Τελικά πέραν τούδε θα πρέπει να παρατηρείται σαν… σύνδρομο. Το σύνδρομο της Λαμίας για τον Παναθηναϊκό που από χθες το βράδυ ουσιαστικά είδε τη σεζόν του να παίρνει διαφορετική διαδρομή. Κάτι σαν το τέλος της αθωότητας για την πιτσιρικαρία του Γιώργου Δώνη, αυτός ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Κυπέλλου. Μια κατάσταση όχι προσαρμοσμένη στο «δεν πειράζει» moto της χρονιάς για τους Πρασίνους. Γιατί… πειράζει.

Ειδικά για τον τρόπο που ήρθε. Οχι τη ρουλέτα των πέναλτι, αλλά την εικόνα ώς εκεί. Και μάλιστα κόντρα σε έναν αντίπαλο που δεδομένα έχει άλλα βάσανα. Δεν νομίζουμε πως θα εκφράσει κάποιος διαφορετική άποψη. Τη μάχη της σωτηρίας είχε κατά νου ο Χάβος εμφανίζοντας την ομάδα του στο ΟΑΚΑ με μια σειρά από αλλαγές πρώτης γραμμής. Τον Ατρόμητο υποδέχεται την Κυριακή ψάχνοντας «κάτι» που θα την τραβήξει μακριά από τη ζώνη των… υποψήφιων καταραμένων της Σούπερ Λίγκας. Ποιο Κύπελλο; Πού να το περίμενε πως σήμερα (12.00) θα είναι στην κλήρωση για την επόμενη φάση του θεσμού των «εκπλήξεων» που όντως από εκπλήξεις άλλο τίποτε. Διότι δεν ήταν μόνο η Λαμία. Ηταν και ο Εργοτέλης που μετά τον Αρη έστειλε… σπίτι του τον ΟΦΗ. Στα πέναλτι και εκείνος. Από σασπένς λοιπόν άλλο τίποτε.

Ουσιαστικά με θέα στην 8άδα υπάρχουν πια τρία διαφορετικά γκρουπ δυναμικότητας. Η τρόικα Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ που φυσικά έχουν στόχο την κατάκτηση. Ο Ατρόμητος και ο Αστέρας που φιλοδοξούν με λίγη τύχη (στις κληρώσεις) να πάνε όσο πιο μακριά μπορούν, έχοντας παρελθόν σε τελικούς. Ο Πανιώνιος που θα ήταν και εκείνος σε αυτή την κατάσταση αν δεν αντιμετώπιζε εσχάτως τόσο πολλά προβλήματα μαζεμένα. Και είναι και η Λαμία με τον Εργοτέλη που ήδη ξεπέρασαν την προσδοκία.

Τα σημερινά σταυρώματα είναι κλειδί. Και όχι μόνο για το Κύπελλο. Ισως και για το πρωτάθλημα. Διότι η ημερομηνία για τον πρώτο προημιτελικό είναι 6 Φεβρουαρίου. Τρεις μέρες μετά το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και τέσσερις πριν από το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός για τη Σούπερ Λίγκα. Αν εκεί ανάμεσα προκύψει και άλλο ντέρμπι για δύο εξ αυτών; Τότε το πράγμα θα μπερδέψει πολύ. Γενικά όμως παρατηρώντας τις κληρώσεις τα τελευταία χρόνια, ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να ανησυχεί για την τύχη του. Για τους άλλους; Δεν είμαστε σίγουροι…