Ο Πανιώνιος νίκησε στη Νέα Σμύρνη τον ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στους Ζωσιμάδες εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη διάθεση, ενώ ο ΠΑΣ δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Μανοΐλοβιτς στο πρώτο μέρος. Σε αυτό το διάστημα το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές φάσεις.

«Αξίζαμε τη νίκη. Το Κύπελλο είναι μία διοργάνωση που μας ενδιαφέρει. Εχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα συγκριτικά με τον πρώτο γύρο. Εχουν μπει νέα παιδιά και δίνουν όλοι το 100%. Μας ενδιαφέρει να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο», σημείωσε ο τεχνικός του Πανιωνίου, Ακης Μάντζιος.

«Στο πρώτο μέρος δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις να πετύχουμε γκολ και νομίζω πως με την εικόνα που δείξαμε το αξίζαμε. Στο δεύτερο μέρος μας επηρέασε το γκολ, αλλά και ο τρόπος που το δεχθήκαμε. Στο διάστημα αυτό δεν έγιναν πολλές φάσεις, αλλά ο Πανιώνιος στάθηκε πιο τυχερός, πέτυχε δύο γκολ και πήρε την πρόκριση», υποστήριξε ο τεχνικός του ΠΑΣ, Γιάννης Πετράκης. «Τώρα ακολουθεί ένα σπουδαίο παιχνίδι, με τον Απόλλωνα για το πρωτάθλημα».

Ο Πανιώνιος λοιπόν πέτυχε και τα δύο γκολ στο δεύτερο μέρος. Το 1-0 στο 52′ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Ντουρμισάι (ο διαιτητής Βρέσκας καταλόγισε την παράβαση σε χέρι του Ευαγγέλου), το οποίο αμφισβήτησαν οι φιλοξενούμενοι.

Το δεύτερο γκολ σημείωσε ο Σαραμαντάς στο 75ο λεπτό με ωραία ατομική προσπάθεια.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ακης Μάντζιος): Μανοΐλοβιτς, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κεϊτά, Κόρμπος (86′ Μπανανά), Μανθάτης, Τσιλούλης (69′ Καμαρά), Κούρντι, Ντουρμισάι (90′ Οικονομίδης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Νεοφ. Μιχαήλ, Αλ. Μιχαήλ, Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Τσικάρσκι (68′ Σεργκελασβίλι), Κάστρο, Βιδάλ (73′ Παμλίδης), Αποστολόπουλος, Ξύδας, Αθανασιάδης, Μάνος (65′ Κρίζμαν).