Η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε – κάποια στιγμή – στην Τούμπα μεταφέρθηκε από τους παίκτες του ΠΑΟΚ στο χορτάρι.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πλήρωσε με σκληρό νόμισμα την Παναχαϊκή για τη μοναδική ήττα της (2-1) εδώ και έναν χρόνο σε ελληνική διοργάνωση και πέρασε με χαρακτηριστική άνεση στα προημιτελικά του Κυπέλλου (5-0).

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν βέβαια το πρώτο γκολ του Γιόζιπ Μίσιτς στο ντεμπούτο του. Ο Κροάτης μπήκε στο 57′ και δέκα λεπτά αργότερα σημείωσε το ωραιότερο γκολ του αγώνα με εξωτερικό φάλτσο για να κλείσει το σκορ.

«Ακόμα και όταν ήταν ο Πρίγιοβιτς εδώ, είχαμε πολλά παιχνίδια όπου χάναμε πολλές ευκαιρίες. Δεν μου αρέσει να συνδέονται όλα τα πράγματα με τον Πρίγιοβιτς, η ζωή συνεχίζεται και μετά απ’ αυτόν. Εμεινε εδώ ενάμιση χρόνο και μας βοήθησε, όπως τον βοηθήσαμε κι εμείς. Πρέπει να συνεχίσουμε» τόνισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου, που κατεβάζοντας μια άκρως επιθετική ενδεκάδα και φυσικά όλη με βασικούς, έδειξε από τη σέντρα πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει το παιχνίδι.

Μάλιστα το άγχος έφυγε από το πρώτο πεντάλεπτο κιόλας όταν ο Λέο Μάτος έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα (βρήκε και λίγο πάνω στον Πλέγα), καθώς ο τερματοφύλακας Καπούταγλης είχε εξουδετερωθεί από λανθασμένη έξοδο.

Ενας άλλος Λέο, ο Ζαμπά, τελείωσε με ιδανικό πλασέ την εξαιρετική πάσα του Ακπόμ για το 2-0 (37′) στο πιο όμορφο γκολ όσον αφορά τη συνεργασία.

Ζαμπά και Λημνιός συνεργάστηκαν για το 3-0 (46′) ενώ οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο 54′ όταν ο Ζαμπά σημείωσε το δεύτερό του γκολ από πάσα του Λημνιού (4-0).

Οπως και στη Νέα Σμύρνη, κακώς δεν μέτρησε γκολ του Ακπόμ που δεν ήταν οφσάιντ.

«Ρώτησα τον Ακπόμ αν είναι απογοητευμένος, γιατί δεν κατάφερε να σκοράρει. Επαιξε εξαιρετικά πάντως, η ομάδα κέρδισε, οπότε πρέπει να είναι ευχαριστημένος. Νιώθω καλά, το πιο σημαντικό είναι πως νικήσαμε σήμερα. Κάναμε εξαιρετική εμφάνιση και με ικανοποίησε αυτό» πρόσθεσε ο Λουτσέσκου, που περιμένει να δει τι θα γίνει με την ανανέωση του Βαρέλα (υπάρχει απόκλιση περίπου 500.000 ευρώ).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (68′ Λύρατζης), Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Σάκχοφ, Καντουρί (74′ Καρέλης), Μπίσεσβαρ (58′ Μίσιτς), Λημνιός, Ζαμπά, Ακπόμ.

Παναχαϊκή (Σ. Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Σωτηράκος, Παπατόλιος (58′ Μυστακόπουλος), Ελευθεριάδης (53′ Μαυρίας), Πλέγας, Αργυρόπουλος, Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (75′ Μασούρας).