Στο πιο αμφίρροπο ματς της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Εργοτέλης πήρε μια δραματική πρόκριση επί του ΟΦΗ, σε μια αναμέτρηση που τα είχε όλα και κρίθηκε τελικά στα πέναλτι! Στο 23ο λεπτό ο Ιατρούδης τροφοδότησε τον Μπουτσάκη στον άξονα και αυτός με ένα φανταστικό αριστερό βολέ έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Σωτηρίου, κάνοντας το 0-1 και παγώνοντας το Γεντί Κουλέ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι γηπεδούχοι έμειναν και με παίκτη λιγότερο δέκα λεπτά αργότερα, με τον Κουτσιανικούλη να αποβάλλεται δεχόμενος δύο κίτρινες κάρτες σε μία φάση. Αρχικά για ένα δυνατό τάκλιν σε αντίπαλο και στη συνέχεια για τον τρόπο που διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή.

Ο ΟΦΗ ωστόσο, αν και με παίκτη λιγότερο, πήρε τον έλεγχο του ματς και μάλιστα κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση πριν από τη συμπλήρωση των 45′. Ο Νέιρα κέρδισε πέναλτι έπειτα από μαρκάρισμα του Οικονόμου, το εκτέλεσε εύστοχα και έφερε το παιχνίδι αλλά και την πρόκριση στα ίσια.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν γεμάτο αγωνία και ανατροπές, με τον ΟΦΗ να σπαταλά δύο φορές την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα. Μιας και οι γηπεδούχοι αστόχησαν εις διπλούν από την άσπρη βούλα! Ο Νέιρα νικήθηκε από τον Κατσιμήτρο στο δεύτερο πέναλτι που εκτέλεσε στο ματς στο 57′, ενώ στο 71′ ο Ποτουρίδης σημάδεψε από τα 11 βήματα το δοκάρι!

Οι «μοιραίοι»

Κάπως έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και από εκεί στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Εκεί, ο Εργοτέλης αποδείχθηκε ικανότερος και ενδεχομένως πιο τυχερός, περνώντας στην επόμενη φάση με σκορ 4-3. Μοιραίοι για τους γηπεδούχους ήταν οι Ποτουρίδης και Κυριακίδης οι οποίοι απέτυχαν να σκοράρουν. Για τους φιλοξενουμένους μονάχα ο Μπάτζιος αστόχησε, με την εκτέλεση του Ροβίθη να είναι αυτή που έδωσε την πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου.