Εδώ και αρκετές εβδομάδες η ΑΕΚ είχε ξεκινήσει τη διαδικασία για την αγορά του Μάριου Οικονόμου από την Μπολόνια, προκειμένου να κρατήσει τον διεθνή στόπερ στις τάξεις της και μετά το καλοκαίρι. Ο έλληνας αμυντικός είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι από τους πρωταθλητές με τη μορφή δανεισμού και στη συμφωνία με τον ιταλικό σύλλογο υπήρχε οψιόν που επέτρεπε στην ΑΕΚ να κάνει δικό της τον Οικονόμου μέχρι το 2022.

Χθες, η Ενωση ήρθε σε συμφωνία με την Μπολόνια, κατέβαλε στην ομάδα του Καμπιονάτο ένα ποσό κοντά στις 400.000 ευρώ και ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνούς άσου. Που θα μείνει έτσι στην ΑΕΚ για τα επόμενα τρία χρόνια, με στόχο να αποτελέσει βασικό κομμάτι του κορμού της και, βεβαίως, να αγωνιστεί με τη φανέλα της στο νέο γήπεδο.

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση των δικαιωμάτων του Μάριου Οικονόμου από την Μπολόνια. Ο έλληνας διεθνής αμυντικός υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του έως το καλοκαίρι του 2022.

Ο Μάριος Οικονόμου ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2018 και μετράει ήδη με την κιτρινόμαυρη φανέλα εννέα εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, μία στο Κύπελλο και οκτώ στο UEFA Champions League, όντας βασικό στέλεχος στην επιτυχία της επιστροφής της ομάδας μας στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Επειτα από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του, ο Μάριος Οικονόμου μίλησε στην επίσημη σελίδα της ΑΕΚ, δηλώνοντας ευγνώμων απέναντι στην Ενωση, που πίστεψε σε εκείνον και έδειξε εμπράκτως πως υπολογίζει σε εκείνον για την επόμενη μέρα της.

«Αισθάνομαι ευγνώμων απέναντι στην ΑΕΚ και για την επιλογή που έκανε στο πρόσωπό μου το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και για την εμπιστοσύνη που εισέπραξα στη συνέχεια. Αποτελεί για μένα υποχρέωση να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, καταβάλλοντας το 100% των δυνάμεών μου, προκειμένου να φανώ αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης» είπε ο Οικονόμου.

Με αλλαγές για πρόκριση

Η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα στο ΟΑΚΑ τον Κισσαμικό, με στόχο να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση στις «8» του Κυπέλλου μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναμένεται να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τα δύο παιχνίδια που προηγήθηκαν, προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του και παράλληλα να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ το τελευταίο διάστημα.

Θέση βασικού αναμένεται να πάρουν ποδοσφαιριστές όπως ο Τσιντώτας, ο Γιούσης, ο Σβάρνας, ο Μπογέ, ο Κρίστιτσιτς και ο Κλωναρίδης, ενώ ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν θα διατηρηθεί το 3-5-2 που εφαρμόζει τελευταία ο τεχνικός της Ενωσης ή θα δούμε έναν διαφορετικό σχηματισμό.

Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ περιλαμβάνει κάτω από τα δοκάρια τον Τσιντώτα, στην άμυνα τους Μπακάκη, Οικονόμου, Σβάρνα, Γιαννούτσο, στο κέντρο τους Αλεφ, Κρίστιτσιτς, στα άκρα τους Γιούση, Μπογέ και τον Κλωναρίδη με τον Πόνσε στην επίθεση. Θυμίζουμε πως εκτός μάχης για το σημερινό ματς Κυπέλλου με τον Κισσαμικό έχουν τεθεί οι τραυματίες Γιαννιώτας, Γιακουμάκης και Γαλανόπουλος.