενός ακόμα χαφ, με πιο ανασταλτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον σέρβο άσο. Οι Κιτρινόμαυροι έκαναν επαφές, βρέθηκαν κοντά σε συμφωνία σε κάποιες περιπτώσεις, μέχρι τώρα όμως δεν προέκυψε κάτι ουσιαστικό.

Το… update που έρχεται από τις τάξεις της ΑΕΚ για τα μεταγραφικά αναφέρει ότι τα παραπάνω δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί το τελευταίο διάστημα. Με κάποιες πηγές να μιλούν ακόμα και για «κλειδωμένη» απόφαση της Ενωσης να βάλει φρένο στις μεταγραφικές αναζητήσεις της για τον Ιανουάριο και οι στόχοι που εξετάζονται να αφορούν το φινάλε της σεζόν. Εξέλιξη που φαίνεται να προκύπτει έπειτα από συγκεκριμένα γεγονότα και την αξιολόγηση κάποιων καταστάσεων από τους ιθύνοντες της ομάδας.

Το ζήτημα του εξτρέμ μπήκε στο ψυγείο επί της ουσίας μετά την… επιστροφή του Τάσου Μπακασέτα. Ο διεθνής άσος ήταν εκτός ομάδας από τον Νοέμβριο και αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που η ΑΕΚ κινήθηκε για παίκτη στις θέσεις των άκρων. Από τη στιγμή που ο 25χρονος μεσοεπιθετικός δήλωσε και πάλι «παρών», αλλά και με δεδομένο πως η απόφαση διοίκησης και προπονητή είναι να δοθούν ευκαιρίες και στους Χρήστο Αλμπάνη, Γιάννη Γιαννιώτα, το ζήτημα απόκτησης εξτρέμ έλαβε τέλος για την Ενωση.

Σε ό,τι έχει να κάνει τώρα με τις υπόλοιπες προσθήκες που υπήρχαν στο κάδρο, όπως εκείνη του επιπλέον χαφ, η Ενωση τις βάζει προς το παρόν στο συρτάρι έπειτα από έναν συνδυασμό γεγονότων. Το πρώτο αφορά την αδυναμία του Δικεφάλου να φέρει στα μέτρα του κάποια από τις υποθέσεις που εξέτασε. Η ΑΕΚ κινήθηκε με ένα συγκεκριμένο οικονομικό πλαίσιο, χωρίς να βρει κάποιον παίκτη που θα πείσει τους ανθρώπους της ομάδας να το διαφοροποιήσουν. Ειδικά έπειτα από την τελική συμφωνία με τον Ερυθρό Αστέρα για τον Κρίστιτσιτς, που ξεπέρασε το ταβάνι που είχε τεθεί για την εν λόγω μεταγραφή.

Σιμόες εν αναμονή

Βεβαίως, στην άκρη του μυαλού των Κιτρινόμαυρων υπάρχει και ένας ακόμα παράγοντας που προκάλεσε δεύτερες σκέψεις για την ενίσχυση του κέντρου. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Αντρέ Σιμόες. Που παραμένει χωρίς κάτι χειροπιαστό για την επόμενη μέρα της καριέρας του και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και εκείνος τον… δρόμο του Μπακασέτα. Με τον Πορτογάλο να επιχειρεί μια προσέγγιση προς την ΑΕΚ δηλαδή, ώστε να ανανεώσει το συμβόλαιό του που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και να επιστρέψει στην ομάδα ως ενεργό μέλος.