Την τιμητική τους θα έχουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι μικροί – αλλά και μεγαλύτεροι – σινεφίλ καθώς ταινίες για όλες τις ηλικίες, αλλά και πολλές σε μοναδικές προβολές υπόσχονται πολλές ώρες κινηματογραφικής εμπειρίας και ταξίδια στον χρόνο, σε άλλους πλανήτες, παραμυθένιους κόσμους. Επίσης θα προβάλλονται ταινίες με υπογραφές μικρών σκηνοθετών. Φώτα, κάμερα, πάμε!

Πώς εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι; Και πόσο πιθανό είναι άραγε ένα αντίστοιχο σενάριο μελλοντικής εξαφάνισης των ειδών που ζουν σήμερα στον πλανήτη μας; Οι απαντήσεις κρύβονται στην εντυπωσιακή ψηφιακή προβολή που περιμένει μικρούς και μεγάλους στο Πλανητάριο, στο Ιδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387) το Σάββατο και την Κυριακή στις 12.30. Μια περιπλάνηση στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων πάνω στη Γη, αλλά και της μυστηριώδους εξαφάνισής τους.  Παρουσιάζοντας μερικές μόνο από τις πιθανές ερμηνείες της μαζικής εξαφάνισης των δεινοσαύρων η ψηφιακή παράσταση «Ο θάνατος των δεινοσαύρων» εστιάζει και στην επικρατέστερη θεωρία, σύμφωνα με την οποία οι δεινόσαυροι χάθηκαν από το πρόσωπο της Γης εξαιτίας της συντριβής στον πλανήτη μας ενός τεράστιου αστεροειδούς πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια. Εισιτήρια 6 ευρώ και 4 ευρώ μειωμένο.

Από την Ολυμπία στην Αθήνα για πρώτη φορά ταξιδεύει η  μεγαλύτερη νεανική και παιδική κινηματογραφική γιορτή της χώρας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Oλυμπίας για Παιδιά και Νέους και η Camera Zizanio. Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48) οι προβολές θα ξεκινήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο στις 16.00 και θα ολοκληρώνονται τα μεσάνυχτα χωρισμένες σε δίωρες ζώνες προβολών που αντιπροσωπεύουν όλα τα είδη (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μικρού και μεγάλου μήκους) και απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες: από παιδιά νηπιαγωγείου μέχρι εφήβους. Το Σάββατο μεταξύ άλλων θα προβληθεί στις 20.00  η περιπετειώδης ταινία «Land of Glass» από τη Δανία, ενώ στις 22.00 σε πρώτη προβολή στην Αθήνα η μαυρόασπρη ταινία «Fortuna» (Eλβετία – Βέλγιο) που αφηγείται την ιστορία μιας 14χρονης προσφυγοπούλας από την Αιθιοπία, η οποία χάνει τους γονείς της στη Λαμπεντούζα, βρίσκει καταφύγιο σε ένα ίδρυμα στην Ελβετία, ερωτεύεται έναν μεγαλύτερο άντρα, και η ζωή της παίρνει μια απρόβλεπτη τροπή. Την Κυριακή θα προβληθεί η φετινή επίσημη πρόταση της Κένυας για τα Οσκαρ, «Σούπα Μόντο», που μιλά για τους τελευταίους μήνες της ζωής της 9χρονης Τζο, στις 20.00, ενώ στις 18.00 θα προβληθεί η ταινία «Λιάνα» (Σουαζιλάνδη – Κατάρ – ΗΠΑ), που συνδυάζει τη ζωντανή δράση με το κινούμενο σχέδιο με ηρωίδα ένα κορίτσι το οποίο ξεκινάει για μια επικίνδυνη αποστολή διάσωσης των δίδυμων αδελφών της. Το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ και συνοδεύεται από βιβλίο – δώρο.