Ακαρπες απέβησαν για δεύτερη ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού αεροπλάνου τύπου Piper PA-46 το οποίο απογειώθηκε από τη Νάντη με προορισμό το Κάρντιφ της Ουαλίας, στο οποίο επέβαινε ο αργεντινός ποδοσφαιριστής Εμιλιάνο Σάλα.

Στις 8.23 μ.μ. της Δευτέρας η βρετανική Ακτοφυλακή έλαβε σήμα από τον πύργο ελέγχου της νήσου Τζέρσι πως χάθηκε η επαφή με το μικρό αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν δύο άνθρωποι. Η γαλλική Πολιτική Αεροπορία επιβεβαίωσε πως ο ένας ήταν ο Σάλα, ο οποίος ταξίδευε στην Ουαλία προκειμένου να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα, την Κάρντιφ.

Η μεταγραφή του 28χρονου ποδοσφαιριστή ολοκληρώθηκε το Σάββατο έναντι 17 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ για τον ουαλικό σύλλογο. Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Σάλα είχε εκφράσει την ανυπομονησία του να ξεκινήσει προπονήσεις και να συναντήσει τους νέους συμπαίκτες του.

Εν αναμονή της μπλε κάρτας του ο αργεντινός παίκτης επέστρεψε στην παλιά του ομάδα για να αποχαιρετήσει τους παλιούς του συμπαίκτες. Από την Ουαλία ταξίδεψε με το Piper το οποίο ανήκει στον ιδιοκτήτη της Κάρντιφ.

Γαλλική ιστοσελίδα αποκαλύπτει πως ο Σάλα εκμυστηρεύτηκε στον φίλο και παλιό συμπαίκτη του Νικολά Παλουά πως φοβόταν για την ασφάλειά του με το μικρό αεροπλάνο, γιατί η πτήση από την Ουαλία στη Νάντη ήταν αρκετά δύσκολη.

Το τελευταίο του μήνυμα στα social media ήταν μια φωτογραφία του με την οποία αποχαιρετούσε τους συμπαίκτες του στη Ναντ λέγοντας: «Το τελευταίο Ciao @FCNantes».

Το εξαθέσιο αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ 20 χιλιόμετρα βόρεια της νήσου Γκέρνσι κι ενώ είχε εκπέμψει SOS στα 1.700 μέτρα.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή πλωτά και εναέρια μέσα από τη Βρετανία και τη Γαλλία.

Ο πατέρας του ποδοσφαιριστή Οράσιο Σάλα είναι οδηγός φορτηγών και απουσίαζε από το σπίτι, όταν ένας φίλος του είδε στην τηλεόραση τι είχε συμβεί και του τηλεφώνησε: «Είναι ένα παιδί που πάντοτε παλεύει, ένα αγροτόπαιδο, ένα ταπεινό παιδί. Δεν ξέρω τίποτα. Μου είπαν πως ο Εμιλιάνο ταξίδευε από τη Νάντη στο Κάρντιφ, αλλά κανείς δεν μου τηλεφώνησε να μου πει οτιδήποτε, ούτε από τη Γαλλία ούτε από την Ουαλία».

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Κάρντιφ, Μεχμέτ Νταλμάν εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία του για τις τελευταίες εξελίξεις και αναμένει περαιτέρω ενημέρωση πριν μπορέσει να πει οτιδήποτε.

Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι των Αρχών, θα πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα με εναέριο μέσο που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου του ιδιοκτήτη της Λέστερ, Βικάι Σριβανταναπράμπα.

Το σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου της Ναντ με τη Σανουά Σεντ-Γκρατιέν αναβλήθηκε για την Κυριακή για ευνόητους λόγους.