Τα σημαντικότερα έργα που ξεκίνησε πριν από σχεδόν πέντε χρόνια η δημοτική Αρχή του Πειραιά, με στόχο να αλλάξει η πόλη, δικαιώνουν περίτρανα το όραμα του Πειραιά Νικητή. Μάλιστα, ο απολογισμός αυτός βρέθηκε στο επίκεντρο της μεγάλης εκδήλωσης που πραγματοποίησε την Τρίτη ο συνδυασμός, παρουσία του πρώτου σε σταυρούς εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Ευάγγελου Μαρινάκη.

Στην κατάμεστη αίθουσα RED 1925 του γηπέδου Γεώργιος Καραϊσκάκης βρέθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιάννης Μώραλης με στελέχη και υποψηφίους του Πειραιά Νικητή. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πειραιά, το 2014 ξεκίνησε μια συλλογική προσπάθεια προκειμένου να πάει μπροστά η πόλη, η οποία βρισκόταν σε μια στασιμότητα. Ο Μώραλης επεσήμανε πως μεγάλα θέματα του Πειραιά, όπως το Μικρολίμανο, η αξιοποίηση του Πύργου και το θέμα των δικαστηρίων, που για δεκαετίες βρίσκονταν σε εκκρεμότητα, έχουν πλέον δρομολογηθεί.

Μάλιστα, ο δήμαρχος της πόλης, αναφερόμενος και στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τόνισε πως κάποιοι θέλουν να επιβάλουν από τώρα την προεκλογική περίοδο με άκομψο τρόπο, διευκρινίζοντας πως ο Πειραιάς Νικητής και ο ίδιος προσωπικά θα κατέβουν στις εκλογές με τον ίδιο τρόπο, όπως το 2014, δίνοντας σημασία στο να προβληθεί το έργο τους, και όχι στους αντιπάλους.

Εξέφρασε, δε, την αισιοδοξία του, χωρίς, όπως είπε, να υποτιμά κανέναν αντίπαλο, ότι ο Πειραιάς Νικητής θα τα καταφέρει και σε αυτές τις εκλογές. Αλλωστε, ο συνδυασμός έχει θετικό πρόσημο στην κοινωνία του Πειραιά, καθώς δεν είναι μια παράταξη αγκυλωμένη σε κάποιο κόμμα, και αυτό αρέσει στον κόσμο.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Μαρινάκης σημείωσε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι μακριά από τα κόμματα, αλλά δυστυχώς το σημερινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, είναι καθαρά πολιτικό.

«Το τι έχει συμβεί τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια στην Ελλάδα πρέπει να το καταλάβουμε σε όλη του την έκταση, γιατί διαφορετικά κι εμείς θα είμαστε άξιοι της τύχης μας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως εμείς οι ίδιοι έχουμε ευθύνη έναντι του εαυτού μας, γιατί εμείς τους δώσαμε τη δύναμη να το πράξουν. Επίσης, εκείνο που μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση είναι ότι ο κόσμος δεν έχει κουράγιο να αντισταθεί, έχει χάσει την ελπίδα του, και αυτό είναι κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ λυπηρό. Θα πρέπει λοιπόν από εδώ, από τον Πειραιά, να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν μπορούμε να βλέπουμε την πατρίδα μας να βουλιάζει εξαιτίας συγκεκριμένων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν ξεπουλήσει την Ελλάδα για τα επόμενα 100 χρόνια. Οι άνθρωποι αυτοί, εδώ και πάρα πολύ καιρό, έχουν χάσει ξεκάθαρα την κοινωνική πλειοψηφία και παρ’ όλα αυτά δεσμεύουν τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας σε κάτι το οποίο δεν έχει γυρισμό. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα γεγονός που πρέπει, αν μη τι άλλο, να μας προβληματίσει και να μας κινητοποιήσει. Ας κάνουμε λοιπόν έστω και μια μικρή αντίσταση για να το δουν όλοι στη χώρα μας σαν ένα παράδειγμα. Είναι απαράδεκτο να τους αφήνουμε να αλωνίζουν και να κάνουν όλα αυτά που βιώνουμε καθημερινά. Είναι ψεύτες, είναι άνθρωποι που δεν έχουν δείξει κανένα σημάδι πατριωτισμού. Βλέπετε τώρα τι γίνεται, πώς ξεπουλάνε την πατρίδα μας, και δεν είναι μόνο αυτό, είναι θρασύτατοι και δεν το κρύβουν κιόλας» τόνισε.

Αναφερόμενος, μάλιστα, στην πόλη του Πειραιά, σημείωσε πως «εμείς προσπαθήσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε για την πόλη μας. Ξέρετε πως εγώ προσέφερα και θα συνεχίσω να προσφέρω με προσωπικές μου δαπάνες, χωρίς να υπάρχει κανένα επιχειρηματικό συμφέρον. Μοναδικό μου κίνητρο ήταν και είναι η αγάπη μου για την πόλη μας. Κάθε μέρα που κινούμαι μέσα στον Πειραιά και βλέπω κάτι το οποίο είναι στραβό, παίρνω άμεσα πρωτοβουλία για να διορθωθεί. Θεωρώ εξάλλου την πόλη μας σπίτι μου».