Μια βραδιά, μισή δουλειά, ένας στόχος. Ή πιο απλά: η αποστολή που έχει απόψε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ξάνθη, σε τίτλους. Οι Ερυθρόλευκοι στο πρώτο εντός έδρας ματς για το 2019 υποδέχονται τους Ακρίτες και ψάχνουν μια νίκη που θα ισοδυναμεί σε πρόκριση στους προημιτελικούς του Κυπέλλου.

Το 0-0 στα Πηγάδια (8/1) δίνει το πλεονέκτημα πως η «δουλειά» της οκτάδας γίνεται και με κάθε ισοπαλία με γκολ. Αρα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πρέπει απλά να είναι σοβαρή και συγκεντρωμένη. Τα υπόλοιπα θα έρθουν φυσιολογικά σε μια περίοδο μεγάλων απαιτήσεων και συνεχούς δράσης. Ξεκίνησε από το Σάββατο και τα Γιάννινα και θα πάει έτσι ώς τις 2 Φεβρουαρίου. Ενα οδοιπορικό της μπάλας. Με ματς κάθε τρεις-τέσσερις ημέρες για τους Πειραιώτες. Διάστημα στο οποίο ο Ολυμπιακός ουσιαστικά δεν έχει κανένα περιθώριο στο λάθος. Ούτε στο αποψινό, ούτε βεβαίως στα τρία ματς πρωταθλήματος που ακολουθούν (Αστέρας εκτός, ΑΕΛ εντός, Πανιώνιος εντός).

Και όπως λέγαμε από χθες; Πολύ λογικά ο Πέδρο Μαρτίνς βγάζει από τη φαρέτρα των Ερυθρολεύκων το όπλο του rotation. Ο Πορτογάλος, που χειρίζεται μαεστρικά ώς εδώ τις πολλές και καλές επιλογές που έχει στο ρόστερ του, μπήκε χθες το βράδυ στον πειρασμό να αφήσει «εκτός μάχης» μια σειρά από βασικούς παίκτες. Ακριβώς για να τους έχει έτοιμους για την Κυριακή και την αποστολή εκτός έδρας στην Τρίπολη.

Κοιτάζοντας λοιπόν στη 19άδα για την αποψινή ρεβάνς με την Ξάνθη δεν θα βρει κάποιος τα ονόματα του Βούκοβιτς, του Σισέ, του Κούτρη, του Γκερέρο, του Ναουέλ και φυσικά του τραυματία Καμαρά. Αντίθετα θα διαπιστώσει πως στην αποστολή για πρώτη φορά είναι ο Φράνκο Σολδάνο. Ο νεοαποκτηθείς αργεντινός φορ που αν όλα κυλήσουν εντός πλαισίου θα κάνει το ντεμπούτο του με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Θέλει σιγά σιγά να τον βάλει στο «νόημα» ο Μαρτίνς. Να τον προσθέσει στις επιλογές του. Και ο Σολδάνο ανταποκρίνεται όπως πρέπει σε αυτό το πρώτο του διάστημα στην Ελλάδα. Δουλεύει πολύ και έχει την υπομονή που απαιτείται για μια τόσο δύσκολη μετάβαση. Από την Αργεντινή στην Ελλάδα και σε μια ομάδα που το ρόστερ της κάνει να μοιάζει δεδικασμένο τον υψηλό ανταγωνισμό.

Είναι η παρουσία του Σολδάνο στην αποστολή των Ερυθρολεύκων από μόνη της ένα επιπλέον κίνητρο για να βρεθεί κανείς στο Φάληρο το απόγευμα (19.30), ο Μαρτίνς όμως τα «χαρτιά» της εντεκάδας δεν τα άνοιξε στην χθεσινή προπόνηση. Αρα κάθε άλλο παρά σίγουρη μπορεί να θεωρηθεί η παρουσία του Αργεντινού σε αυτή. Λογικά ο Χασάν είναι εκείνος που θα βρεθεί στο κεφάλι της επίθεσης. Ο Αιγύπτιος που έχει να ξεκινήσει σε ματς από τις 4 Νοεμβρίου (Αρης – Ολυμπιακός 0-1 με δικό του γκολ). Θα έχουμε σίγουρα πολλές αλλαγές στην άμυνα (Μιράντα – Μεριά και Τσιμίκας ετοιμάζονται). Λογικά θα δούμε και τον Νάτχο να ξεκινά για να υπάρξει το απαραίτητο rotation και στη μεσαία γραμμή. Ισως και έναν εκ των Φετφατζίδη ή Μασούρα στα άκρα. Για περισσότερες πληροφορίες όμως… υπομονή. Εως την ώρα του ματς. Είπαμε, τα χαρτιά έμειναν κλειστά χθες στον Ρέντη.

Τα εισιτήρια με Ντιναμό

Και μιας και αναφέραμε την υπομονή, όσοι δεν τη διαθέτουν και βιάζονται να κλείσουν θέση στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την αναμέτρηση με την Ντιναμό Κιέβου (14/2), καλό θα είναι σήμερα κιόλας να μεριμνήσουν σχετικά καθώς κυκλοφορούν τα εισιτήρια του αγώνα με τους Ουκρανούς. Από το πρωί στις 10 και καθημερινά (ώς τις 18.00) μέχρι εξάντλησής τους, τα μαγικά χαρτάκια για την πρώτη μάχη της φάσης των 32 θα είναι στα γκισέ του φαληρικού γηπέδου (έξω από τη Θύρα 25). Με βάση το ενδιαφέρον και τη ζήτηση, το sold out δεν είναι μακριά. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: €20, €25, €30, €40, €50, €65, €80, €140 (VIP) και €200 (VVIP).