«Πενία τέχνας κατεργάζεται» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και από το δημιουργικό πνεύμα αυτής της παροιμιώδους έκφρασης εμφορήθηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος, αρχής γιγνομένης από το σαββατιάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ, εγκαινιάζει μια πρωτοποριακή ηλεκτρονική πλατφόρμα με δυο κατευθύνσεις: αφενός την οικονομική ενίσχυση της ομάδας μέσω ηλεκτρονικών αγορών (εισιτηρίων ή ειδών από την μπουτίκ) και αφετέρου την προσέλκυση επιφανών επιχειρηματιών και δυνητικών επενδυτών από την Ελλάδα ή την Ομογένεια.

Η πρωτοβουλία με το σύνθημα «Keep PAOK alive» (κρατήστε τον ΠΑΟΚ ζωντανό) ανακοινώθηκε χθες και στοχεύει στη μικροχρηματοδότηση της ομάδας, με τον προσδόκιμο στόχο της ΚΑΕ να διατηρήσει την ομάδα σε υψηλό επίπεδο μέχρι να εκδηλωθεί κάποιο σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν τη δυνατότητα είτε να προβούν σε ηλεκτρονικές αγορές αξίας από πέντε έως 1.000 ευρώ, είτε να καταθέσουν χρήματα χωρίς εξαργύρωση σε είδος. Η ΚΑΕ κατέστησε σαφές ότι δεν διενεργεί έρανο, ούτε βγαίνει στη ζητιανιά, αλλά ότι μέσω αυτής της πλατφόρμας επιδιώκει να τους συσπειρώσει και να τους συνεγείρει με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Παράλληλα ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο στο τέλος της σεζόν, αναζητεί στο εξωτερικό επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν ως επενδυτές. Το περασμένο Σάββατο βρέθηκε στο Λονδίνο, ενώ σκοπεύει στο πλαίσιο μιας τουρνέ να επισκεφθεί τη Γερμανία, τη Σουηδία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, στο πλαίσιο της δεδηλωμένης εξαγγελίας του για το άνοιγμα προς την Ομογένεια.

Με τον ύψους 2μ.08 αμερικανό σέντερ Τζόντρε Τζέφερσον (αντί του Γιανίκ Μορέιρα), αλλά χωρίς τον Γιάννη Αθηναίου ο οποίος αποχώρησε και θα συνεχίσει την καριέρα του στη γαλλική Προβάνς, ο Δικέφαλος υποδέχεται απόψε στις 19.30 στην Πυλαία την τσεχική Οπάβα, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Β’ ομίλου του Champions League. «Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα γεγονότα πρέπει να τα ακολουθήσουμε» σχολίασε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Για τον ΠΑΟΚ (6-5) που ισοβαθμεί με τη Ναντέρ, πίσω από την Τενερίφη (9-2), τη Βενέτσια (8-3) και τη Χολόν (7-4), η νίκη είναι εκ των ων ουκ άνευ ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Δυο ώρες αργότερα (21.30) στο ομώνυμο προάστιο της Μαδρίτης η κάτοχος του τροπαίου και πρωτοπόρος του Γ’ ομίλου ΑΕΚ (9-2) αντιμετωπίζει την ισπανική Φουενλαμπράδα (3-8) με τον Λούκα Μπάνκι να επισημαίνει ότι «η πρωτιά βρίσκεται στα χέρια μας, αλλά το ματς κρύβει παγίδες και κινδύνους».