Από τη μία μια ομάδα ψυχωμένη, με παίκτες που πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα, με πολλά τρεξίματα και με καταπληκτικό στήσιμο μέσα στο γήπεδο, όπως η Λαμία. Κι απ’ την άλλη, ένας Παναθηναϊκός ο οποίος στο συγκεκριμένο γήπεδο συναντάει μόνο προβλήματα, ανήμπορος να βρει και πάλι ένα γκολ, με τα μεγάλα του «όπλα» όπως ο Μακέντα και ο Χατζηγιοβάνης σε τραγική μέρα και μια άμυνα που την έπιανε… τρικυμία κάθε φορά που ο Μπερτόλιο με τον Μπαράλες έρχονταν σε επαφή με την μπάλα.

Η Λαμία απέδειξε για ακόμα μία φορά πως δικαίως την αποκαλούν «κακό δαίμονα» του Παναθηναϊκού, αφού με ένα γκολ – ποίημα από τον Μπερτόλιο επικράτησε με 1-0, όπως συνέβη και πριν από δέκα ημέρες για το Κύπελλο, και έβαλε ζόρια στον Παναθηναϊκό στη «μάχη» για την πεντάδα.

Οι γηπεδούχοι επικράτησαν κατά κράτος στο πρώτο ημίχρονο και πιέζοντας την αναποτελεσματική αμυντική γραμμή του Τριφυλλιού με τον άξονα Μπερτόλιο – Μπαράλες έφτιαξαν φάσεις όπως αυτή του 22ου λεπτού (σουτ του Μπαράλες, μπλόκαρε ο Διούδης), αλλά και εκείνη του 41ου λεπτού όταν ο Μπερτόλιο «τρύπησε» την άμυνα του Παναθηναϊκού, με το τελείωμά του να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Η απάντηση της ομάδας του Δώνη ήρθε με κύριο εκφραστή τον Μακέντα. Ο Ιταλός έχασε δύο φάσεις, όπως στο 29′, όταν πήρε το… ριμπάουντ από το τσίμπημα του Μουνιέ και από καλή θέση πλάσαρε άουτ, αλλά και στο 40′, όταν έκανε… τσαφ από τη σέντρα του Χατζηγιοβάνη.

Οι δύο καλύτεροι παίκτες του γηπέδου, ο Μπερτόλιο και ο Μπαράλες, που είχαν εξαιρετική συνεργασία στο πρώτο μέρος και ταλαιπώρησαν αρκετά την – έτσι κι αλλιώς πολύ προβληματική – άμυνα του Παναθηναϊκού, ήταν οι δύο που συνεργάστηκαν για το 1-0 της Λαμίας. Στο 52′, έπειτα από ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Αντέτζο, ο Μπαράλες, που κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες με τους Κολοβέτσιο και Μαυρομάτη, πήρε κεφαλιά προς τα πίσω, με τον Μπερτόλιο να κάνει την κίνηση και με μια «βολίδα» έξω από την περιοχή να στέλνει την μπάλα στο «παραθυράκι» του Διούδη.

Το γκολ έδωσε στη Λαμία αυτό που έψαχνε. Την ευκαιρία να κλείσει όλους τους χώρους από τη μέση και πίσω, να… οχυρωθεί, να κρατήσει μακριά τους παίκτες του Παναθηναϊκού και να ψάξει μέσω των αντεπιθέσεων να τελειώσει το ματς. Θα μπορούσε να το κάνει στο 58′ και στο 60′, αλλά ο Διούδης κράτησε στα σουτ των Καραμάνου και Μπαράλες, την ώρα που ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να δημιουργήσει, αλλά αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξή του. Αργός, προβλέψιμος και με πολλές… γιόμες όσο η ώρα περνούσε.

Παρ’ όλα αυτά, θα μπορούσε να είχε φτάσει στην ισοφάριση αρχικά σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ που βγήκε ο Γιόχανσον, με τον Σαράνοβ να διώχνει σε κόρνερ στο 62′ και ένα λεπτό αργότερα με τον Μακέντα να δείχνει ξανά ότι βρίσκεται σε ντεφορμάρισμα, χάνοντας ανενόχλητος από τη μικρή περιοχή την ευκαιρία του αγώνα.

Χωρίς τελικές

Ο Δώνης φόρτωσε την επίθεσή του, βάζοντας και Βέργο και Καμπετσή δίπλα στον Μακέντα, και το τελευταίο τέταρτο του αγώνα παιζόταν μονίμως στο μισό που αμυνόταν η Λαμία. Ωστόσο οι Πράσινοι δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί και έφτιαξαν μονάχα μια ευκαιρία, με τον Καμπετσή να αστοχεί εξ επαφής μέσα από την περιοχή στο 93′ του αγώνα. Το 1-0 δεν άλλαξε, με τη Λαμία να μετράει πλέον τρεις νίκες και μία ισοπαλία εντός έδρας κόντρα στον Παναθηναϊκό σε διάστημα 15 μηνών και τις δύο ομάδες να δίνουν ραντεβού την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκαρντοβέλι, Μπλάζιτς (36′ Μπουλούλης), Δημούτσος, Τομάς (81′ Καρυπίδης), Καραμάνος, Μπερτόλιο (66′ λ.τ. Επστάιν), Μπαράλες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Δώνης (78′ Βέργος), Κάτσε, Μουνιέ (59′ Αλτμαν), Χατζηγιοβάνης (73′ Καμπετσής), Μπουζούκης, Μακέντα.