Ο Ολυμπιακός απέκτησε προβάδισμα για την κατάκτηση του Λιγκ Καπ στο βόλεϊ, καθώς στον χθεσινό πρώτο τελικό επικράτησε στην Ερμούπολη του Φοίνικα Σύρου με 3-1 (25-22, 20-25, 24-26, 18-25).

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν επικρατώντας στο πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν ρυθμό και με σωστές επιθετικές επιλογές και πολύ καλό σερβίς έφτασαν στη νίκη. Ετσι, για να κατακτήσουν το τρόπαιο χρειάζονται δύο σετ στο δεύτερο παιχνίδι που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο κλειστό του Ρέντη. Κορυφαίος για τον Φοίνικα ο Καϊσλασάλο (21 π., 19/35 επ., 2 άσοι), ενώ για τον Ολυμπιακό έκαναν καλή δουλειά οι κεντρικοί Πετρέας και Ανδρεάδης, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Σμιτ (18 π., 13/28 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ).

«Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και νίκησε δίκαια. Βγάλαμε αντίδραση στο τρίτο σετ και ισοφαρίσαμε, όμως δεν εκμεταλλευτήκαμε τις δύο κόντρα μπάλες και από εκεί και μετά ήταν λογικό να χάσουμε, κόντρα σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Στον Ρέντη θα πάμε να παλέψουμε, εξάλλου στον αθλητισμό ζούμε για τις εκπλήξεις», είπε ο ακραίος του Φοίνικα, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

«Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες που τα έδωσαν όλα, μόλις δυο μέρες μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να ελέγχουμε την κούραση με τα πολλά παιχνίδια που έχουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οι παίκτες έκαναν πολύ καλή προσπάθεια, ήλεγξαν τον ρυθμό μετά το πρώτο σετ και έτσι κάναμε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του Λιγκ Καπ», είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ.