ΟΙ εξελίξεις είναι ραγδαίες. Καταιγιστικές, μπορείς να πεις. Και κατά πώς έχει πει ο ποιητής, όπου φτωχός κι η μοίρα του. Ερημος βαρύς και μόνος, χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα, ο Σταύρος. Ο πάλαι ποτέ Λεβέντης μετράει ανάποδα. Ο υπερήφανος Πάνος με τη μέθοδο των δανεικών βουλευτών την έχει σκαπουλάρει προς το παρόν. Αλλά ώς πότε; Κόβεις, δηλαδή, Παπαχριστόπουλο και Ζουράρι, για Κουλούρη και Ουάρντα; Να τρυπάνε τα δίχτυα; Με δανεικούς στο ποδόσφαιρο, πότε πότε, γίνεται δουλειά. Πρωτάθλημα πήρε η ΑΕΚ με Κονέ, Αραούχο, Λιβάγια, Λάζαρο. Με δανεικούς στην πολιτική δεν γίνεται ποτέ. Εξού και ο Πάνος που λέγαμε έχει αρχίσει να ψάχνεται. Αν μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, ούτε τρίτο δεν θα βρίσκει για να παίξουνε πρέφα.

Ατζέντα

Με τον εν λόγω Καμμένο ν’ ανοίγει τα χαρτιά του και να γίνεται σαφής. «Μιλάω με πάρα πολλούς υπουργούς της ΝΔ εποχής Καραμανλή. Πάνω από 45 υπουργοί του Καραμανλή είναι εκτός πολιτικής». Τι καταλαβαίνεις; Θα δώσω την απάντηση. Χωρίζεις, ξεμένεις από σύντροφο. Τι κάνεις; Αυτό που κάνουν όλοι. Ανοίγεις την ατζέντα κι αρχίζεις τα τηλέφωνα. Στις πρώην. «Τι κάνεις, βρε ψυχή; Χαθήκαμε. Είσαι για κανένα ποτό απόψε;». Μία, δύο, τρεις, κάποια θα κάτσει. Αυτό ακριβώς κάνει κι ο Πάνος. Βρήκε 45 και πλέον πρώην υπουργούς κι έχει αρχίσει τα τηλέφωνα. Σ’ ένα 20% να βρει ανταπόκριση, μαζεύει καμιά δεκαριά. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα και να εκθέτουμε ανθρώπους. Που δεν φταίνε σε τίποτα.

Δελφινάριο

Το καλύτερο ωστόσο το άφησε για το τέλος: «Με την Ενωση Κεντρώων υπάρχουν περιθώρια να συζητήσουμε μαζί. Και με τον ίδιο τον κ. Λεβέντη». Θα μπορούσες να πεις ότι το άκουσε ο Μάρκος Σεφερλής κι έπαθε κατάθλιψη. Για λουκέτο θα πάει το Δελφινάριο, αν ευοδωθεί αυτή η συνεργασία. Μιλάμε για πάταγο. Σχετικά με την πινακίδα και το ποιο όνομα θα μπει πρώτο δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Θα υπερισχύσει η αγάπη για την πατρίδα. Μακριά όμως από μας ο ευτελισμός και η διακωμώδηση της πολιτικής. Φροντίζει γι’ αυτό άλλωστε το ίδιο το πολιτικό προσωπικό. Αν κι εδώ που τα λέμε, ο Λεβέντης σε σχέση με τον Πάνο είναι λίαν σοβαρός. Ούτε φοράει στολές και μασκαρεύεται ούτε βάζει τα κλάματα με το παραμικρό.