Αγωνία στην Παρί Σεν Ζερμέν για το déjà vu του περσινού τραυματισμού του Νεϊμάρ και φόβοι πως μπορεί να χάσει τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο βραζιλιάνος σουπερστάρ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο στον αγώνα Κυπέλλου με τη Στρασμπούρ (2-0) έχοντας τραυματιστεί ξανά στο δεξί πόδι, όπως και πέρυσι τον Φεβρουάριο στο ματς με τη Μαρσέιγ, όταν υπέστη κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο.

Ο Νεϊμάρ υποβλήθηκε σε εξετάσεις στο αμερικανικό νοσοκομείο στο Neuilly, αλλά προς το παρόν το μόνο που έχει γίνει επισήμως γνωστό από την Παρί είναι η επανενεργοποίηση του έντονου πόνου στο σημείο του ποδιού στο οποίο πέρυσι είχε τοποθετηθεί βίδα.

«Η θεραπεία που θα ακολουθηθεί θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του τραύματος τις επόμενες ημέρες», σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο γαλλικός σύλλογος.

Πληροφορίες από τη Βραζιλία ανέφεραν πως ο νέος τραυματισμός δεν επηρέασε το σημείο όπου έχει τοποθετηθεί η βίδα και κράτησε τον ποδοσφαιριστή εκτός αγώνων για τρεις μήνες.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως θα χρειαστεί να περάσουν δέκα ημέρες για να αποφασιστεί ποια θεραπεία είναι η καλύτερη να ακολουθήσει ο Νεϊμάρ. Σ’ αυτό το διάστημα ο Βραζιλιάνος θα υποβληθεί σε νέες εξονυχιστικές εξετάσεις.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του ποδοσφαιριστή της Στρασμπούρ Αντονι Γκονσάλβες, ο οποίος στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του Μοατάζ, που τραυμάτισε τον Νεϊμάρ, είπε πως με τον τρόπο που παίζει ο Βραζιλιάνος δεν πρέπει να παραπονιέται για τις κλωτσιές που τρώει.

Την ανησυχία του για την κατάσταση του Νεϊμάρ εξέφρασε όπως είναι φυσικό ο προπονητής του Τόμας Τούχελ, καθώς το πρώτο ματς με τη Γιουνάιτεντ απέχει χρονικά τρεις εβδομάδες.

Στην περίπτωση που ο τραυματισμός του Νεϊμάρ είναι σοβαρός, οι Βραζιλιάνοι πιθανόν να ζήσουν την ίδια αγωνία με πέρυσι, όταν μετρούσαν μέρα τη μέρα για να επιστρέψει ενόψει Μουντιάλ. Το καλοκαίρι (14 Ιουνίου – 7 Ιουλίου) η Βραζιλία διοργανώνει το Κόπα Αμέρικα και φυσικά ο Νεϊμάρ αποτελεί το μεγαλύτερο πετράδι της ομάδας της.