Κοντεύει, πλέον, να εξελιχθεί σε αστείο αυτό που συμβαίνει κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει για να αγωνιστεί στη Λαμία. Τρεις ήττες και μία ισοπαλία σε τέσσερις μήνες και μέσα σε διάστημα μόλις 15 μηνών είναι για… μελέτη. Δεν παίζει δα και σε κάποια σκληρή έδρα ή με κάποιο μεγαθήριο για να μην μπορεί να κερδίσει.

Η Λαμία πλήγωσε τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, τον είχε πληγώσει και δέκα μέρες νωρίτερα με το 1-0 του Κυπέλλου και πλέον οι Πράσινοι καλούνται αύριο όχι μόνο να κερδίσουν, αλλά να το κάνουν και με σκορ πρόκρισης, ώστε να περάσουν εκείνοι στα προημιτελικά του θεσμού. Ενα ματς που μοιάζει με το πρώτο «must win» παιχνίδι της σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Εκείνο όπου καλούνται να αποδείξουν από τι μέταλλο είναι φτιαγμένοι, να διαχειριστούν τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας που έχει το συγκεκριμένο παιχνίδι και να ξεπεράσουν το εμπόδιο. Γιατί… «must win». Τουλάχιστον για τρεις λόγους, σε μια χρονική περίοδο που τους έχει πολύ μεγάλη ανάγκη ο Παναθηναϊκός. Ο πρώτος έχει να κάνει με την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση που θέλουν οι Πράσινοι να επαναφέρουν εντός ομάδας. Εντός αποδυτηρίων. Μετά τις γιορτές ο Παναθηναϊκός φαίνεται σαν να έχει χάσει τον εαυτό του, κάτι που φαίνεται και από ατομικές κινήσεις ποδοσφαιριστών. Ο Μακέντα δεν εκτελεί με την ίδια αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα να χάνει γκολ που δεν έχανε. Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης δεν παίρνουν τις ίδιες πρωτοβουλίες, η άμυνα έχει χάσει τη συνοχή της. Κι όσο μια ομάδα δεν κερδίζει, τόσο αυτά γιγαντώνονται.

Ο δεύτερος αφορά τον κόσμο της ομάδας. Οση «ζεστασιά» κι αν έδειξε στο ξεκίνημα της σεζόν, αυτό συνέβη με τις επιτυχίες και τις συνεχόμενες νίκες. Με το ποδόσφαιρο που έπειθε τον κόσμο να πάει στο γήπεδο. Αν ο Παναθηναϊκός χάσει τον στόχο του Κυπέλλου και δεν καταφέρει να επανέλθει στα καλά αποτελέσματα είναι δύσκολο – και λόγω του… αποξενωμένου ΟΑΚΑ – να επαναφέρει τον κόσμο του στις εξέδρες.

Ο τρίτος αφορά φυσικά τον στόχο αυτόν καθαυτόν του Κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός θα έχει ζωντανό έναν στόχο… κούπας, που μπορεί να τον διεκδικήσει μέχρι τέλους. Αν προκριθεί και έρθει μια καλή κλήρωση, που θα του δώσει ρόλο φαβορί, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για τα ημιτελικά. Κι εκεί, σε δύο ματς, μπορεί να συμβούν όλα, ανεξαρτήτως αντιπάλου, αφού πλέον και το κίνητρο για τη διεκδίκηση ενός τίτλου θα είναι πολύ υψηλό.

Προπονήθηκε ο Κουρμπέλης

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός του Γιώργου Δώνη ενόψει του αυριανού αγώνα δεν είναι άλλος από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν αγωνίστηκε στο ματς της Δευτέρας και έλειψε πολύ από τον Παναθηναϊκό, ενώ φαίνεται να έχει αποφασίσει να πάει σε συντηρητική αγωγή προκειμένου να γλιτώσει το χειρουργείο τώρα που ο Παναθηναϊκός έχει πολλά και κρίσιμα παιχνίδια.

Ο Κουρμπέλης προπονήθηκε χθες κανονικά, χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις και αν ακολουθήσει και σήμερα το κανονικό πρόγραμμα, ο Δώνης θα τον πάρει στην αποστολή. Και πιθανότατα θα τον βάλει και στην αρχική ενδεκάδα του αυριανού αγώνα κόντρα στην ομάδα του Μάκη Χάβου. Φυσικά, στο αυριανό ματς θα επιστρέψει και ο Ινσούα, που επίσης έλειψε πολύ από το ματς στη Φθιώτιδα, ενώ δεν αποκλείεται να μείνει έξω ο Μουνιέ και να δούμε έναν εκ των Καμπετσή ή Βέργου δίπλα στον Μακέντα, καθώς το πιθανότερο είναι ο Παναθηναϊκός να αγωνιστεί με δύο σέντερ φορ.

Πούγγουρας και Κότσαρης έκαναν χθες θεραπεία και γυμναστήριο, ενώ οι παίκτες θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους με τη σημερινή απογευματινή προπόνηση. O Χρήστος Δώνης δέχθηκε μια κλωτσιά στη γάμπα και σήμερα θα κριθεί η συμμετοχή του στο αυριανό παιχνίδι.